fbpx

6 γνωστοί ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν με απαγορευμένες ουσίες!

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν καριέρα σίγουρα θα έχουν αντιμετωπίσει πολλούς πειρασμούς. Υπάρχουν πολλά είδη πειρασμών, ένας όμως που είναι αρκετά σοβαρός είναι αυτός των απαγορευμένων ουσιών.

Κάποιοι λοιπόν ποδοσφαιριστές έπεσαν στην παγίδα αυτή, άλλοι με την θέληση τους και άλλοι εν αγνοία τους. Έτσι σας παρουσιάζουμε έξι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Δες τους πιο κάτω:

1
Mamadou Sakho

Ο Μαμαντού Σακό κατηγορήθηκε πέρυσι αφού σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε θετικός. Είχε κάνει χρήση ενός φαρμάκου για καύση λίπους, το οποίο όμως περιείχε μία ουσία που βρισκόταν στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός δήλωσε ότι δεν γνώριζε την σύνθεση του συγκεκριμένου σκευάσματος όταν το κατανάλωσε.

2
Pep Guardiola

O Ισπανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία το 2001 όταν τότε αγωνιζόταν στην Μπρέσια. Ο Γκουαρντιόλα ήταν θετικός στην ουσία νανδρολόνη και αν και άσκησε έφεση στην υπόθεση, οι Ιταλικές αρχές το 2007 άνοιξαν ξανά την υπόθεση αθωώνοντας τον το 2009 όταν ήταν τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

3
Diego Maradona

O Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών κατηγορήθηκε πολλές φορές για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το 1991 τιμωρήθηκε με 15 μήνες αποκλεισμού από τα γήπεδα για χρήση κοκαΐνης και τρία χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 αποβλήθηκε αφού βρέθηκε θετικός στο αναβολικό εφεδρίνη.

4
Abel Xavier

O Πορτογάλος αμυντικός την σεζόν 2005 πιάστηκε θετικός στην ουσία μεθανδροστενολόνη για την αύξηση της μυϊκής του μάζας όταν τότε αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μίντλεσμπρο. Η τιμωρία που έλαβε για την πράξη του αυτή ήταν 12 μήνες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

5
Adrian Mutu

Ο Ρουμάνος βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης όταν ήταν παίκτης της Τσέλσι η οποία και του έκανε μήνυση για περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Ως παίκτης της Φιορεντίνα βρέθηκε θετικός και πάλι σε ουσίες. Του επιβλήθηκε έξτρα πρόστιμο 23.000 ευρώ και αποκλεισμού 5 μηνών από τα γήπεδα.

6
Marcelo Pletsch

Ο Μαρσέλο Πλετς οποίος αγωνίστηκε και στην Ομόνοια Λευκωσίας και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του το 2011 στην Κασκαβέλ, πριν ένα μήνα συνελήφθη στην Βραζιλία με 793 κιλά και 300 γραμμάρια μαριχουάνας σε 854 πεπιεσμένα πακέτα. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από πέντε μέχρι δεκαπέντε χρόνια, εάν κριθεί ένοχος.

Δες επίσης: Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους… ποδοσφαιριστές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending