fbpx

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αστέρι γεννιέται!

Ήταν το μακρινό 1992 όταν μια οικογένεια από την πολύπαθη Νιγηρία ξεκίνησε το ταξίδι για την αναζήτηση μιας καινούργιας ζωής. Μετά κόπων και βασάνων και διαμέσου της Τουρκίας φτάνουνε στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 το μικρό τους σπίτι στα Σεπόλια γεμίζει χαρά και ευτυχία. Ήρθε στην ζωή τους το πέμπτο μέλος της οικογένειας Αντετοκουνμπο, ο μικρός Γιάννης.

Από μικρός το όνειρο του ήτανε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου με μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια του. Από παιδική ηλικία γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, όμως σαν γνήσιος μαχητής δεν τα παράτησε!

Τα βιοποριστικά προβλήματα της οικογένειας τον ανάγκασαν πολλές φορές να βγει στους δρόμους και να πουλήσει ρολόγια, γυαλιά και κάθε είδους μικροαντικείμενα για να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημα της οικογένειας του.

Παρ’ολα αυτά όμως πάντα έβρισκε χρόνο για την μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ!

sentragoal.gr

Ένα απόγευμα καθώς έπαιζε μπάσκετ στις γειτονιές των Σεπολιών με τον αδερφό του Θανάση, γίνονται αντιληπτοί από τον προπονητή Σπύρο Βεληνιάτη ο οποίος ενθουσιάστηκε από το ταλέντο τους και τους έφερε στην ομάδα του Τρίτωνα και λίγο αργότερα σε αυτήν του Φιλαθλητικού.

Πολλές φορές ο Γιάννης έγινε αποδέκτης ρατσιστικών σχολίων λόγω της καταγωγής και του χρώματος του αλλά δεν παρέδωσε το όπλα. Τα πρόβληματα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα είχε πρόβλημα με την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου.

Μια μέρα όμως και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου του 2013 τα πάντα άλλαξαν.

Ο γίγαντας ύψους 2,11 μέτρων Γιάννης ανακοινώνεται επίσημα ότι θα συμμετάσχει στο ντράφτ του ΝΒΑ για εκείνη την χρονιά.

Το όνειρο ενός παιδιού που ταλαιπωρήθηκε όσοι λίγοι παίρνει σάρκα και οστά!

https://www.youtube.com/watch?v=ZZu9Y_4SCks

Μερικούς μήνες αργότερα επιλέχθηκε στο νούμερο 15 του ντράφτ σκορπώντας χαμόγελα και δάκρυα χαράς στα πρόσωπα όλων και κάνοντας περήφανους όλους εμάς αλλα πάνω απ’ολα την οικογένεια του.

Στις 30 Ιουλίου του 2013 υπογράφει συμβόλαιο με τους Milwaukee Bucks αν και ένα χρόνο πριν η ισπανική Zaragoza είχε αγοράσει τα δικαιώματά του από τον Φιλαθλητικό.

Από Γιάννης έγινε Γιάνναρος και έπειτα the Greek Freak!

 Οι εμφανίσεις του στα παρκέ του ΝΒΑ αξιοζήλευτες. Το Γενάρη του 2015 ο Γιάννης έγινε ο νεότερος παίχτης στην ιστορία των Bucks που ξεπέρασε τους 1000 πόντους!

Κατάφερε και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και όχι μόνο της δικής του ομάδας. Το παιδί αυτό κατάφερε μέσα απο δυσκολίες να γίνει ένας σπουδαίος καλοθοσφαιριστής κάτι που φαίνεται και από την συμμετοχή του στο διαγωνισμό NBA ALL STARS GAME εφ’ όσον επιλεχθεί βάση ψηφοφορίας.

Από τα γήπεδα της Α2 και του Φιλαθλητικού σ’ αυτά του ΝΒΑ!

Ο Γιάννης έκανε το όνειρο που είχε από παιδί πραγματικότητα! Όχι μόνο διανύει εξαιρετικές σεζόν αλλά επίσης ανάγκασε το 2K19 να τον κάνει εξώφυλο στο παιχνίδι!

Ας του ευχηθούμε λοιπόν να μην σταματήσει εδώ και με τον ίδιο ρυθμό και με την ίδια ταπεινότητα για να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

Πλέον όλοι μας εκτός από τον αριθμό 23 του θρύλου των Chicago Bulls και του παγκόσμιου μπάσκετ, Michael Jordan, θα θυμόμαστε και το 34 των Milwaukee Bucks όχι του Γιάννη Αντετοκούμπο, όχι του The Greek Freak αλλά το 34 του δικού μας Γιάννη!

Έχει τα εχέγγυα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γίνει θρύλος του μπάσκετ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending