fbpx

Τα 3 τέρματα που έκαναν τον Χαριστέα τον “Άγγελο της Ελλάδας”!

Το Euro του 2004 ήταν η στιγμή, η διοργάνωση που σημάδεψε μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια τόσο μεγάλη επιτυχία δεν έρχεται σε κάθε διοργάνωση αφού τότε θυμίζουμε ήταν μόλις η 3η μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε η γαλανόλευκη μετά το Euro του 1980 και το Μουντιάλ του 1994.

Ήταν όμως και μια διοργάνωση που σημάδεψε μια και καλή και τον Άγγελο Χαριστέα, τον βασικό σέντερ φορ εκείνης της ομάδας. Ο “Άγγελος της Ελλάδας” όπως έγινε γνωστός μετά το τουρνουά ήταν ο πρώτος σκόρερ της “επίσημης αγαπημένης” στην διοργάνωση με 3 τέρματα.

3 τέρματα τα οποία το κάθε ένα είχε την δική του ξεχωριστή σημασία.

Δες τα τέρματα του Χαριστέα παρακάτω:

 

1
Ελλάδα – Ισπανία 1-1

Η Ελλάδα, μετά την νίκη της σε βάρος της Πορτογαλίας στην πρεμιέρα των ομίλων, βρέθηκε στα σχοινιά από το φαβορί του ομίλου, Ισπανία. Οι “φούριος ρόχας” προηγούνταν με 0-1 από το 28′. Ο Άγγελος Χαριστέας όμως ισοφάρισε για την Ελλάδα στο 66′ χαρίζοντας ένα βαθμό στην Ελλάδα που ήταν πέρα για πέρα πολύτιμος στην υπόθεση πρόκριση. Το θαύμα ήταν ακόμα στις αρχές του…

2
Γαλλία – Ελλάδα 0-1

Η πρόκριση από μόνη της στα προημιτελικά ήταν τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Otto Rehhagel. Εξάλλου, αντίπαλος ήταν η Γαλλία των Zidane, Henry, Trezeguet με την σκέψη των περισσότερων να είναι “Ας χαρούμε την παρουσία της Ελλάδας και βλέπουμε!”.

Αυτό το “βλέπουμε” έμελλε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι στην ιστορία των απανταχού Ελλήνων. Στο 65′ ο Ζαγοράκης “χόρεψε” τον Lizarazu και βγάζει μπαλιά στον Άγγελο Χαριστέα. Ο 37χρονος, σήμερα, επιθετικός με ένα άλμα στο Θεο νίκησε τον Barthez για το 0-1. Αυτή η γκολάρα ήταν ικανή για να χαρίσει στην γαλανόλευκη της πρόκριση στα ημιτελικά. Η Ευρώπη είχε ήδη τρελαθεί!

3
Πορτογαλια – Ελλάδα 0-1

Το κακό που έπαθαν οι Πορτογάλοι μέσα στο σπίτι τους το θυμούνται μέχρι σήμερα. Αιτία ήταν ο Άγγελος Χαριστέας, ο χρυσοκέφαλος Άγγελος που στο 57′ μετά από κόρνερ του Μπασινά ξέρανε όλους όσους έβλεπαν το παιχνίδι χαρίζοντας στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα αουτσαίντερ της διοργάνωσης, την κούπα της πρωταθλήτριας Ευρώπης! Ο Άγγελος Χαριστέας έμαθε την Ευρώπη να χορεύει συρτάκι μια και καλή!

Εσύ ποια στιγμή του Άγγελου Χαριστέα ξεχωρίζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending