fbpx

5 εντυπωσιακοί ευρωπαϊκοί προορισμοί που θα θέλεις να ταξιδέψεις σύντομα!

Ένα ταξίδι είναι μία εμπειρία! Είναι ένας τρόπος να αποδράσεις για λίγο από την πραγματικότητα και να ξεφύγεις από τη βαρετή ρουτίνα.

Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, υπάρχουν αρκετές επιλογές οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Ωστόσο, ορισμένοι επίγειοι “Ευρωπαϊκοί παράδεισοι” παραμένουν άγνωστοι στον Κυπραίο ταξιδιώτη.

Δες τους πιο κάτω εντυπωσιακούς προορισμούς:

1
Ανδόρρα

Η τοποθεσία του μικροσκοπίου κρατιδίου της Ανδόρρας μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στην οροσειρά των Πυρηναίων, το κάνει να είναι ιδανικό για τους λάτρεις του σκι, του snowboard αλλά και των εξορμήσεων στη φύση.

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος, μεταξύ κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, η πρόσβαση στον οπίο γίνεται μόνο σιδηροδρομικώς, αφού δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη χώρα!

2
Κροατία

Εάν επισκεφθείς τις ακτές της Δαλματίας στην Κροατία, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μαγευτείς! Το κράτος αυτό των Βαλκανίων συνδυάζει κουλτούρα, παράδοση, αλλά και το απέραντο γαλάζιο – κάτι παρόμοιο με τα Ελληνικά νησιά.

Με ιδιαίτερη ιστορία, αναλλοίωτη από το χρόνο! Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κάποιος την Κροατία αεροπορικώς.

3
Λιθουανία

Γενικότερα, θεωρώ ότι τα κράτη των Βαλκανίων είναι υποτιμημένα από τους Κυπρίους στο θέμα των διακοπών. Κι όμως, η Λιθουανία, με τη σύγχρονη γοητεία που τη χαρακτηρίζει, σε συνδυασμό με την πλούσια κουλτούρα της, είναι ιδανική για διακοπές.

Ειδικά αν σου αρέσουν οι ξένες γλώσσες, μάθε ότι τα Λιθουανικά θεωρούνται η πιο “συντηρητική” Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και συνεπώς, μία από τις αρχαιότερες Ευρωπαϊκές γλώσσες! Η πρόσβαση είναι εξίσου εύκολη με την Κροατία, εφόσον υπάρχουν 4 διεθνείς αερολιμένες.

4
Λουξεμβούργο

Αν και μικρό σε έκταση, το Λουξεμβούργο είναι μία σκιαγραφία της Κεντρικής Ευρώπης σε ένα πιο “πράσινο” φόντο. Αν σου αρέσει να απομυθοποιείσαι αλλά και να ζεις σαν σε ένα παραμύθι, τότε το Λουξεμβούργο είναι ιδανικό για ‘σένα!

Τα δεκάδες πάρκα, τα μονοπάτια της φύσης, καθώς επίσης τα κάστρα και τα φρούρια που μπορείς να επισκεφθείς θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις! Όσον αφορά το πώς θα πας όμως, θα χρειαστεί να αλλάξεις ένα τουλάχιστον αεροπλάνο αν φύγεις από Κύπρο…

5
Ισλανδία

Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, η παραπάνω εικόνα δεν είναι πίνακας! Είναι ένα από τα εκατοντάδες πανέμορφα Ισλανδικά τοπία που κόβουν την ανάσα! Σε μικρή απόσταση από τη Γροιλανδία, το νησί-κράτος της Ισλανδίας είναι πασίγνωστο για τη μορφολογία του εδάφους του, αλλά και για τη γεωλογική του δραστηριότητα, λόγω του μεγάλου αριθμού ηφαιστείων και πιδάκων θερμού νερού που υπάρχουν!

Αν θέλεις να βρεθείς εκεί λοιπόν, φρόντισε πρώτα να πάρεις ζεστά ρούχα μαζί σου και όσο για πτήσεις, υπάρχουν, αλλά όχι απευθείας από την Κύπρο.

Αυτές ήταν 5 υπέροχες Ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες δυστυχώς πολλές φορές αγνοούμε.

Αν λοιπόν έχεις τη δυνατότητα, άρπαξε μία βαλίτσα, βάλε λίγα ρούχα μέσα, πάρε και την camera σου και έφυγες για αξέχαστες διακοπές!

Εσύ θα ήθελες να επισκεφθείς κάποια από αυτά τα μέρη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending