fbpx

Η ξεχωριστή εμπειρία μου ως αρθρογράφος στο StudentLife!

Σκέφτεσαι και ‘σύ να κάνεις αίτηση στο νέο Internship για αρθρογράφους που προσφέρει η ομάδα του StudentLife; ‘Εχω να σου πω το ότι δεν σπαταλάς τον χρόνου σου άδικα!

Ο λόγος; Θα αποτελέσει και για ‘σένα μία από τις καλύτερες και αξέχαστες εμπειρίες που θα έχεις να ζήσεις αυτούς τους 4 μήνες πρακτικής εξάσκησης!

1
Αρχικά, να σου αναφέρω τι αποκόμισα από αυτό το όμορφο ταξίδι της πρακτικής εξάσκησης

Προκειμένου να σε παροτρύνω να κάνεις το μεγάλο βήμα (βλ. αίτηση), θα αποτελούσε παράλειψη από μέρους μου να μην αναφερθώ στο πώς προέκυψε και έγινα και ‘γώ ένας από εκείνους τους τυχερούς συνεπιβάτες του ταξιδιού…

2
Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι…

Αφορμή ήταν η φρενίτιδα που είχε προκαλέσει τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρας μας, το mobile game Pokemon Go! Η κατάσταση που είχε δημιουργήσει το εν λόγω παιχνίδι και τα σχετικά άρθρα που είχαν γραφτεί, με οδήγησαν να γράψω το πρώτο αυθόρμητο άρθρο μου, σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προέκυπταν από την εκτεταμένη χρήση του παιχνιδιού.

3
Καθώς ολοκλήρωνα το άρθρο μου, ένιωσα την ανάγκη ότι έπρεπε να το δημοσιεύσω κάπου

Σε ένα χώρο όπου η άποψη ενός απλού φοιτητή θα μπορούσε να διαβαστεί από συνομήλικα άτομά του. Το StudentLife λοιπόν, ήταν η καταλληλότερη επιλογή: ένα site φτιαγμένο για φοιτητές! Έτσι, χωρίς να κάνω δεύτερη σκέψη το έστειλα…

4
Μετά από λίγο καιρό, είδα τυχαία στο Facebook το πιο κάτω post του StudentLife (που μάλλον θα το έχεις προσέξει και ‘σύ):

Στην αρχή, δίστασα να κάνω την αίτηση, λόγω του ότι θεώρησα κάπως απίθανο να μου δοθεί η ευκαιρία να ενταχθώ σε αυτή την εξαιρετική ομάδα, η οποία εργάζεται με πολύ μεράκι επί καθημερινής βάσεως στη δημιουργία ενός ποιοτικού online υλικού. Γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα και από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού του.

Μετά όμως, που το σκέφτηκα καλύτερα, πιστεύοντας λίγο περισσότερο στο εαυτό μου και μιλώντας και με στενούς μου φίλους, έκανα την αίτηση.

5
Και τελικά, η απάντηση ήταν… θετική!

Eίχα λάβει email από την υπεύθυνη δημιουργίας και διαχείρησης τους περιεχομένου (Chief Content Creator) του StudentLife, Εύη Οικονομίδου, που επιβεβαίωνε τη συμμετοχή μου στο Internship του StudentLife.

Δεν μπορούσα να περιγράψω τον ενθουσιασμό εκείνης της μέρας! Δεν το πίστευα ότι τα είχα καταφέρει, ότι δηλαδή επιλέγηκα στην τελική ομάδα των αρθρογράφων του StudentLife, για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2016.

Ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που είχα πετύχει μέχρι στιγμής στη ζωή μου!

Το τι ακολούθησε και το τι αποκόμισα από αυτό το Internship των 4 μηνών, δεν συνοψίζεται τόσο εύκολα σε αυτές τις λίγες γραμμές… Ήταν πράγματι μια εμπειρία ξεχωριστή και ταυτόχρονα εποικοδομητική.

14212560_10155192369019606_1991274830812868038_nΑπό τις αρχές του Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε συχνές συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που είχαν επιλεγεί για το Internship. Παιδιά, τα οποία, αν και δεν σπούδαζαν δημοσιογραφία, όπως κι εγώ (με εξαίρεση δύο κοπέλες), μας ένωνε ένα κοινό στοιχείο: η αγάπη να σχολιάζουμε με χιουμοριστικό ή σοβαρό τρόπο την καθημερινότητά μας.

Οι συναντήσεις μας γίνονταν κάθε 2 βδομάδες (σε μέρα και ώρα που μας βόλευε) υπό την καθοδήγηση της Εύης Οικονομίδου, που ήταν και συντονίστρια του Internship μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά λοιπόν την Εύη Οικονομίδου  για τους εξής λόγους:

  • Για την αυθεντική ζωντάνια και αγάπη που εκδήλωνε για το σημαντικό έργο που επιτελούσε σε κάθε συνάντησή μας, ως συντονίστρια και γενικά ως Content Creator του StudentLife.
  • Για τη συνεχή παρότρυνση να εμπλακούμε σε διαφορετικούς κειμενικούς τύπους άρθρων (π.χ. χιουμοριστικό, σοβαρό, ενημερωτικό, κ.τ.λ.), προκειμένου να «ανακαλύψουμε» αυτό που μας «ταιριάζει» καλύτερα στο συγγραφικό προφίλ μας.
  • Για την παροχή μιας ευρείας γκάμας χρήσιμων γνώσεων γύρω από το τομέα της online αρθρογραφίας. Για παράδειγμα, μάθαμε ποιες είναι οι κειμενικές συμβάσεις που πρέπει να διέπουν ένα σωστό άρθρο, το πώς μπορείς να φτιάξεις «δυνατούς» τίτλους, τρόπους με τους οποίους μπορείς προσεγγίζεις το κοινό σου και πολλά άλλα! Όλα αυτά βέβαια, μέσα από το πρίσμα μιας καλά ψαγμένης και επιστημονικά αποδεδειγμένης έρευνας που είχε κάνει η συντονίστρια μας.
new_photo3
H συντονίστρια και Chief Content Creator του StudentLife, Εύη Οικονομίδου.
  • Για την συνεχή καθοδήγηση και στήριξη που δεχόμασταν μέσω τις επίλυσης προβλημάτων/αποριών που προέκυπταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας των άρθρων μας.
  • Για την διαρκή παροχή ιδεών σε στιγμές «απόγνωσης» και έλλειψης έμπνευσης.
  • Για την παροχή χρήσιμων συμβουλών για πώς μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι αρθρογράφοι.

6
Τι άλλο αποκόμισα από αυτό το υπέροχο ταξίδι;

Καταρχάς, έμαθα πώς πρέπει να λειτουργώ στο πλαίσιο μίας ομάδας, η οποία για να προχωράει ανοδικά και να έχει ένα καλό τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να τηρεί κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές για την παράδοση του υλικού της.

Επίσης, μου δόθηκε η ευκαιρία, να γνωρίσω και να αλληλεπιδράσω με καινούρια άτομα και να μοιραστώ μαζί τους διάφορες ιδέες και απόψεις για την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου.

new_photo1Ακόμη, αντιλήφθηκα ότι οι εμπειρίες και τα βιώματα που φέρει ο καθένας μας, μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή έμπνευσης, όταν βέβαια τα αξιοποιήσουμε με το σωστό και συνειδητό τρόπο.

7
Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό, που έμαθα και πρέπει να το μοιραστώ μαζί σου είναι το εξής:

Να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι όλα όσα γράφεις θα αρέσουν στο κοινό που απευθύνεσαι. Σε κάποια στιγμή, θα δεχτείς θέλοντας ή μη, την αρνητική κριτική των αναγνωστών σου. Όταν σου συμβεί αυτό, σε παρακαλώ μην σε πάρει από κάτω (όπως την είχα πάθει εγώ), αλλά να σκεφτείς αυτό που μας είπε η συντονίστρια μας, Εύη Οικονομίδου:

«Να κρατάς τα θετικά, αλλά περισσότερο τα αρνητικά σχόλια. Από τα αρνητικά γίνεσαι καλύτερος!»

Ακόμη σκέφτεσαι αν θα κάνεις την αίτηση σου, από όλα όσα σου έχω πει;

 

Δες την αίτηση για το Internship αρθρογράφων στο StudentLife ΕΔΩ!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending