fbpx

Oval πινέλα: Δες πώς να τα χρησιμοποιήσεις για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα!

Τα oval πινέλα ή αλλιώς τα πινέλα σε σχήμα κουταλιού, είναι μια από τις πιο καινούριες και επαναστατικές μεθόδους για να απλώσεις το μακιγιάζ σου.

Tα σχετικά πινέλα κυκλοφόρησαν από πολλά brands, το κάθε brand δημιούργησε και το δικό του version με αντίστοιχο logo και είναι αρκετά εύκολα να τα βρεις πλέον. Εγώ πήρα τα δικά μου πριν από πολύ καιρό από το Amazon.

Δες εδώ όσα πρέπει να ξέρεις: 

1
Πώς να τα χρησιμοποιήσεις

Ο σωστός τρόπος για να τα χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο σου είναι πολύ απλός. Αρχικά να χρησιμοποιήσεις ένα face mist για να ενυδατώσεις το πρόσωπο σου και να μπορείς να κανείς blend πιο εύκολα.

Για να κάνω blend, χρησιμοποίησα το πινέλο που βλέπεις πιο πάνω στην φωτογραφία, με κάθετες και στρογγυλές κινήσεις. Οι κινήσεις πρέπει να είναι όσο πιο απαλές γίνεται γιατί αν ασκήσεις μεγάλη πίεση τότε υπάρχει πιθανότητα να σου σπάσει το χερούλι.

Προσοχή: Αρχικά να κάνεις blend τα πιο ανοιχτά χρώματα (όπως το foundation) και μετά τα πιο σκούρα.

2
Πώς να τα καθαρίσεις

Πάντοτε συνιστώ μετά την χρήση των πινέλων να τα καθαρίζεις. Όχι μονάχα για λόγους υγιεινής, αλλά και γενικά γιατί είναι πιο εύκολο να καθαριστούν όταν έχουν λιγότερο προϊόν πάνω τους.

Ξέρω, μπορεί να βαριέσαι να τα καθαρίσεις σε βάθος, αλλά πριν και μετά την χρήση, ψέκασε σε ένα χαρτί λίγο καθαριστικό πινέλων και καθάρισε τα με κυκλικές κινήσεις.

Για πιο βαθύ καθαρισμό ο τρόπος είναι ο ίδιος, με λίγο νερό και σαπούνι και με κυκλικές κινήσεις τα καθαρίζεις και μετά άφησε  τα να στεγνώσουν. Οι τρίχες να κοιτάνε προς τα κάτω προκειμένου να μην απορροφήσουν νερό και να ξεκολλήσουν.

3
Ποια είναι τα καλύτερα

Έχω δοκιμάσει διάφορα από αυτά τα oval πινέλα λίγο πιο μετά που αγόρασα τα δικά μου. Και αν και υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους μια είναι αυτή που πρέπει να σας αναφέρω σχετικά με το χερούλι. Όλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, κάποια πιο καλό και κάποια εντελώς ψεύτικο.

Παρατήρησα ότι όσα έχουν εντελώς μαύρο χερούλι είναι πιο ευλύγιστα γιατί είναι καλύτερης ποιότητας πλαστικό. Όσα έχουν αποχρώσεις χρυσού, ασημένιου ή rose gold, δυστυχώς το χερούλι τους δεν είναι και τόσο ευλύγιστο και καλύτερα να είσαι πιο προσεκτική καθώς τα χρησιμοποιείς!

4
Αρνητικά που έχω προσέξει

Αρχικά τα πιο μικρά σε μέγεθος απορροφούν πολύ περισσότερο προϊόν και δεν δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα από ότι τα μεγάλα. Επίσης κάποια από αυτά είναι αρκετά σκληρά στο πρόσωπο και μαδούν, ευτυχώς τα δικά μου είναι πολύ μαλακά στο πρόσωπο και δεν μαδούν!

Να ξέρεις ότι αν ασκήσεις μεγάλη πίεση πάνω τους από το χερούλι. Επιπλέον όσα έχουν matte χρώμα στο χερούλι τους, λερώνονται και δεν καθαρίζουν τοσο εύκολα.

5
Θετικά που έχω προσέξει

Απλώνει ομοιόμορφα το μακιγιάζ στο πρόσωπό σου. Τα πιο μεγάλα σε μέγεθος είναι καταπληκτικά για να απλώσεις το foundation σου (ειδικά τα stick foundations), αλλά και την πούδρα σου σε compact μορφή. Επίσης κάνουν τέλειο blend όσον αφορά το contouring.

Αυτά από εμένα σήμερα,
ελπίζω να σου άρεσαν οι συμβουλές μου!

Φιλιά πολλά!

 


Διάβασε επίσης: 3 καλυπτικά και πολύ οικονομικά foundations!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending