fbpx

Οι 5+1 ποδοσφαιριστές που μάλωσαν με τον προπονητή τους!

Κάθε οικογένεια όπως όλοι γνωρίζουμε έχει τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές της. Κάποιες φορές μπορεί να δημιουργηθούν τριγμοί, φασαρίες, διαφωνίες και διαμάχες ανάμεσα στα μέλη της.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα θεωρείται οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται. Σκέψου λοιπόν τον προπονητή μιας ομάδας σαν τον πατέρα μιας οικογένειας και τους παίχτες της σαν τα παιδιά του. Παρακάτω θα θυμηθούμε τις 5+1 πιο ”μυθικές” διαμάχες προπονητών-παιχτών που τάραξαν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

1
David Beckham – Sir Alex Ferguson

Η αλήθεια είναι οτι ποτέ η σχέση τους δεν ήταν στα καλύτερα της ισορροπώντας πάντοτε  σε τεντωμένο σκοινί. Όμως ένα συγκεκριμένο περιστατικό έμελλε να είναι καταλυτικό για την συνέχεια της.

Ήταν το 2003 όταν οι ”μπέμπηδες” είχαν ηττηθεί από τους ”Gunners” της Arsenal για το κύπελλο Αγγλίας. Ύστερα από μία λεκτική διαμάχη μεταξύ τους για την έκβαση του αγώνα ο Sir Alex πέταξε ένα παπούτσι στον Άγγλο super star με αποτέλεσμα να τον πετύχει λίγο πάνω από το αριστερό του μάτι και να τον τραυματίσει.

Μετά από αυτό το Old Trafford ήταν πολύ μικρό για να τους χωρέσει και τους δύο. Έτσι, ο David αποχώρησε το ίδιο καλοκαίρι για την Real Madrid έχοντας σαν ενθύμιο μερικά ράμματα στο φρύδι για να έχει να θυμάται τις μέρες ”χαράς” στο Manchester.

2
Mario Balotelli – Roberto Mancini

Οι δυο τους εκτός από την συνεργασία τους στην Inter, ξαναβρέθηκαν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική στέγη αυτή την φορά στους ”πολίτες” της City.

Όλοι μας γνωρίζουμε τον ιδιαίτερο και εκκεντρικό χαρακτήρα του Super Mario. Είχαν λογομαχήσει ουκ ολίγες φορές μεταξύ τους, όμως ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σ’ ένα οικογενεικό διπλό ο Balotelli επιχείρησε ένα πολύ σκληρό τάκλιν στον συμπαίχτη του Scott Sinclair με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πέσει στο χορτάρι σφαδάζοντας. Ο Ιταλός coach αποκάλεσε τον Mario ”γ…..ε τρελέ” και έτσι πιάστηκαν στα χέρια.

Η συνέχεια γνώστη με τον Balotelli να αποχωρεί από την ομάδα λίγες μέρες αργότερα με προορισμό την Milan.

3
Delio Rossi – Adem Ljajic

Ήταν το Μάϊο του 2012 όταν η Fiorentina αντιμετώπιζε την Novara. Ο προπονητής των ”Viola”, τότε, αντικατέστησε τον Βόσνιο στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα.

Αποχωρώντας ο Ljajic χειροκρότησε ειρωνικά τον προπονητή του λέγοντας του ”Είσαι μεγάλος, είσαι σπουδαίος”Αυτό που έγινε στην συνέχεια δεν το περίμενε κανείς. Ο Rossi κατευθύνθηκε προς τον παίχτη του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο λέγοντάς του ”Είσαι μ….ς, θα σε σκοτώσω”.

Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να τους χωρίσουν. Ο Rossi πλήρωσε αυτή του την πράξη με την απομάκρυνσή του από την ομάδα και η Ιταλικη Ομοσπονδία του επέβαλε ποινή 3 μηνών λόγω της ”πατρικής” αγάπης του προς τον παίχτη του.

4
Jose Mourinho – Sergio Ramos

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Special One είναι ιδιόρρυθμος και ιδιαίτερος χαρακτήρας. Στην τριετή παραμονή του στην Μαδρίτη πολλοί έχουν να λένε για τις προστριβές του με τους παίχτες του.

Το 2012 οι ”μερένχες” ηττήθηκαν από την Barcelona με 1-2. Την επομένη στην προπόνηση, ο Jose άσκησε δριμύ κριτική στους παίχτες του και λογομάχησε άσχημα  με τους Iker Casillias και Sergio Ramos.

Ο Ισπανός πορτιέρο του απάντησε λέγοντάς του ”Αφεντικό, εδώ λέμε ότι έχουμε να πούμε κατά πρόσωπο”, με τον διεθνή Ισπανό μπακ να συμπληρώνει ότι ”δεν έχει παίξει ποτέ του επαγγελματικά και δεν έχει φορέσει ποτέ κοντά παντελονάκια” για να μπορεί να καταλάβει την ένταση του ματς εντός των άσπρων γραμμών του γηπέδου.

5
Marcelo Bielsa – Fernando Llorente

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες από το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Llorente αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα της Bilbao.

Μετά το τέλος του Βασκικού ντέρμπι με την Sociedad, όπου η Bilbao ηττήθηκε, ο Marcelo τα ”έχωσε” στον παίχτη του λέγοντάς του ότι με την αδιαφορία του κοροιδεύει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους συμπαίχτες του.

Ο καβγάς τους είχε και δεύτερο γύρο στα αποδυτηρία της ομάδας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι φωνές του Bielsa ακούστηκαν σε όλο το γήπεδο.

Ένα μήνα ακριβώς μετά η ομάδα των Βάσκων έδωσε την άδεια στον παίχτη να συζητήσει ενδεχόμενη μεταγραφη με την Juventus όπου έμελλε να είναι και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

6
Nicola Anelka – Raymond Domenech

Το καλοκαίρι του 2010 στο Mundial της Ν.Αφρικής, η Γαλλία γνώρισε την ήττα με 2-0 από την ομάδα του Μεξικού για την 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Ύστερα από πολλές παρατηρήσεις που έκανε ο Domenech στον Anelka, για να κρατάει την θέση του μέσα στο γήπεδο ο δευτερος συνέχισε να κάνει τα δικά του. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά σε όλους ο Raymond ανακοίνωσε στον ατίθασο Γάλλο striker ότι θα αντικατασταθεί από τον Andre Pierre Gignac.

O Nicola βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να αποκαλεί τον Domenech ”π……ς γιο”. Η αλήθεια είναι ότι προκλήθηκε μεγάλος ντόρος στις τάξεις των Γάλλων μετά από αυτο το συμβάν.

Ο παίχτης αν και αρνήθηκε ότι έβρισε τον προπονητή του τιμωρήθηκε από την Γαλλική Ομοσπονδία με 18 αγωνιστικές και έτσι έθεσε εαυτόν εκτός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ξέρεις κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που να μάλωσε με τον προπονητή του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending