fbpx

Βαρντάν Απαριάν: “Η εκπροσώπηση της Κύπρου διεθνώς είναι ότι πιο μεγάλο έχω ζήσει!”

Η ζωή του Βαρντάν Απαριάν περιστρέφεται γύρω από 2 λέξεις: πολεμικές τέχνες. Η ενασχόληση του με τα συγκεκριμένα αθλήματα ξεκίνησε από πολύ νωρίς και δεν σταμάτησε ποτέ!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

 

Βαρντάν, πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τις πολεμικές τέχνες;

Μου ήταν πολύ εύκολο να εθιστώ με της πολεμικές τέχνες διότι ο πατέρας μου ήταν πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης και ήταν φανατικός με την Ελληνορωμαϊκή πάλη. Θα μπορούσα να πω πως άρχισα να παλεύω πριν να αρχίσω να περπατώ.

Με ποιες πολεμικές τέχνες ασχολείσαι;

Ξεκίνησα με Ελληνορωμαϊκή πάλη και τα τελευταία 5 χρόνια δοκιμάζω τις ικανότητες μου με αρκετή επιτυχία στο Judo, στο Sαmbo και στο βραζιλιάνικο ζιουζίτσου. Αυτή τη στιγμή όλοι η συγκέντρωση μου είναι στραμμένη στης Μικτές πολεμικές τέχνες (MMA) όπου τα συνδυάζω όλα.

Τι κάνει το Sambo να ξεχωρίζει από άλλες πολεμικές τέχνες;

Αυτό που κάνει το Sambo να ξεχωρίζει είναι ο ωραίος συνδυασμός ρίψεων και τεχνικών υποταγής που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε έναν αγώνα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία;

Η μεγαλύτερη μου επιτυχία είναι το διεθνές τουρνουά ΟΛΥΜΠΙΑ που πραγματοποιήθηκε το 2015 στην Ελλάδα με συμμετοχή 30 χωρών όπου κατέλαβα την 2η θέση!

Νιώθεις ότι αδικούνται οι πολεμικές τέχνες σε σύγκριση με άλλα αθλήματα από τα ΜΜΕ και τον κόσμο γενικότερα;

Νιώθω πως ναι, αδικούνται oi πολεμικές τέχνες από τα ΜΜΕ αλλά μπορώ να καταλάβω και το γιατί. Στην Κύπρο ο κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος και αρκετά διαβασμένος στον τομέα των Πολεμικών τεχνών.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές;

Κατά την δική μου άποψη είναι πολύ εύκολο, φυσικά εξαρτάται πάντοτε από το πόσο πολύ θες κάτι. Αν κρατάς μια συστηματικότητα και πειθαρχία στης προπονήσεις και στης σπουδές σου μπορείς να τα βγάλεις πέρα.

Η εκπροσώπηση της Κύπρου σε παγκόσμιες αρένες είναι ότι πιο μεγάλο έχω ζήσει! Σε τέτοιους αγώνες δεν σκέφτεσαι πλέον μόνο την δική σου επιτυχία αλλά νιώθεις πως είναι καθήκον σου να υψώσεις την σημαία της χώρας σου ψηλά και να ακουστεί ο ύμνος της χώρας σου.

Μια συμβουλή προς άλλους φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες;

Η συμβουλή μου προς όλα τα άτομα που θέλουν να αρχίσουν πολεμικές τέχνες : δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα. Ακόμα και μετά την πρώτη σας προπόνηση θα καταλάβετε πόσο χρήσιμο είναι, είτε από άποψης υγείας, δύναμης, πειθαρχίας, αυτοπεποίθησης και ποιος ξέρει μπορεί να έχετε και ταλέντο!

Ευχαριστούμε τον Βαρντάν και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Δες επίσης: Όσα θα ήθελες να μάθεις από την αθλητική ψυχολόγο Μαρία Αριστοτέλους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending