fbpx

Οι σίγουροι τρόποι να ΜΗΝ παχύνεις καθώς σπουδάζεις!

Σπουδάζεις και ζεις την περίφημη φοιτητική ζωή με τα όλα της. Μένεις (επιτέλους) μόνος/η, μακριά από τη φροντίδα της “μάμμας – κάτι που μπορεί να σου φαίνεται τέλειο μιας και δεν θα ακούεις πλέον τη μουρμούρα του τύπου “φόρησε ζακέττα, πιε τσάι, φάε σούπα”…

Από την αλλή, η ανέμελη φοιτητική ζωή έχει και ένα τεράστιο αρνητικό:  Το φαΐ. Πλέον το φαγητό της μαμμάς δεν θα σε περιμένει έτοιμο πρωί, μεσημέρι και βράδυ…

Πλέον το φαγητό σου πρέπει να το φροντίζεις μόνος σου! Και όταν λέω να “φροντίζεις” το φαγητό σου δεν εννοώ να βγεις έξω και να μαζέψεις όλα τα φυλλάδια που προσφέρουν free delivery στη γειτονιά σου!

Είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις στο τέλος, μαζί με τo πτυχίο, να κουβαλάς και αρκετά παραπάνω κιλά. Έτσι;

Δες τους 3 σίγουρους κι εύκολους τρόπους που θα καταφέρεις να διατηρήσεις το κορμί σου καθ’ όλη τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων!

1
Μάθε να μαγειρεύεις!

Ειλικρινά. Δεν είναι επιστήμη. Ακούω άτομα που ισχυρίζονται πως δεν μπορούν ούτε μακαρόνια να βράσουν σωστά, και πως δεν τα παν καλά με την κουζίνα (και διάφορες τέτοιες δικαιολογίες για να τρώνε όσο πιο συχνά γίνεται απ’ έξω). Λες και χρειάζεται να είσαι η Βέφα για να φτιάξεις ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό!

Δεν χρειάζεται παραπάνω από μισή ώρα στο Internet, 2-3 βιντεάκια, λίγες συνταγές βήμα-βήμα και είσαι έτοιμος! Ακόμα και την κατσαρόλα να μην ξέρεις να ανάβεις, είμαι σίγουρη πως θα βρεις how-to και γι’ αυτό!

2
Μάθε να σου αρέσουν τα υγιεινά

Τώρα, δεν αρκεί το να μάθεις να μαγειρεύεις, εάν αυτά που μαγειρεύεις είναι πιο παχυντικά και ανθυγιεινά ακόμη και από τα αγαπημένα σου φαστ-φουντάδικα.

Το φαγητό, λένε, είναι απόλαυση. Και έχουν δίκαιο.

Αλλά το τι θεωρείται απολαυστικό στην περίπτωση του φαγητού είναι πολύ υποκειμενικό. Για ‘μένα απόλαυση είναι ένα πιάτο (και δύο και τρία) ρεβύθια κοκκινιστά. Εσύ μάλλον τώρα ξινίζεις, ενώ εμένα μου τρέχουν τα σάλια – πάω να βάλω ρεβύθια να φουσκώνουν για αύριο!

Κατά τη γνώμη μου, το τι είναι νόστιμο και τι όχι είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Κάποτε, για παράδειγμα, ήθελα το αλάτι όλης της θάλασσας για να μπορέσω να απολαύσω το φαγητό μου. Τώρα δεν βάζω αλάτι που-θε-νά.

  • Μάθε να σου αρέσουν τα φρούτα

healthy-lunch-meal-fruits

Αντικατάστησε τα ανθυγιεινά σου σνακ με το αγαπημένο σου φρούτο. Μάθε να σου αρέσουν τα λαχανικά και αντικατάστησε τις τηγανητές σου πατάτες με μια πολύ πολύ μεγάλη σαλατούλα (χωρίς 36 κουταλιές σως του καίσαρα μέσα!).

  • Μάθε να τρως και να απολαμβάνεις τα όσπρια

food-ospria

Είναι πολλοί που τα απεχθάνονται, αλλά πραγματικά είναι από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφών και είναι απαράδεκτο να απουσιάζουν από το εβδομαδιαίο, για να μην πω καθημερινό, διαιτολόγιό σου. Ψάξε στο Internet και βρες συνταγές με όσπρια και πειραματίσου μέχρι να βρεις ένα τρόπο να σου αρέσουν!

3
Κάνε την καρέκλα εχθρό σου! 

Τελευταίο αλλά πολύ πολύ σημαντικό είναι βεβαίως να μην κάθεσαι όλη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή, την τηλεόραση και τα βιβλία. Δεν χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεσαι στα γυμναστήρια, απλά βρες μια ενασχόληση που να απαιτεί και λίγη κίνηση (όλου) του σώματός σου. Για παράδειγμα η ποδηλασία, ο χορός ή απλά μια καθημερινή χαλάρη βόλτα. Και όχι, η βόλτα με το αυτοκίνητο από το ένα cafe στο άλλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μιλώ εγώ!

Είδες; Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

food-plate-restaurant-eating-large

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην πέσεις στην παγίδα του “τώρα είμαι φοιτητής, μπορώ να τρώω ό,τι θέλω“. Όχι, τώρα είσαι φοιτητής και πρέπει να μάθεις να τρως και να κάνεις μια υγιεινή ζωή.

Ακούγεται λίγο ξενέρωτο, αλλά πραγματικά δεν είναι. Το να κάνεις μια υγιεινή ζωή δεν θα σε εμποδίσει από το να βγαίνεις έξω και να διασκεδάζεις το ίδιο, ή ακόμα και περισσότερο καλά με τους φίλους σου!

Η ισορροπία φίλε μου φοιτητή είναι (και σε αυτή την περίπτωση) η μαγική “λέξη-κλειδί”!

Εσύ τι νομίζεις; Μπορείς να κάνεις υγιεινή ζωή ενώ σπουδάζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending