5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ΠΟΤΕ μέσω μηνύματος!

Marina Christofide
Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Κύπρου

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει πλέον μέρος της ζωής μας. Με αυτά βγάζουμε καθημερινά φωτογραφίες, βίντεο, σερφάρουμε και κυριαρχούμε στα social media. Το πιο σημαντικό; Επικοινωνούμε με φίλους, γνωστούς και όσους έχουμε στη ζωή μας!

Απολαμβάνουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο για να στείλουμε επίσης μηνύματα και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους μας.

Με τα μηνύματα μέσω τηλεφώνου και των social media μπορούμε να πούμε τα πάντα! Κάποια πράγματα όμως επιβάλλεται να μην τα λέμε μέσω μηνυμάτων, αφού η ζημιά που μπορεί να προκληθεί είναι περισσότερο σοβαρή απ’ ότι υπολογίζαμε!

Πάμε να δούμε (αλά κυπριακά) ποια πράγματα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να λες μέσω ενός μηνύματος: 

 

1Να τελειώνεις μια σχέση

Ότι τζιαι να σου έκαμε ο/η σύντροφος σου, όσο σκάρτα τζιαι να σου εφέρτηκε, όσο τζιαι να μεν θέλεις να τον/την ξαναδείς μπροστά σου, ποτέ μην τον χωρίζεις με ένα μήνυμα στο κινητό!

Θεωρείται καλύτερο, να πάεις να τον έβρεις να τον πατσαρκάσεις, να του/της… φτύσεις τζιαι να του πεις ότι κρατάς μέσα σου! Ακόμα τζιαι να φταίεις εσύ, θα φερτείς πολλά πιο ανώτερα όταν τον/την συναντήσεις από κοντά τζιαι τελειώσεις έτσι τη σχέση σας, παρά με ένα μήνυμα.

2Να λες δυσάρεστα νέα

Άσχημο πράμα να στέλνεις μήνυμα στο κινητό τζιαι να λαλείς ότι κάποιος επέθανε, ή κάποιος είναι σοβαρά στο νοσοκομείο κτλ..

Πιάσε καλύτερα ένα τηλέφωνο τζιαι πε τους τι έσσιεις να τους πεις. Μεν στείλεις μήνυμα, να πάθουν τζιαι κανένα καρδιακό οι άνθρωποι!

3Να στέλλεις προσωπικά και “ακατάλληλα” δεδομένα ή κουτσομπολιό

Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι ζούμε στην Κύπρο – την χώρα που ταιριάζει απόλυτα η φράση “πόσο μιτσής εν ο κόσμος τελικά!“. Μεν στέλνετε οτιδήποτε δεν θέλετε να δει κάποιος άλλος, όπως: κωδικούς, “ακατάλληλες” φωτογραφίες, ή ακόμα τζιαι κουτσομπολιό!

Έφτασες τζιαι είπες κάτι που μήνυμα -ειδικά μέσω των social media-, να ‘σαι σίουρος εν να ‘ρτει η μέρα που εν να το ξέρει ούλλη η Κύπρος!

4Να αρχίζεις ή να συνεχίζεις ένα καβγά!

Ιδίως αν είσαι Κυπραία γυναίκα, αρέσκει σου πολλά να στέλνεις ένα κατεβατό μηνύματα 100 λέξεων το καθένα… Να γράφεις τζιαι να γράφεις, τζιαι να προσπαθείς να χτυπήσεις τζιαμέ που πονεί ο άλλος, απλά για να υποκύψει τζιαι να σου πει “συγγνώμη“.

Βασικά τη “συγγνώμη” λαλεί την απλά για να σταματήσεις να στέλνεις τζιαι να τον πρήζεις τον άνθρωπο. Είναι προτιμότερο να τον πιάσεις τηλέφωνο και να καβγαδίσετε που τζιαμέ, ή ακόμα καλύττερα να βρεθείτε που κοντά ώστε να τον θωρείς στα μάτια!

5Να ακυρώνεις ραντεβού!

Ε δαμε λαλούμε έλεος! Εν κρίμα να ακυρώνεις ένα ραντεβού μέσω ενός απλού, ψυχρού μηνύματος. Πιάσε τηλέφωνο πηλέ μου, εξήγα τον λόγο τζιαι πρότεινε άλλη μέρα.

Με ένα απλό μήνυμα, ο άλλος καταλάβει ότι εν θέλεις να το αναπληρώσετε ποττέ! Ακόμα τζιαι να μεν θέλεις, πιάσ’ τον ένα τηλέφωνο, εξήγα του, τζιαι μεν ξιάνεις ότι εν άνθρωπος τζιαι τζιείνος. Εν να καταλάβει!

Όταν λοιπόν θα θέλεις να πεις με μήνυμα ένα από τα παραπάνω 5 πράγματα, ξανασκέψου το και ΜΗΝ το κάνεις!