fbpx

Οι 9 μεγάλοι γυρολόγοι των γηπέδων!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι συναισθηματισμοί δεν χωράνε. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις για να λέμε την αλήθεια. Μερικοί παίχτες μένουν σε μία ομάδα για χρόνια πολλές φορές και για όλη τους την καριέρα, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές.

Υπάρχουν όμως και παίχτες οι οποίοι είτε λόγω χρημάτων είτε λόγω χαρακτήρα αλλάζουν τις ομάδες σαν τα πουκάμισα.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν τους 9 μεγαλύτερους γυρολόγους των γηπέδων που έχουν χαρακτηρισθεί από πολλούς ως “μισθοφόροι” των γηπέδων.

1
Felipe Melo

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος χαφ από το 2015 έχει βρει στέγη στο Μιλάνο και συγκεκριμένα στην Ίντερ. Πριν ακόμα συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του είχε παίξει σε τρεις ομάδες της χώρας του.

Το 2005 κάνει το ταξίδι προς την Ευρώπη για λογαριασμό της ισπανικής Μαγιόρκα που εδρεύει στις εξωτικές Βαλεαρίδες Νήσους. Στην πολύχρονη καριέρα του ως τώρα έχει αγωνισθεί σε 10 διαφορετικές ομάδες οι οποίες είναι Φλαμένγκο, Κρουζέιρο, Γκρέμιο, Μαγιόρκα, Σαντατέρ, Αλμερία, Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Γαλατασαράι, Ίντερ.

2
Samuel Eto’o

Ο Kαμερουνέζος φορ γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου το 1981. Την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν αγωνίζεται με τα χρώματα της τουρκικής Αντάλιασπορ. Όντας 19 χρονών ο Σάμουελ φόρεσε την φανέλα της Βασίλισσας με την οποία πρόλαβε και έκανε όλες και όλες 3 συμμετοχές πριν δοθεί δανεικός.

Τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα έζησε στην Μπαρτσελόνα την πενταετία 2004-2009 και στην Ίντερ την διετία 2009-2011. Έκτοτε η απόδοση του έπεσε αισθητά και μετακόμισε στην Ρωσία για λογαριασμό της Ανζί.

Στην καριέρα του αγωνίσθηκε σε 11 ομάδες οι οποίες είναι Ρεάλ Μαδρίτης, Λεγκανές, Εσπανιόλ, Μαγιόρκα, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ανζί, Τσέλσι, Έβερτον, Σαμπντόρια, Αντάλιασπορ.

3
Nicolas Anelka

Ο 37χρονος πλέον Ανελκά εξαρχής φαινόταν ότι θα γινόταν μεγάλος ποδοσφαιριστής παρά τον προβληματικό χαρακτήρα του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της χώρας του, την Παρί.

Τα σκαμπανεβάσματα όμως στην απόδοση του έγιναν αιτία για πολλές αλλαγές ποδοσφαιρικής στέγης. Αγωνίστηκε σε μερικά από τα κορυφαία club της Ευρώπης.

Το 2012 μάλιστα άλλαξε και ήπειρο για χάρη τις κινεζικής Σανγκάι Σενχούα. Στην πολυετή καριέρα του άλλαξε συνολικά 12 ομάδες.

Αγωνίστηκε με τις Παρί, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Φενέρμπαχτσε, Μπόλτον, Τσέλσι, Σανγκάι Σενχούα, Γιουβέντους, Γουέστ Μπρομ και Βομβάη Σίτι.

4
Alessandro Diamanti

Ο ύψους 1,80 Ιταλός ποδοσφαιριστής ανήκει και αυτός στην κατηγορία των γυρολόγων. Δεν αγωνίστηκε ποτέ σε υψηλό επίπεδο γι’ αυτό και ήταν από μεταγραφή και δανεισμό και το αντίθετο.

Έχει αγωνισθεί σε πολλές ομάδες τις χώρας του με τωρινό σταθμό την ομάδα του Παλέρμο. Ο Αλεσάντρο όπως και ο Ανελκά έκανε και αυτός το πέρασμα στην γειτονική ήπειρο για λογαριασμό της κινεζικής Γουανγκσού όπου και από εκεί δόθηκε δανεικός.

Έχει φορέσει την φανέλα 13 ομάδων στην πολυετή καριέρα του όπως Πράτο, Έμπολι, Φουσέτσιο, Φιορεντίνα, Αλμπινολέφε, Λιβόρνο, Γουέστ Χαμ, Μπρέσια, Μπολόνια, Γουανγκσού, Γουότφορντ, Αταλάντα, Παλέρμο.

5
Dani Osvaldo

Ο 30χρονος επιθετικός έχει την δική του τρελή ιστορία. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από την Ουρακάν της Αργεντινής το 2005.

Την επόμενη χρονιά πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να αγωνισθεί στην Αταλάντα. Από εκεί και πέρα συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι. Η πιο σταθερή περίοδος ήταν την διετία 2011-2013 στην Ρόμα.

