fbpx

Διάσημα λογότυπα με κρυμμένο μήνυμα που δεν ήξερες μέχρι σήμερα! (Part 2)

Μετά από το επιτυχημένο part 1 για διάσημα λογότυπα και το μήνυμα που κρύβουν, έφτασε και το 2ο μέρος!

Στο δεύτερο μέρος θα δούμε ποιο μήνυμα κρύβουν γνωστά λογότυπα αυτοκινήτων και τεχνολογικά λογότυπα.

Δες παρακάτω και θα μείνεις έκπληκτος με τα όσα δεν γνώριζες για αυτά τα λογότυπα!

 

1
Hyundai 

‘Ολοι γνωρίζουμε τα αυτοκίνητα Hyundai με λογότυπο το αγγλικό γράμμα “Η“. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το τι ακριβώς σημαίνει αυτό το γράμμα!

Όχι, δεν συμβολίζει την λέξη “Hyundai” όπως όλοι υποψιαζόμαστε, αλλά δύο ανθρώπους που κάνουν χειραψία!

2
Αpple

Αναμφίβολα, όλοι ξέρουν το brand “Αpple” αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και άλλα τεχνολογικά προϊόντα αυτής της μάρκας. Γιατί όμως το λογότυπο της μάρκας έχει αυτή τη μορφή;

Ο σχεδιαστής της Apple, Rob Yanov, εξήγησε ότι κατέληξε σε αυτό το σχέδιο, αφού αγόρασε μια τσάντα μήλα και τα τοποθέτησε σε ένα μπωλ.

Για μια εβδομάδα τα παρατηρούσε και τα σχεδίαζε, προσπαθώντας να επινοήσει ένα απλό σχέδιο, ώσπου μια στιγμή δάγκωσε ένα μήλο και συνειδητοποίησε ότι η δαγκωματιά του μήλου (bite) μπορούσε να ταυτιστεί με το (byte) του υπολογιστή! Εξού και το λογότυπο με το δαγκωμένο μήλο!

3
Sony Vaio

Aν προσέξουμε καλά το λογότυπο, θα κατανοήσουμε ότι τα πρώτα δύο γράμματα σχηματίζουν κατά κάποιο τρόπο ένα κύμα συμβολίζοντας το αναλογικό σύστημα. Έπειτα, τα δύο τελευταία γράμματα μοιάζουν με τους αριθμούς 1 και 0, σύμβολα του ψηφιακού συστήματος.

4
Toyota 

Αυτό που είναι αλήθεια σχετικά με αυτό το λογότυπο, είναι πως απεικονίζει την εικόνα της κορυφής μιας βελόνας με ένα νήμα να περνάει μέσα της.

Αυτό είναι μια υπόδειξη του παρελθόντος της εταιρείας, που συνήθιζε να παράγει υφαντικές μηχανές! Παρόλ’ αυτά, τα ατομικά κομμάτια του λογότυπου αναπαριστούν το κάθε γράμμα του ονόματος της εταιρείας.

5
Continental

Η διάσημη εταιρεία παραγωγής λαστίχων για τα αυτοκίνητα, έχει ένα λογότυπο, στο οποίο τα δύο πρώτα γράμματα απεικονίζουν φανερά τον τροχό ενός αυτοκινήτου!

6
Formula 1

Παρόλο που είναι αρκετά ξεκάθαρο, πολύ λίγοι θα έχουν προσέξει πως ανάμεσα στο γράμμα F και τις κόκκινες ρίγες, το άσπρο κενό συμβολίζει το νούμερο 1!

Οι κόκκινες ρίγες επίσης, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι μια γραφική αναπαράσταση της ταχύτητας που παίρνουν τα αυτοκίνητα στη Formula 1.

7
BMW

Υποστηρίζεται πως το κεντρικό μέρος του λογότυπου της BMW, συμβολίζει τις περιστρεφόμενες λεπίδες ενός αεροπλάνου στη γραμμή, λόγω της παλιάς ιστορίας της εταιρείας στην αεροπορική τεχνολογία.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι το μέρος της σημαίας της Βαυαρίας, στη Γερμανία, απ’ όπου και προήλθε η εταιρεία!

8
LG

Το συγκεκριμένο λογότυπο της ηλεκτρονικής εταιρείας της Νότιας Κορέας, απεικονίζει την εικόνα ενός ανθρώπινου προσώπου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό παρουσιάζει την έμπνευση της να διατηρεί τις τυπικές ανθρώπινες σχέσεις με τους πελάτες της!

Ποιο από τα πιο πάνω κρυμμένα μηνύματα σε εντυπωσίασε περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending