fbpx

5+1 ποδοσφαιρικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μια φορά!

Έτυχε τις προάλλες, σε στιγμές χαλάρωσης, να πέσω πάνω σε φιλμάκια της ταινίας “Bucket List” (ταινιάρα με τους Jack Nicholson και Morgan Freeman να “κεντούν”, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Το νόημα της ταινίας σε πολύ γενικές γραμμές ήταν οτι πρέπει οσο ζεις να απολαμβάνεις την ζωή και να βιώνεις οσο περισσότερες εμπειρίες μπορείς.

Έχοντας αυτά υπόψην και παίρνοντας την κουβέντα σε πιο ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι κάποιες εμπειρίες που μπορεί να απογειώσουν την αντίληψη που έχεις για το άθλημα.

Κάθε Σαββατοκυρίακο στα γήπεδο είναι βέβαια μια εμπειρία από μόνο του, υπάρχουν όμως 5+1 εμπειρίες που είναι πραγματικά ανεπανάληπτες για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Να ξεκινήσεις εσύ ένα σύνθημα!

Σύνθημα. Τραγούδι για την ομάδα. Ίσως το πιο όμορφο συστατικό ενός ποδοσφαιρικού αγώνα αφού χάρη σ’αυτό αποκτά ζωντάνια το γήπεδο.

Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο άλλωστε πως το ποδόσφαιρο το κάνουν οι φίλαθλοι και τα γήπεδα χωρίς αυτούς είναι “νεκρά”.

Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις πορωθεί μαζί με τους οργανωμένους φωνάζοντας μαζί τους ένα σύνθημα εξυμνόντας την αγαπημένη σου ομάδα ή βρίζοντας τους απέναντι;

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε όμως να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου είναι να σηκωθείς από την καρέκλα και να αρχίσεις να φωνάζεις εσύ ένα σύνθημα.

Ακούγεται μεν άβολο αλλά το συναίσθημα που θα νιώσεις μόλις σε ακολουθήσουν οι άλλοι θα είναι απλά απερίγραπτο!

2
Να ζήσεις από κοντά τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κόντρα της Ευρώπης!

Συμφωνούμε οτι το Barcelona – Real (ή Real – Barcelona) είναι οτι πιο κοντινό σε μάχη υπάρχει στην Ευρώπη; Εξάλλου, το υπόβαθρο (πολιτικό, κοινωνικό πολιτιστικό) που υπάρχει σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Γερμανία!

Έχοντας αυτά υπόψην, λοιπόν, δεν γίνεται ένας σωστός ποδοσφαιρόφιλος να μην ζήσει από κοντά την εμπειρία ενός αυθεντικού el classico όσα χρόνια βρίσκεται σε αυτό τον κόσμο.

Είμαστε μεν αρκετά τυχεροί να βλέπουμε σήμερα τους 2 καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου (Messi και Ronaldo) σε μπλαουγκράνα και μερένχες αντίστοιχα αλλά το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι πολύ πιο πάνω από ονόματα!

Must για κάθε ποδοσφαιρόφιλο!

3
Να δοκιμάσεις το κρασί του Iniesta και του Pirlo!

Εντάξει, κάποιος εδώ θα ρωτήσει “Γιατί να κάνω πλουσιότερους 2 ανθρώπους που ήδη έχουν περιουσία εκατομμυρίων;”

Η απλή απάντηση είναι πως πρώτον ποδόσφαιρο και αλκοόλ πάνε μαζί και δεύτερον το να πας σε ένα οινοποιείο δεν σημαίνει και απαραίτητα πως πρέπει να αγοράσεις κρασί.

Μπορείς απλά να πας εκεί και να δοκιμάσεις κρασί που βγάζουν 2 από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

Το οινοποιείο του μέσου της Barcelona βρίσκεται στην γεννέτειρα του, Albacete, ενώ ο Ιταλός μαέστρος έχει το δικο του στην Brescia.

Για τον Iniesta είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τον τόπο του, για τον Pirlo είναι ένα πάθος που έγινε επιχείρηση που θα τον συντηρεί αφού αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σε κάθε περίπτωση, το να πιεις κρασί που ανήκει σε 2 από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου είναι κάτι για το οποίο μπορείς να καυχιέσαι για μια ζωή!

4
Να πας στο ποδοσφαιρικό καφέ στο Buenos Aires!

Στο Almagro, μια γειτονιά στο Buenos Aires της Αργεντινής υπάρχει ένα καφέ πολύ διαφορετικό από τα άλλα.

Ο Mario Riesco, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, άρχισε από το 1960 να συλλέγει αναμνηστικά ομάδων.

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 500 αναμνηστικά ενώ τόση είναι η απήχηση του που πλέον τουρίστες που επισκέπτονται το μαγαζί προσφέρονται να στείλουν κειμήλια των ομάδων τους απλά και μόνο για να υπάρχουν στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Όσο για τις τιμές, είναι από τα πλέον φθηνά της περιοχής (πολύ πιο φθηνά από τα trendy μπαράκια στην επαρχία του Palermo).

Τι πιο cool, λοιπόν, για ένα πραγματικό λάτρη του ποδοσφαίρου από το να απολαμβάνει τον καφέ ή το ποτό του περιτριγυρισμένος από την ιστορία του ποδοσφαίρου;

5
Να επισκεφθείς το Maracana!

Είναι αμέτρητα τα στάδια που μπορείς (και επιβάλλεται) να επισκεφθείς σε όλο τον κόσμο, ανάλογα πάντα με τις οπαδικές σου προτιμήσεις και τα γούστα σου.

Υπάρχει όμως ένα γήπεδο που πρέπει οπωσδήποτε να δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου: Το Maracana της Βραζιλίας!

Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Αν και αφέθηκε στη μοίρα του μετά το Μουντιάλ του 2014 εξακολουθεί να αποτελεί τον “ναό του ποδοσφαίρου“.

Σαν παιδιά, άλλωστε, όλοι μας ονειρευόμασταν να παίξουμε στο Maracana. Δεν θα ήταν λοιπόν, απίστευτο συναίσθημα να δεις από κοντά το μέρος που έπαιξαν μερικοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου;

Δεν ξέρω για σένα, εμένα πάντως ήδη μπήκε στο bucket list μου!

6
Να μιλήσεις την παγκόσμια γλώσσα του ποδοσφαίρου!

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Ειδικά όταν μπορούν να συνδυαστούν και με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα πρόκειται πραγματικά για εμπειρίες ζωής.

Έστω, όμως, οτι είσαι σε μια χώρα της οποίας δεν ξέρεις την γλώσσα. Αν αναφέρεις όμως λέξεις όπως το πέναλτι, την πάσα, την ντρίπλα, το γκολ σίγουρα θα ζήσεις ανεπανάληπτες στιγμές!

Πιθανότατα δεν θα πας στον προορισμό σου, αν ζητάς οδηγίες. Ούτε θα δεις τα αξιοθέατα, ούτε θα μάθεις την γλώσσα.

Όταν δεις όμως στα μάτια του συνομιλητή σου το ίδιο πάθος για τη μπάλα, όταν καταλάβεις πως πιθανότατα μοιράζεται μαζί σου μια ιστορία του για ποδόσφαιρο τότε θα έχεις σίγουρα αποκτήσει ένα παντοτινό φίλο!

Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, το ποδόσφαιρο είναι αυτό ακριβώς: στιγμές, συναισθήματα, φιλίες!

Εσύ, ποια εμπειρία από τις πιο πάνω θες να ζήσεις έστω μια φορά; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending