fbpx

Μαριλένα Πάγκαλου: “Με τις πολεμικές τέχνες ηρεμείς ψυχικά”

Η Μαριλένα Πάγκαλου είναι 4οετής φοιτήτρια στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στον κλάδο της Φυσιοθεραπείας. Η αγάπη της για τον αθλητισμό την έφερε κοντά στο Sambo και φορώντας τα χρώματα της Κύπρου διαπρέπει στα γήπεδα.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τις πολεμικές τέχνες;

Ήθελα να έχω ένα χόμπι που να μπορώ με αυτό να εκτονώνομαι.

Με ποιες πολεμικές τέχνες ασχολείσαι;

Με το SAMBO και το JUDO.

Τι κάνει το Sambo να ξεχωρίζει από άλλες πολεμικές τέχνες;

Είναι μια αρκετά ελεύθερη πάλη που σου δίνει πολλές επιλογές από τεχνικές στο έδαφος και στην όρθια θέση και συνδυασμούς αυτών.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία;

Χρονολογικά κατέκτησα την 7η θέση στην Πανεπιστημιάδα στο Καζάν της Ρωσίας το 2013, μετά κατέκτησα την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Φοιτητών στην Λεμεσός το 2014 και τέλος την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Σεούλ στην Κορέα το 2015.

Νιώθεις ότι αδικούνται οι πολεμικές τέχνες σε σύγκριση με άλλα αθλήματα από τα ΜΜΕ και τον κόσμο γενικότερα;

Σίγουρα αδικούνται αρκετά οι πολεμικές τέχνες από τα ΜΜΕ κυρίως στην Κύπρο, λόγω της προβολής του ποδοσφαίρου και όλων των ομαδικών αθλημάτων τα οποία είναι πιο δημοφιλή και πιο κερδοφόρα.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές;

Δεν είναι εύκολο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων στο πανεπιστήμιο και του μειωμένου ελεύθερου χρόνου αλλά με θέληση, υπομονή και επιμονή μπορούν όλα να συνδυαστούν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Όπως και το πανεπιστήμιο έτσι και ο πρωταθλητισμός απαιτεί αρκετές ώρες σκληρής προπόνησης και προετοιμασίας για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει για σένα η εκπροσώπηση της Κύπρου σε παγκόσμιους αγώνες;

Η εκπροσώπηση της χώρας σου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Είναι υπερηφάνεια αλλά παράλληλα και υποχρέωση.

“Το να μπορείς να αναδείξεις και να προβάλεις τη χώρα σου στο εξωτερικό είναι καθήκον και τιμή σου.”

Μια συμβουλή προς άλλους φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες.

Go for it! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Είναι ένας δημιουργικός και διαφορετικός τομέας που σε κάνει να ξεφεύγεις από τη καθημερινότητα και σε βοηθάει να εκτονώνεσαι και να ηρεμείς σωματικά και ψυχικά!

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην αθλήτρια μας, Μαριλένα Πάγκαλου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending