4 αθώες συνήθειες που κάνεις και σου προκαλούν ακμή!

Make-up artist

Όλες οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί στη ζωή τους με ακμή. Ειδικά όταν είναι επίμονη μπορεί να έχει επιπτώσεις ακόμη και στην αυτοπεποίθηση της γυναίκας, μιας και το πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό να δείχνει καθαρό και χωρίς σημάδια.

Κάποιες φορές οι αιτίες που έχουμε ακμή μπορεί να οφείλονται σε ορμονικούς παράγοντες! Παρ’ όλα αυτά τις περισσότερες φορές ευθύνεται σε καθημερινές συνήθειες που κάνουμε και νομίζουμε ότι είναι αθώες. Είναι όμως υπεύθυνες για την ακμή που μας βασανίζει.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες και ποιες οι λύσεις τους:

1Κινητό τηλέφωνο

Αποτέλεσμα εικόνας για mobile phone and acne

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, αν βγάζετε ακμή στα μάγουλα τότε ένας από τους λόγους είναι η λερωμένη οθόνη του κινητού σας! Απλά περάστε τακτικά λίγο καθαρό αλκοόλ στην οθόνη του κινητού σας για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης φροντίστε να αλλάζετε συχνά τo screen protector του κινητού σας γιατί μένουν μικρόβια πάνω!

2Λερωμένα χέρια

Αποτέλεσμα εικόνας για touching your face

Πόσες φορές την μέρα αγγίζετε το πρόσωπο σας, και ειδικά την περιοχή του πιγουνιού με τα λερωμένα σας χέρια; Τα χέρια σας είναι εστία μικροβίων αφού αγγίζετε καθημερινά χιλιάδες επιφάνειες και αντικείμενα που είναι λερωμένα ή με πολλά μικρόβια, και τα μεταφέρετε στο πρόσωπό σας με αποτέλεσμα να προκαλείτε ακμή!

3Yπερβολικό πλύσιμο προσώπου

Είναι καλό να πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές την μέρα. Όταν το κάνετε πιο συχνά τότε, το δέρμα στερείται από βασικά έλαια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, και κατ’ επέκταση αυτό να οδηγεί στην ακμή!

4Λερωμένα γυαλιά μυωπίας ή γυαλιά ήλιου

Μπορεί τα γυαλιά να δίνουν στυλ, αλλά αν δεν φροντίζετε να τα καθαρίζετε με τα σωστά προϊόντα, υπάρχει κίνδυνος να συσσωρευτεί το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγάλετε σπυράκια στη μύτη, πράγμα που εννοείται δε θέλετε γιατί θα είναι σε πολύ εμφανή σημείο! Ρωτήστε τον οπτικό σας ποια είναι τα σωστά καθαριστικά, ή φροντίστε να χρησιμοποιείτε πανάκια καθαρισμού για το δέρμα, στο σημείο της μύτης σας.

Έχετε κι εσείς αυτές τις συνήθειες που προκαλούν ακμή;

 


Διάβασε επίσης: Ακμή: Μάθε γιατί βγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπό σου!