Ο κύριος αυτός άλλαξε όχι μία, όχι δύο αλλά 12 ομάδες. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι εκεί που ήτανε έτοιμος να αγωνισθεί στην 13η ομάδα του την Κίεβο Βερόνα αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι!

Οι σταθμοί της καριέρας του είναι οι εξής Ουρακάν, Αταλάντα, Λέτσε, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Εσπανιόλ, Ρόμα, Σαουθάμπτον, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπόκα Τζούνιορς και Πόρτο.

6
Christian Vieri

Ο σπουδαίος Ιταλός επιθετικός έκανε την εμφάνιση του το 1991 με την φανέλα της Τορίνο το 1991. Από εκείνη την χρονιά μέχρι το 1999 όπου βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Ίντερ άλλαζε κάθε χρόνο και ομάδα.

Έχοντας φορέσει μόνο δύο φορές την φανέλα ομάδας εκτός Ιταλίας άλλαξε συνολικά 13 ομάδες. Τον περισσότερο χρόνο έμεινε όπως αναφέραμε πριν στην Ίντερ από το 1999-2005 όπου και έφυγε για την άλλη μεγάλη ομάδα του Μιλάνου.

Αγωνίστηκε στις Τορίνο, Πίζα, Ραβένα, Βενέτσια, Αταλάντα, Γιουβέντους, Ατλέτικο, Λάτσιο, Ίντερ, Μίλαν, Μονακό, Σαμπντόρια και Φιορεντίνα όπου πέτυχε 194 γκολ σε 374 συμμετοχές.

7
Rivaldo

Δεν χρειάζονται συστάσεις ούτε λόγια για τον κύριο. Πραγματικός ηγέτης, μάγος της μπάλας. Ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες που περάσανε από τα γήπεδα. Κέρδισε τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Μουντιάλ, Champions League τα ΠΑΝΤΑ! Από ατομικές διακρίσεις επίσης τα ΠΑΝΤΑ.

Πέρασε και από τα γήπεδα της γειτονικής μας Ελλάδας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Έκανε και αυτός το βήμα στην Ασία προς την δύση της τεράστιας αυτής καριέρας του.

Έχει αγωνισθεί συνολικά σε 14 ομάδες οι οποίες είναι οι Σάντα Κρουζ, Μοζί Μιρίμ, Κορίνθιανς Παουλίστα, Παλμέιρας, Λα Κορούνια, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Κρουζέιρο, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Μπουνιοντκόρ ΠΦΚ, Σάο Πάολο, Καμπουσκόρπ ΣΚΠ και Σάο Καετάνο.

8
Luca Toni

Φήμες λένε ότι ο Ιταλός στράικερ κυκλοφορεί με ένα στυλό στο σορτσάκι του για να υπογράφει συμβόλαια με ομάδες. Ο σχεδόν δίμετρος φορ αποτέλεσε μέρος της «σκουάντρα ατζούρα» όταν κατέκτησε το Μουντιάλ το 2006.

Χρήματα απέκτησε σίγουρα πάρα πολλά, σταθερότητα σε ομάδες όμως όχι. Μισθοφόρος από τους λίγους ο Ιταλός. Πιστός στρατιώτης πάντα στην ομάδα που του προσφέρει το καλύτερο συμβόλαιο.

Τέλειωσε την καριέρα του με τα χρώματα της Ελλάς Βερόνα που είναι η 15η ομάδα του. Οι προηγούμενες 14; Πάρτε χαρτί και στυλό (όχι του Τόνι) Μοντένα, Έμπολι, Φιορεντσουόλα, Λουτινζιάνι, Τρεβίζο, Βιτσέντζα, Μπρέσια, Παλέρμο, Φιορεντίνα, Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Τζένοα, Γιουβέντους, Αλ Νασρ, Ελλάς Βερόνα.

9
Marcus Bent

Ο 38χρονος πλέον ποδοσφαιριστής όργωσε στην κυριολεξία τα γήπεδα της Αγγλίας. Είμαστε σίγουροι ότι στο σπίτι του θα πρέπει να έχει δυο-τρεις ντουλάπες με τις εμφανίσεις από τις 15 ομάδες που έχει αγωνιστεί.

Όλοι οι σύλλογοι μαζί έχουν ξόδεψαν πάνω από 10 εκ. £ για να τον κάνουν δικό τους. Να σημειωθεί ότι σε 4 ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε υποβιβάστηκαν με αυτόν στο ρόστερ τους.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 μένοντας στην πρώτη του ομάδα για 3 χρόνια. Αγωνίστηκε κυρίως σε μικρές ομάδες της Αγγλίας πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Ινδονησία όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός της 17χρονης καριέρας του.

Αγωνίσθηκε στις Μπρέντφορτν, Κρίσταλ Πάλας, Πορτ Βειλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπλάκμπερν, Ίπσουιτς, Λέστερ, Έβερτον, Τσάρλτον, Γουίγκαν, Μπέρμινγκχαμ, Μίντλεσμπρο, ΚΠΡ, Γουλβς και Μίτρα Κουκάρ.

Δες επίσης: Ποδοσφαιριστές που έγιναν συνώνυμο της ομάδας τους! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending