fbpx

Σκέφτεσαι πού να περάσεις το Πάσχα φέτος; Δες 5 ιδέες σε χωριά στην Κύπρο!

Το Πάσχα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας. Μας προσφέρει απλόχερα βαθειά κατάνυξη, αλλά κυρίως, μας προσφέρει ένα δεκαπενθήμερο άδειας, το οποίο ο καθένας μας μπορεί να εκμεταλλευτεί όπως νομίζει καλύτερα!

Επειδή, λοιπόν, πολλοί φίλοι φοιτητές μάλλον θα ήθελαν να το περάσουν με το “amore” ή με την παρέα – ή και με τα δύο μαζί, καμιά φορά συνδυάζονται, ψάξαμε και βρήκαμε 5 προορισμούς για πασχαλινές εξορμήσεις, οι οποίες, με οποιαδήποτε συνοδεία και να πάτε, θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες!

Δες τους παρακάτω:

 

1
Αρόδες

Οι Αρόδες έχουν το προνόμιο να έχουν τη μοναδική εκκλησία στον κόσμο αφιερωμένη στον Άγιο Καλανδίωνα.

Με 4 αγροτουριστικά καταλύματα στην περιοχή και πολύ μικρές αποστάσεις από το κέντρο, τη θάλασσα και τη χερσόνησο του Ακάμα, αποτελεί την ιδανική περίπτωση και προορισμό για κάθε επισκέπτη.

2
Όμοδος

Credits: Εύη Οικονομίδου

Στο Όμοδος βρίσκεται η εκκλησία Τιμίου Σταυρού, μία εκ των εκκλησιών που έκτισε η Αγία Ελένη στην Κύπρο και άφησε τμήμα του Ιερού Κάνναβου (του σχοινιού με το οποίο έδεσαν τον Ιησού στο σταυρό του μαρτυρίου).

Το Όμοδος απέχει μόλις 42 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού και εντός της επικράτειας του μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 40 αγροτουριστικά καταλύματα και τουριστικούς ξενώνες με συνολική δυναμικότητα 140 κρεβατιών, εστιατορίων, ταβερνώμ, καταστημάτα με ενθύμια κ.ά.

3
Λεύκαρα

Στα Λεύκαρα βρίσκεται ακόμη μία εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Έχει 7 εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ, ένα ξενοδοχείο και άλλα 7 αγροτουριστικά καταλύματα, στα 40  km από τη Λάρνακα και περίπου άλλα τόσα από τη Λεμεσό.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, τόσο σε ορεινή περιοχή, αφού βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων, αλλά και αρκετά κοντά στη θάλασσα για τους τολμηρούς!

4
Φαρμακάς

Η κεντρική εκκλησία του Φαρμακά είναι αφιερωμένη στην Αγία Ειρήνη. Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στην Ιερά Μονή Μαχαιρά.

Ο Φαρμακάς, σε μια απόσταση 40 km από τη Λευκωσία και πολύ κοντά στα θέρετρα του Τροόδους -αν δεις και φωτογραφίες- είναι ένα χωριό – διαμάντι, που θα αποτελέσει αντικείμενο λατρείας απ’ όσους ασχολούνται με τα ορεινά αθλήματα και την κυπριακή φύση!

Όσο για διαμονή και διατροφή, το μόνο που μπορείς να κάνεις ένα έλεγχο στα διπλανά χωριά από νωρίς.

5
Μουτουλλάς

Ο Μουτουλλάς έχει 5 εκκλησίες, εκ των οποίων η κεντρική είναι αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή.

Στο Μουτουλλά, που απέχει 66 km από τη Λευκωσία, και ανήκει στην κοιλάδα της Μαραθάσας, υπάρχουν 4 καφέ και εστιατόρια και 3 κατοικίες προς ενοικίαση από τους τουρίστες.

Σε ποιον από τους πιο πάνω προορισμούς θα ήθελες να περάσεις το Πάσχα σου; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending