fbpx

Γιατί “σκάνε” τα χέρια μας όταν κάνει κρύο;

Σίγουρα σου έχει τύχει έστω μία φορά τον χρόνο. Ειδικά όταν χειμωνιάζει, τα χέρια μας τείνουν να παγώνουν και σιγά-σιγά να αρχίσουν να “σκάνε“! Αναρωτήθηκες ποτέ τι φταίει γι’ αυτό;

Τώρα και με την πανδημία που πρέπει να πλένουμε καλά και πολλές φορές την ημέρα τα χέρια μας και βάζουμε πολύ αντισηπτικό, παθαίνουμε ξηροδερμία και δερματίτιδα, κάτι σαν εξάνθημα, δηλαδή, που εκδηλώνεται ως κοκκίνισμα και προκαλεί φαγούρα, σπάσιμο του δέρματος και πόνο. 

1
Τι συμβαίνει και γιατί;

beautetinkyriaki.gr

Τα χέρια και τα δάχτυλα μας λοιπόν, αρχίζουν να ξηραίνονται και να αφυδατώνονται όταν κάνει κρύο. Αυτό είναι αρκετά συχνό και σπάνια αυτή η ξηρότητα του δέρματος είναι κάτι σοβαρό.

Ο κρύος αέρας και η χαμηλή θερμοκρασία “διώχνουν” το φυσικό στρώμα των ελαίων που προστατεύουν το δέρμα μας, οδηγώντας το στη ξηρότητα και το “σκάσιμο”.

2
Λύση:

wikihealth.gr

Όταν συμβαίνει το πιο πάνω, μπορείς εύκολα να απλώσεις ενυδατική κρέμα κάποιες φορές μέσα στη μέρα. Έτσι, θα δώσεις στο δέρμα σου την ευκαιρία να “παγιδεύσει” την υγρασία και να αποφύγει το στέγνωμα του.

Επίσης, μπορείς να φορέσεις γάντια για να κρατήσεις τα χέρια-δάχτυλα σου ζεστά και προστατευμένα από τον αέρα.

ΜΗΝ πλένεις συχνά τα χέρια σου με ζεστό νερό, επειδή έτσι θα χειροτερέψεις την κατάσταση. Στέγνωσέ τα ελαφρά με μια καθαρή πετσέτα, αποφεύγοντας το έντονο τρίψιμο!

Τώρα που έμαθες πόσο συχνό είναι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αν δεν υποχωρεί, μπορείς να επισκεφθείς (just in case) το δερματολόγο σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending