fbpx

5+1 αγαπημένα σνακς που θα βρεις στα γήπεδα της Κύπρου!

Κακά τα ψέματα, μάππα τζιαι τσίμπημα παν μαζί για τον Κυπραίο. Ο κάθε Κυπραίος οπαδός ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου τζιαι ομάδας έστω τζιαι μια φορά στην οπαδική ζωή του έφαε τζιαι έσπασε με “πελλάρες” στο γήπεδο.

Υπάρχουν όμως τζιαι μερικά σνακ που μπορούν να θεωρηθούν τζιαι παραδοσιακά στα γήπεδα της Κύπρου.

Ρίξε τους μια μαθκιά παρακάτω:

1
Φιστούτζια

Ή φουστούτζια όπως θέλεις πε τα. Ένα εν το δεδομένο: Έτυχε σου τζιαι ‘σένα τζιαι ‘μένα να φέφκεις που το γήπεδο τζιαι να περάσεις πάνω που ένα βουνό καθαρισμένων φιστούτζιων. Η ιστορία μαζί με την διασημότερη κούννα των γηπέδων (σόρρυ πασατέμπο μου!) πάει πολλά πίσω αφού ακόμα τζιαι 60χρονο να ρωτήσεις εν να σου πει την ίδια κουβέντα: Το φιστούτζι/φουστούτζι εν απαραίτητο για το άγχος την ώρα του ματς.

Προσωπική εμπειρία: Έτυχε πριν λίο τζιαιρό να δω ένα παππούλη να φκάλει τις συμπαθέστατες κούννες που την πούγκα του σάκκου του τζιαι να τις τρώει με πάθος!

2
Γλισταρκά

Πε την αλήθκεια! Εν έτυχε πολλές φορές να δεις τον διπλανό/ τον πουκάτω/ τον πουπάνω στην κερκίδα να κρατά μια γλυσταρκά ακριβώς όπως τούτην της φωτογραφίας τζιαι να τον ακούεις να την μασά με μανία; Κλασσικό σνακ των κυπριακών γηπέδων που τον τζιαιρό που θυμούμαι τον εαυτό μου στα γήπεδα. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι η γλυσταρκά στα γήπεδα να υπάρχει που τον τζιαιρό που υπάρχει τζιαι μάππα στην Κύπρο αλλά τούτο εν ένα άλλο θέμα!

3
Κούπες

Εν υπάρχει Κυπραίος που να μεν έφαε έστω τζιαι μια κούπα στη ζωή του! Είτε σπιθκιάσιμη, είτε βιομηχανίας ούλλοι εφάμε έστω μια! Κάπως έτσι, εν μπορεί ένα που τα παραδοσιακά μας εδέσματα να λείπει που τες κατίνες, ένεν; Ψάξε τζιαι θα την έβρεις παντού (αν δεν σε προλάβουν άλλοι τζιαι λείψουν)! Ζήτα τζιαι λεμονούι γιατί κούπα χωρίς λεμόνι εν μάππα χωρίς οπαδούς! Απλά, εν πάει!

4
Σίταρος

Στις μέρες μας βρίσκεις την παραπάνω με την μορφή του pop-corn στες κατίνες των γηπέδων. Το pop-corn όμως εν κυρίως για το σινεμά. Στην μάππα θέλεις να φάεις τον σίταρο σου με μπόλικο βούτυρο πάνω να το ευχαριστηθεί η αγχωμένη (την ώρα του ματς) ψυχούλα σου! Άσε που αν σε νευριάσει ο διαιτητής μπορεί σαν τον ξιτιμάζεις να σου φύει τζιαι κανένα κομματούι (OK, έπιασες το νόημα, πάμε πάρακατω!)

5
Πόμπες

Ειδικά στην Λάρνακα εν εν απλά γνωστός, εν διάσημος ο παρέας έξω που τα γήπεδα να φωνάζει “Πόμπεεεεεεες” (οσο πιο μακρόσυρτο μπορείς το ε), “Έχω σιάμησιη, έχω λοκμάδες, έχω πισίες, εχω πομπέεες” (πάλε μακρόσυρτο το ε). Βέβαια, τούτο εν σημαίνει πως οι πόμπες εν μόνο έξω που τα γήπεδα της συγκεκριμένης επαρχίας. Αντίθετα, έτυχε σε πολλά γήπεδα να δω πόμπες κάμνοντας τες έτσι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σνακ/ μεζεκλίκια των κυπριακών γηπέδων!

6
Τρεμιθόπιτα

Αυθεντική συνταγή της Πιτσιλιάς τζιαι της πρωτεύουσας της περιοχής, Κυπερούντας. Από τις σπάνιες απολαύσεις που βρίσκεις μόνο στο Παφιακό (ή τουλάχιστον τζιαμέ έτυχε να την δεί η αρχοντιά μου). Πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσεις ειδικά αν δεν είσαι που τζίντες περιοχές! Η τρεμιθθόπιτα εν πραγματικά must έστω τζιαι μια φορά στη ζωή του κάθε Κυπραίου οπαδού!

Εσύ ποιο που τούτα έτυχε να φάεις σε γήπεδο της Κύπρου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending