fbpx

Οι 2 εμπειρίες του Ernesto Valverde στην Κύπρο!

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί έξω που θεωρεί την Κύπρο γρουσούζικη αυτός πρέπει να είναι ο τεχνικός της Athletic Bilbao, Ernesto Valverde. Ο Ισπανός τεχνικός, γνωστός από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ταξίδεψε στο νησί μας 2 φορές.

Μέσα από μια μικρή έρευνα, βρήκαμε τις 2 εμπειρίες του Valverde στην Κύπρο, εμπειρίες που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Και στις 2 περιπτώσεις, οι ομάδες του γνώρισαν την ήττα χωρίς μάλιστα να σκοράρουν απέναντι στην Ανόρθωση!


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Ως ποδοσφαιριστής

Τον Σεπτέμβρη του 1994 ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ισπανού, ως ποδοσφαιριστής της ομάδας της οποίας είναι σήμερα προπονητής, της Athletic Bilbao. Οι Βάσκοι, τότε, κληρώθηκαν με την Ανόρθωση στα πλαίσια της φάσης των 32 του κυπέλλου UEFA και στο πρώτο παιχνίδι, που έγινε στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”, γνώρισαν την ήττα με 2-0. Sinisa Gogic και Πανίκος Πούνας ήταν οι σκόρερ των κυανολέυκων της Αμμοχώστου με τον επιθετικό, τότε, της Bilbao να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

2
Ως προπονητής

Η δεύτερη φορά που κατέβηκε στην Κύπρο ο Ernesto Valverde ήταν ακόμα πιο τραυματική για τον ίδιο! Ως προπονητής πλέον, το καλοκαίρι του 2008, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ήρθε στο νησί μας για να αντιμετώπίσει την Ανόρθωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι, υπό την καθοδήγηση του Valverde, γνώρισαν την συντριβή με 3-0 από την “Μεγάλη Κυρία” και ουσιαστικά αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού. Ο Τοροσίδης με αυτογκόλ, ο Sosin και ο Laban ήταν οι δήμιοι του και αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο στην Ανόρθωση για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Εσύ ήξερες αυτό το στοιχείο για τον Valverde και την Κύπρο;


Football Loop – Μαζεμένα όλα τα νέα της ομάδας σου στο κινητό. Εσύ ακόμη να το κατεβάσεις;


Δες επίσης: Οι 5 σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της Ανόρθωσης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending