fbpx

Bob Marley: Ο θρύλος που αγάπησε το ποδόσφαιρο όσο την reggae!

Η μουσική λένε πως ενώνει τον κόσμο, το ποδόσφαιρο επίσης. Η μουσική μας ηρεμεί και μας γαληνεύει. Εξάλλου, ποιος δεν θέλει, μετά από μια γεμάτη στρες μέρα, να αράξει ακούγοντας το αγαπημένο του είδος μουσικής ή ακόμα και αν έχει τις ικανότητες να παίξει μουσική.

Ποιος από εμάς δεν πηγαίνει στο γήπεδο με τους φίλους ή ακόμα και με μια μπάλα μέσα σε ένα δωμάτιο να ξεσπάσει και να ηρεμήσει, γιατί πράγματι το ποδόσφαιρο για μας που το αγαπάμε μας ηρεμεί.

Είναι ένας άνθρωπος, γνωστός σε όλους μας που απαντούσε στο όνομα Bob Marley, ο θρύλος της reggae μουσικής, που στη ζωή του έκανε και τα δύο. Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και έλαβε μέρος σε πάρα πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Jamaica.

Κάποτε είπε πως “τραγουδάω για την ειρήνη και την αγάπη αλλά αν κάποιος μου κάνει ένα καταστροφικό τάκλιν τα συναισθήματα μου θυμίζουν πόλεμο“, και είναι αλήθεια πως το πάθος του για το άθλημα ήταν τέτοιο που δεν ήθελες να μπλέξεις μαζί του, λένε πολλές πηγές της εποχής του.

Την εποχή που έπαιζε μουσική και περιόδευε με τους “Wailers”, πάντα ανάμεσα σε όλα αυτά τα σχετικά με μουσική (ηχεία, καλώδια, κιθάρες, ντραμς) έβρισκες και μια μπάλα ποδοσφαίρου που συνήθιζε ο “άρχοντας της reggae” να παίζει μαζί της και να μαγεύει τους γύρω του πριν από τα live ή στα sound checks.

Έλαβε μέρος σε πολλούς αγώνες και ειχε ως ινδάλματα του μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου και ονόματα όπως Pele, Osvaldo Ardiles και Diego Maradona. Ακόμα, διοργάνωνε συχνά αγώνες όπου ήταν προσκεκλημένοι αστέρες του ποδοσφαίρου και αστέρες της μουσικής.

Είχε ως μεγάλη επιθυμία να δημιουργήσει υπό την αιγίδα του μια τέραστια ακαδημία ποδοσφαίρου στην Jamaica αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. Μόλις στα 36 του χρόνια πέθανε και το πιο τραγικό είναι οτι η δεύτερη μεγάλη αγάπη του Bob Marley τον οδήγησε σε θάνατο. Έχασε την ζωή του, βλέπεις, από μια μόλυνση σε πληγή που άνοιξε όταν τραυματίστηκε σε έναν από τους αγώνες που έλαβε μέρος.

Οι μεγάλες αγάπες είναι αλήθεια οτι πληγώνουν, ο μεγάλος θρύλος της reggae μουσικής πέθανε εξαιτίας μίας τέτοιας. Σίγουρα μπορούμε να λέμε, όμως, οτι είναι από εκείνους τους ανθρώπους που πράγματι έζησε ευτυχισμένος και γεμάτος από αγάπη κάνοντας όσα του αρέσουν.

Γι’ αυτό ζήσε, αγαπημένε αναγνώστη, ζήσε και γέμισε τις ώρες σου με όλα αυτά που σου αρέσουν, μόνο αυτά θα σε οδηγήσουν μακριά από την σκοτούρα και το άγχος της ρουτίνας.

 

Δες επίσης: Τραγούδια που θα σε συντροφεύουν όσο διαρκεί το πρωτάθλημα! (videos)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending