Τι να ΜΗΝ κάνεις για να σου δίνουν σημασία όταν μιλάς;

Είσαι με μια παρέα, μιλάτε για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει τζι’ έρκεται η φάση που θέλεις να προσθέσεις κάτι… Έσσιεις ανοιχτό το στόμα σου τζιαι είσαι έτοιμος να πεις τη σκέψη σου, αλλά EN βρίσκεις την ευκαιρία.

Πάεις να πεις την πρώτη λέξη τζιαι συνεχίζουν να μιλούν! Το χειρότερο όμως, εν άμαν συνεχίζεις εσύ να μιλάς κανονικά τζιαι πάλε ΕΝ ΣΙΩΠΟΥΝ να σε ακούσουν!

I’ve been there, you’ve been there. Πιστεύκω σε ούλλους μας έτυχε κάτι παρόμοιο σε κάποια φάση της ζωής μας.

Θέλεις να μάθεις τι να (ΜΗΝ) κάνεις για να σου δίνουν σημασία όταν μιλάς;

 

1
Μην διακόψεις τον άλλο ενώ μιλά

Εν θα σε ενοχλήσει αν σε διακόψουν ενώ μιλάς; Δηλαδή να κάμεις τόσο κόπο να πάρεις τον λόγο τζιαι να σου το χαλούν! Έτσι κι εσύ πρέπει να αποφεύγεις να διακόπτεις κάποιον άλλο που μιλά.

Αν τυχαίνει να αλλάξεις και θέμα, υπάρχει ο κίνδυνος να μην τραβήξεις την προσοχή όλων και κάποιοι να συνεχίσουν να μιλούν για το προηγούμενο θέμα.  Έτσι, προσπάθησε να λες κάτι στην κατάλληλη στιγμή.  Αν χάσεις το τρένο και η κουβέντα πάει αλλού, ίσως να μην αξίζει να πεις αυτό που σκέφτηκες.

2
Σιγουρέψου πως αυτό που θα πεις είναι ενδιαφέρον

Σκέψου πριν μιλήσεις και να ξέρεις πως το ακροατήριο σου δεν θα αγνοήσει αυτό που θα προσπαθήσεις να πεις. Αν θα πεις κάτι ασήμαντο, κάτι γενικό ή ασαφές, το πιθανότερο είναι, έστω κι αν δεν είναι η πρόθεση τους, την επόμενη φορά να μην σου αφήσουν την ευκαιρία να μιλήσεις.

Δηλαδή, αν μιλάτε για κάτι σοβαρό, εν θα βοηθήσει αν εσύ θέλεις να κουτσομπολέψεις ή να πεις για τον καιρό!

3
Να ξέρεις πού θέλεις να καταλήξεις

Ξεκινώντας να μιλάς, θέλεις να περάσεις ένα μήνυμα, έστω τζι’ αν δεν το συνειδητοποιείς!  Πρόσεχε να μην το ξεχάσεις στην πορεία ή οι σκέψεις σου να σε πάρουν αλλού.

Είναι καλό να έχεις μια συνοχή: τα λόγια σου να έχουν αρχή, μέση, τέλος και να καταλήγεις κάπου.  Δηλαδή να ξέρεις ποιο εν το point της κουβέντας σου.

Ξέρω το, έννεν πάντα εύκολο.  Πίστεψε με, εν πολλές φορές που αρκεύκω να λαλώ κάτι τζιαι ξιάνω τι ήθελα να πω! 

4
Επικέντρωσε το βλέμα σου σε κάποιον

Ντάξει, εν είπαμε να τον καρφώσεις τον άνθρωπο!  Εξάλλου, μπορεί να αλλάζεις «στόχους» σαν μιλάς. Αν βλέπεις κάποιον απέναντι σου ενώ μιλάς, θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.  Βοηθά περισσότερο, αν το άτομο αυτό δείχνει όντως ενδιαφέρον σε αυτά που λες, και δεν κοιτάει κι αυτό.

5
Παίξε με τον τρόπο που μιλάς

Τι εννοεί ο ποιητής; Αυξομείωσε τη φωνή σου, κάνε μικρές παύσεις, άλλαξε την ταχύτητα σου, χρησιμοποίησε άλλο ύφος, για να τονίσεις ανάλογα κάτι που θέλεις.

Πάντα με όρια όμως, μεν καταντήσουμε σπαστικοί! Έτσι, εν να εν πιο εύκολο να κρατήσεις την προσοχή των ακροατών σου.

6
Μην απογοητευτείς αν δεν πετύχει από την πρώτη

Στο θέμα της ομιλίας, είτε στα πλαίσια μιας παρέας, είτε σε μεγαλύτερο κοινό, ο καθένας πρέπει να βρει τον χαρακτήρα του, για το πώς κερδίζει το ενδιαφέρον.

Έτσι, η εξάσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιωθείς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
19,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending