fbpx

Πώς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά: 5 ασκήσεις για κοιλιακούς στο σπίτι!

Όσο και να πεις πλησιάζει καλοκαίρι και σίγουρα έχεις σκεφτεί πως πρέπει να (ξανά) μπεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής, να προσέχεις τι τρως και να στερηθείς κάποιες από τις αγαπημένες σου συνήθειες.

Γιατί, όμως, να μπεις σ’ αυτή τη διαδικασία, η οποία είναι και λάθος για τον μεταβολισμό σου, ενώ μπορείς κάλλιστα να καθιερώσεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα μερικές ασκήσεις γυμναστικής εκτός από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής; 

Για αρχή, τι λες για κάποιες ασκησούλες που μπορείς να τις κάνεις και στο σπίτι και έτσι σιγά – σιγά να αποκτήσεις εκείνο το καλλίγραμμο κορμί που ονειρεύεσαι;

Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε μια από τις πιο κάτω ασκήσεις και θα δεις διαφορά:

1
Ψαλιδάκι 

pinterest

Κάνοντας αυτή την άσκηση θα δυναμώσεις τόσο τους άνω όσο και τους κάτω κοιλιακούς σου.

Ξάπλωσε ανάσκελα, με το σώμα σου σε μια ευθεία και τα πόδια σου τεντωμένα, ενώ τα χέρια σου (πάλι τεντωμένα) μπορείς αν θες να τα βάλεις κάτω από τη λεκάνη σου για μεγαλύτερη στήριξη. Σήκωσε τις φτέρνες σου από το έδαφος και κάνε μια κίνηση τύπου “ψαλίδι”.

2
Άσκηση τύπου “V”

pinterest

Ξάπλωσε ανάσκελα με την πλάτη σου να ακουμπάει στο έδαφος και τα πόδια σου τεντωμένα μπροστά σου. Σήκωσε τα πόδια σου τεντωμένα, σχηματίζοντας με το σώμα σου την στάση “V”.

Πρόσεξε όμως γιατί σε αυτή την άσκηση χρειάζεται τα πόδια σου να είναι τεντωμένα και να τα σηκώσεις από το έδαφος για να συμμετέχουν ενεργά και οι κάτω κοιλιακοί.

3
Ποδήλατο 

pinterest

Με αυτή την άσκηση δίνεις έμφαση στους πλάγιους κοιλιακούς. Ενώ είσαι ξαπλωμένη ανάσκελα, με τα πόδια σου λυγισμένα, στρίψε την μία δεξιά και την άλλη αριστερά, ακουμπώντας με τον αγκώνα σου το αντίθετο γόνατο! Μην ξεχνάς τις επαναλήψεις!

4
Γέφυρα 

pinterest

Αυτή η άσκηση θα σου προσφέρει πολλά μιας και γυμνάζει τόσο τους κοιλιακούς όσο και τους ραχιαίους! Πάρε θέση για push-ups με τους πήχεις σου να ακουμπάνε στο έδαφος και τους αγκώνες σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου.

Η σπονδυλική σου στήλη και ο αυχένας σου πρέπει να βρίσκονται σε μια ευθεία (plank position) και να προσέχεις να μην κυρτώνεις την μέση σου. Με 3 σετ των 30 δευτερολέπτων θα νιώθεις τους κοιλιακούς σου να “καίνε”!

5
Κοιλιακοί στην μπάλα 

Αυτή η μπάλα πρέπει να γίνει η καλύτερη σου φίλη! Ειδικά όταν βρίσκεσαι στο πρώτο στάδιο του προγράμματος σου!

Για αρχή λοιπόν, ακούμπησε το κάτω μέρος της πλάτης σου στην μπάλα γυμναστικής και τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι σου με ανοιχτούς αγκώνες, χωρίς όμως να το κρατάς. Προσπάθησε, καθ όλη την διάρκεια της άσκησης, να διατηρείς την επαφή της μέσης σου με την μπάλα.

Don’t forget to treat and love your body!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending