fbpx

Ραφαέλλα Ιωάννου: “Η αγάπη για τον αθλητισμό είναι κάτι σπουδαίο”!

“Μια πραγματική πρωταθλήτρια που έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται και είναι αρκετά συνειδητοποιημένη όσο αφορά το τι κάνει. Τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες της δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η ίδια παλεύει πολύ σκληρά και η σκληρή δουλειά ανταμείβει όσους το αξίζουν. Έχει μεθοδικότητα, πρόγραμμα και όρεξη και παρ’ όλες τις δυσκολίες που βρίσκει συνεχίζει να προσπαθεί σαν επαγγελματίας που είναι.”

Η πιο πάνω παράγραφος αντικατοπτρίζει την Κύπρια αθλήτρια Ραφαέλλα Ιωάννου η οποία πρόσφατα έσπασε το δικό της παγκύπριο ρεκόρ στο πένταθλο αφού συγκέντρωσε 3240 βαθμούς έναντι 3156 που είχε συγκεντρώσει στο 2016.

Δείτε όλα όσα μας είπε η Ραφαέλλα για τον αθλητισμό και τη ζωή της!

Ραφαέλλα πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Είμαι 24 χρονών, έχω γεννηθεί στη Λεμεσό και ως παιδί από αθλητική οικογένεια ήταν φυσικό επακόλουθο να ασχοληθώ και εγώ με τον αθλητισμό. Έχω σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και έχω κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο τομέα της Επιστήμης της Άσκησης και Φυσικής Αγωγής του Αθλητισμού. Ο αθλητισμός ήταν η ασχολία μου ως μαθήτρια αλλά και ως φοιτήτρια και πλέον έχει γίνει το επάγγελμα μου και ο τρόπος ζωής μου.

Πώς και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό;

Με τον αθλητισμό ασχολήθηκα από μικρή ηλικία αλλά συγκεκριμένα με τον Κλασσικό Αθλητισμό ασχολήθηκα από την ηλικία των 12 χρόνων. Ήταν καθαρά δική μου απόφαση να ασχοληθώ με αυτό συγκεκριμένα αλλά με ώθησε και το οικογενειακό μου περιβάλλον. Παιδί από γονείς αθλητές και συγκεκριμένα Πρωταθλητές Κύπρου δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην αγαπήσει και να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. Αναφέρομαι στη μητέρα μου Χρύσω Γεωργίου η οποία ήταν Πρωταθλήτρια στον ακοντισμό με Παγκύπριο ρεκόρ (παλιού ακοντίου) και στον πατέρα μου Γιαννάκη Ιωάννου ο οποίος ήταν Πρωταθλητής στα 400 μέτρα με εμπόδια και στα 110 μέτρα με εμπόδια. Ο πατέρας μου είναι και ο προπονητής μου από τα πρώτα μου βήματα έως και σήμερα. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων ανέλαβε καθήκοντα προπονητή ο πρώην Πρωταθλητής Δεκάθλου Δημήτρης Παπαδόπουλος στην Ελλάδα.

Ποια είναι η πιο μεγάλη σου στιγμή, ποια είναι η πιο κακή σου εμπειρία και ποιο είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο;

Η μεγαλύτερη στιγμή που έχω βιώσει είναι το δικό μου Παγκύπριο ρεκόρ που κατέρριψα για άλλη μια φορά φέτος στο Κλειστό Στίβο στο πένταθλο. Η πιο κακή μου εμπειρία ήταν στον Ανοικτό Στίβο σε Πανελλήνιο Επτάθλου, όπου μετά από τρεις άκυρες προσπάθειες σε ένα από τα αγωνίσματα και θέμα υγείας εγκατέλειψα τον αγώνα, πράγμα που έκανα για πρώτη φοράς στη ζωή μου. Μεγαλύτερο μου όνειρο θα ήταν η πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

D. Zachos
Είναι εύκολο να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές; 

Όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές. Μπορεί οι σπουδές μου να έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό αλλά δεν παύει να πρέπει είσαι και στα δυο εκεί τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, ιδίως όταν μιλάμε για μια σχολή με μεγάλο ποσοστό πρακτικών μαθημάτων. Δεν μπορώ να πω ότι έχω στερηθεί πράγματα ούτε ως φοιτήτρια και πλέον ούτε ως εργαζόμενη γυμνάστρια. Θεωρώ πως είναι θέμα καθαρά προτεραιοτήτων. Ακόμη μέσα από τον αθλητισμό μπορεί κάνεις να βιώσει μοναδικές στιγμές και ανάμεικτα συναισθήματα. Το πρόγραμμα πήγαινε ανάλογα με τις ώρες μαθημάτων της σχολής, συνήθως από το πρωί ως το μεσημέρι στη σχολή, το απόγευμα προπόνηση και μερικές φορές αργά το απόγευμα μαθήματα.

Ποια είναι η γνώμη σου για την κάλυψη των αθλημάτων σαν και το δικό σου στην Κύπρο;

Δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ευελπιστώ να γίνει μια αλλαγή λίαν συντόμως.

Τέλος κάποιες ευχαριστίες και κάποιες συμβουλές για τους νέους αθλητές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την ακατάπαυστη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα και τους φίλους μου που ανέχονται το βεβαρημένο μου πρόγραμμα, την κατανόηση που δείχνουν και τη στήριξη εντός και εκτός γηπέδου. Επίσης τους προπονητές μου Γιαννάκη Ιωάννου και Δημήτρη Παπαδόπουλο καθώς και τους συλλόγους μου τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα – Γυμναστικός Σύλλογος τα ‘ΟΛΥΜΠΙΑ’ και Γυμναστικός Σύλλογος ‘ΗΡΑΚΛΗΣ’. Μερικές συμβουλές που θα έδινα στους νέους αθλητές είναι να έχουν επιμονή και υπομονή σε ότι και αν κάνουν καθώς επίσης και πίστη στις δυνατότητές τους. Και τέλος μια αγαπημένη μου φράση που έχω πάντα στο μυαλό είναι:

“Το να κερδίσεις ένα παιχνίδι είναι σπουδαίο, εάν παίξεις και στο παιχνίδι αυτό, κάτι πιο σπουδαίο, το να το αγαπήσεις όμως είναι το σπουδαιότερο”

Ευχαριστούμε τη Ραφαέλλα για τη συνέντευξη της και ευχόμαστε τα όνειρα της να πραγματοποιηθούν σύντομα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending