fbpx

Βασίλης Τσιάρτας: Ίσως το καλύτερο αριστερό πόδι της Ελλάδας!

Όταν μιλάμε για τον Βασίλη Τσιάρτα σκεφτόμαστε εκείνο το παιχνίδι απέναντι στην Real Madrid των αστέρων, το 2002. Ο λόγος; Απλός!

Όσο απλός ήταν και ο Βασίλης Τσιάρτας. Έχοντας τον Roberto Carlos η Real Madrid, όλοι περίμεναν να δουν μαεστρική εκτέλεση φάουλ από αυτόν. Έλα όμως που ο Βασίλης του έκλεψε τη δόξα! Ανάμεσα στο τοίχος Zidane και Raul! Δεν έφτανε μόνο αυτό έδωσε και 2 ασσίστ!

Ο Βασίλης Τσιάρτας αγωνίστηκε για 3 χρόνια στη Νάουσα και από εκεί πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Έμεινε για 4 χρόνια αλλά το ταλέντο του και το φαρμακερό αριστερό του τον πήραν για άλλα 4 στην Σεβίλλη. Εκεί μέτρησε 139 συμμετοχές και 43 γκολ. Το 2000 επιστρέφει, σαν γνήσιος ΑΕΚτζής στην ομάδα που λατρεύτηκε και θα δοξαζόταν ακόμα περισσότερο. Σε 98 συμμετοχές πέτυχε άλλα 43 γκολ και όλα διαλεγμένα!

Η συμβολή του στο Euro 2004 ήταν πέρα για πέρα σημαντική αν και κάποιοι προσπαθούν να την μειώσουν. Ο Τσιάρτας σκόραρε, η Ελλάδα νίκησε την Βόρειο Ιρλανδία με 1 – 0 και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι. Στο παιχνίδι με την Ισπανία ο Τσιάρτας έβγαλε το μοιρογνωμόνιο του, έδωσε μια ασσίστ στον Χαριστέα και η Ελλάδα συνέχιζε το όνειρο. Στον ημιτελικό με την Τσεχία, ο αγώνας οδηγείται στην παράταση. Ο Τσιάρτας παίρνει την μπάλα στο σημαιάκι του κόρνερ, βγάζει μια συστημένη στον Δέλλα και εκεί η Ελλάδα ετοιμαζόταν για το κερασάκι στην τούρτα του μεγάλου άθλου!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του Βασίλη Τσιάρτα στην ΑΕΚ:

Δες επίσης: Ο Άλεξ, οι διαβόλοι, η Βασίλισσα και το Μάντσεστερ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending