fbpx

Οι μαζορέτες του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν τη δική τους ιστορία!

Όταν πρωτοσυναντήσαμε τις μαζορέτες του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν ξέραμε πως υπήρχαν μαζορέτες γενικότερα στην Κύπρο. Επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη τους, κα Κυριακή Μακρή, η οποία είναι γυμνάστρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μας έδωσε πληροφορίες αλλά και ένα σύντομο ρόλο των μαζορετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

“Η επεξήγηση της λέξη Cheer-leading είναι από το cheer – κέφι, ζητωκραυγάζω, και από το lead – ηγούμαι, καθοδηγώ. Το cheer-leading υποδιαιρείται σε μερικά είδη:

  • Cheer: Περιλαμβάνει στοιχεία ενόργανης γυμναστικής και ακροβατικών, τη δημιουργία ανθρώπινης πυραμίδας και χορευτικά νούμερα με τη συνοδεία ζωηρών επιφωνημάτων.
  • Dance: Χορός με γυμναστική, που απαραίτητα προϋποθέτει ευλυγισία, καλή χορογραφία, χάρη, και απόλυτο συγχρονισμό.
  • Cheer-mix: Εμφανίσεις μικτών συνόλων (γυναίκες και άντρες).
  • Stand: Ομαδικός σχηματισμός ανθρώπινων πυραμίδων.
  • Individual cheerleader: Σόλο από την βασική cheerleader της ομάδας.
  • Cheer-dance show: Χορός με γυμναστική.

H ανάπτυξη του cheer-leading συνδέεται με το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Από εκεί απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και σε υιοθετήθηκε και σε άλλα αθλήματα όπως πετόσφαιρα, μπάσκετ κ.α.

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιούργησα την πρώτη μου ομάδα των Cheerleaders το 2008 και από τότε συμμετέχουν στα διάφορα πρωταθλήματα και γιορτές του Αθλητικού Κέντρου όπως επίσης και σε Διεθνείς αγώνες. Θεωρώ πως είναι η ψυχή του αθλητισμού και η παρουσία τους ομορφαίνει τις δραστηριότητες του αθλητισμού.”

Η δουλειά που γίνεται είναι αρκετά επίπονη και σκληρή για τα κορίτσια και θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα καθώς και την κα Μακρή για το αποτέλεσμα που παράγουν!

Φωτογραφικό υλικό των μαζορετών στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending