fbpx

Όσα θα έπρεπε να μας πει κάποιος πριν να οδηγήσουμε στην Κύπρο!

Ζούμε στην Κύπρο… Σε μια χώρα, όπου το λεξιλόγιο των κατοίκων της, φαίνεται να μην περιλαμβάνει τη λέξη “νόμος”.

Σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι αδιαφορούν για τα πάντα. Σε μια “μπανανία” που αν μας ζητούσαν δυο λέξεις για να την περιγράψουμε αυτές θα ήταν: “Tο χάος”.

Ακόμα όμως κι αν όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες αυτής της χαοτικής κυπριακής πραγματικότητας, κάποια πράγματα, τουλάχιστον στο οδήγημα, πιστεύω δεν είναι καθόλου δύσκολο ακόμα και για τον λιγότερο έξυπνο Κύπριο να τα καταλάβει.

Πιο κάτω ακολουθεί ένας κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ειδικά αφιερωμένος σε όλους τους Κυπραίους οδηγούς:

Όταν οδηγάς…

1
ΔΕΝ κρατάς το κινητό σου!

Δηλαδή δεν μιλάς με τη Γιωργούλλα επειδή έσσιει να πείτε τα νέα σας 3 μέρες. Δεν στέλλεις μηνύματα της γκόμενας σου επειδή εξίχασες να της πεις ότι την επεθύμησες! Ούτε κάμνεις like στις φωτογραφίες του Κωστή επειδή αρέσκει σου.

Κατάλαβε επιτέλους, ότι ένα δευτερόλεπτο η προσοχή σου να εν πάνω στο μαυρογέριμο το κινητό αρκεί για να σκοτωθείς ή να σκοτώσεις!

2
ΔΕΝ βουράς σαν τον πελλόν!

Οι στρογγυλές άσπρες ταμπέλες με κόκκινο περίγραμμα αγαπητέ Κυπραίε, γράφουν το ανώτατο όριο ταχύτητας. Όχι το κατώτατο (σε περίπτωση που εν σου τα έμαθεν ο δάσκαλος οδήγησης). Γιατί να βουράς σαν τον πελλόν; Επειδή άρκησες να πάεις πανεπιστήμιο; Δουλειά; Καφετέρια; Προτίμα να αρκήσεις λλίον τζιαμέ παρά να πάεις πριν την ώρα σου στον… Χάρο, ή να του στείλεις άλλους.

Τζιαι αν απλά θέλεις να κάμνεις τον ραλλίστα, να σου έβρω δάσκαλο να αρχίσεις μαθήματα.

Εν είμαστε υποχρεωμένοι να φοούμαστε για τη ζωή μας επειδή εσύ συγχύζεις την πίστα με τους κυπριακούς δρόμους!

3
ΔΕΝ οδηγάς πιωμένος!

Ζαλίζεσαι απ’ το πολύ ποτό και τα χείλη σου μυρίζουν αλκοόλ; Τότε το θέμα εν απλό: Μην οδηγήσεις! Πόσο χαζός παίζει να είσαι, να παίρνεις αυτοκίνητο την μέρα που ξέρεις ότι εν να γίνεις «τσαλάτζιν»;

Να παίρνετε με το γυρίν η κάθε παρέα αυτοκίνητο.  Να πίνει κάθε φορά τζιαι ένας. Έννεν ανάγκη να πίνετε που μια μπουκάλα μόνοι σας. Άσε που αν σας πιάσουν τζιαι οι αστυνομικοί εν να πληρώνετε μια κοπήν λεφτά!

Εν τζιαι λαλώ σας να πάτε έξω τζιαι να πιείτε χυμό τζιαι 7up! Αλλά να πιείτε 1-2 ποτήρια ποτό, όι καμιά 10ρκα! Εκτός αν θέλετε να αυτοκτονήσετε. Τότε πιείτε όσες μπουκάλες βότκα, ουίσκι κτλ, θέλετε τζιαι οδηγήστε! Αλλά όχι μες τους δρόμους.

4
Να ΦΟΡΕΙΣ τη ζώνη σου!

Eν μιλώ ούτε για τη ζώνη του παντελονιού, ούτε για τη ζώνη του καράτε! Πόσοι άνθρωποι πρέπει να χάσουν τη ζωή τους ακόμα για να καταλάβεις εσύ ότι η ζώνη υπάρχει στο αυτοκίνητο σου για να την χρησιμοποιείς;

Τζιαι να πω εν τίποτε δύσκολο; Απλά την τραβάς και την βάζεις στα αριστερά ή δεξιά σου ανάλογα με το πού κάθεσαι και ακούεις ένα κλικ.

Εν να μου πεις τωρά, εν να πάεις στο περίπτερο 3 λεπτά με το αυτοκίνητο, εν ανάγκη να βάλεις ζώνη; Αφού 3 λεπτά ένει, πήαινε περπατητός! Τζιαι όμως, ακόμα τζιαι τζείνα τα 3 λεπτά μπορεί να είναι τα τελευταία της ζωής σου ή της ζωής κάποιου άλλου!

Do-You-UnderstandΤέσσερα απλά πραγματάκια-κανόνες, που όμως αν τα εφαρμόζουμε όλοι καθημερινά θα παρατηρήσουμε μεγάλη πρόοδο στη χώρα μας!

Noμίζω δεν είναι καθόλου δύσκολο για κανένα να τα καταλάβει!

 

Δες επίσης: 5 σπαστικά πράματα που θα δοκιμάσουν την υπομονή του Κυπραίου οδηγού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending