fbpx

5 φυσικοί τρόποι για να πεις αντίο στην πιτυρίδα!

Πολλοί από εμάς έχουμε ταλαιπωρηθεί από το γνωστό πρόβλημα της πιτυρίδας, το οποίο πολλές φορές επανέρχεται.

Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ έχεις ξοδέψει άπειρες φορές χρήματα για να αγοράσεις ειδικά σαμπουάν που λιγοστές ήταν οι φορές που σου φάνηκαν βοηθητικά.

Για εσένα που έχεις δοκιμάσει τα πάντα και δεν είχες δει αποτέλεσμα, σου έχω τη λύση!

Δες πιο κάτω:

 

1
Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο όχι μόνο θα σου εξαφανίσει την πιτυρίδα, αλλά θα μειώσει τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου και θα διατηρήσει καθαρούς τους θήλακες της τρίχας.

Eφαρμογή: Θα πάρεις 2 κουταλιές της σούπας (κ.σ) μηλόξυδο και 2 κ.σ νερό και θα τα ανακατέψεις. Ακολούθως βάλε το στα μαλλιά κάνοντας μασάζ. Άφησε το πάνω για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε κανονικά τα μαλλιά σου. Μπορείς να το επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

2
Λεμόνι


Το λεμόνι με τις όξινες ιδιότητες του θα απομακρύνει τις νυφάδες απο το τριχωτό της κεφαλής σου μειώνοντας την λιπαρότητα στα μαλλιά, σε συνδυασμό με το γιαούρτι που θα σου προσφέρει ενυδάτωση.

Εφαρμογή: Θα χρειαστείς χυμό μισού λεμονιού και 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι. Ανακατεύεις τα υλικά σου σε ενα μπολ, τα βάζεις στα μαλλιά κάνοντας μασαζ στο τριχωτό της κεφαλής και έπειτα το αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά. Μπορείς να το επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

3
Αloe Vera

Η aloe vera βοηθά στη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των κυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να μειώνει την εμφάνιση της πιτυρίδας αλλά και να βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών.

Eφαρμογή: Θα χρειαστείς 1 φύλλο aloe vera. Το ζουμί που θα βγάλεις από το φύλλο άπλωσέ το στο τριχωτό της κεφαλής και άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά. Μπορείς να το επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

4
Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας όχι μόνο θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις την πιτυρίδα, αλλά θα σου προσφέρει δυνατά και μακριά μαλλιά!

Εφαρμογή: Θα χρειαστείς 3-5 κ.σ λάδι καρύδας, το οποίο θα ζεστάνεις ελάχιστα και θα απλώσεις στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ. Άφησε το να δράσει 45-60 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε το. Μπορείς να το επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

5
Ελαιόλαδο

Το έχεις ήδη στην κουζίνα σου και μπορεί να σου προσφέρει όσα δεν φαντάζεσαι! Να σου εξαφανίσει την πιτυρίδα, να σου προσφέρει υγιή, δυνατά και μακριά μαλλιά και επιπλέον προστασία από τη συχνή χρήση σιδέρου ισώματος. Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα εφόσον το χρησιμοποιώ και εγώ και με βοήθησε σε όσα είπα πιο πάνω!

Εφαρμογή: Θα χρειαστείς 2.κ.σ ελαιόλαδο το οποίο θα ζεστάνεις ελάχιστα και άπλωσέ το στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ. Άφησέ το να δράσει για 30-60 λεπτά ή αν έχεις χρόνο άφησε το όλο το βράδυ. Ακολούθως ξέπλυνε κανονικά τα μαλλιά σου. Μπορείς να το εφαρμόσεις 2-3 φορές την βδομάδα.

Μακριά, υγιή, δυνατά μαλλιά τώρα!

Τι περιμένεις;

 


Διάβασε επίσης: 4 προϊόντα που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending