fbpx

3+1 tips για να αποφύγεις τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση!

Τα σπυράκια, οι κοκκινίλες και ο ερεθισμός της επιδερμίδας μετά την αποτρίχωση είναι ένα σύνηθες γεγονός για τις περισσότερες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές γυναίκες έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Αν κι εσύ έχεις καθημερινά τέτοια προβλήματα, τότε αυτό το post θα σε βοηθήσει για να απαλλαγείς από τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση!

Δες πιο κάτω 4 τρόπους για να απαλλαχθείς από τα σπυράκια:

1
Καθαρισμός της περιοχής που θα αποτριχωθεί

Η περιποίηση της επιδερμίδας πριν την αποτρίχωση παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο αφού προετοιμάζεις το δέρμα σου για αυτό που θα ακολουθήσει. Πριν την αποτρίχωση, λοιπόν, καθάρισε και πλύνε σχολαστικά την περιοχή έτσι ώστε να απομακρύνεις μικρόβια και βακτηρία που πιθανόν να έκαναν εισδοχή στους πόρους σου και σκούπισε καλά την περιοχή.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας μετά την αποτρίχωση είναι εξίσου σημαντικός, αφού οι θύλακες της τρίχας της επιδερμίδας παραμένουν ανοιχτοί και μπορεί εύκολα να προκληθεί μόλυνση στην περιοχή. Έτσι, κάνε ντους χρησιμοποιώντας αντισηπτικό σαπούνι, ήπιο για την επιδερμίδα και στην συνέχεια βάλε αντισηπτική κρέμα στην ευαίσθητη περιοχή που συχνά αναπτύσσει ερεθισμούς μετά την αποτρίχωση με κερί.

2
Χρησιμοποίησε baby powder

H χρήση του baby powder μπορεί να ελλατώσει την τριβή της αποτρίχωσης, να μειώσει τον πόνο, αλλά και να είναι πιο αποδοτικό σε θέματα αποτρίχωσης!

Γι’ αυτό πριν την αποτρίχωση χρησιμοποίησε baby powder στην περιοχή γιατί βοηθά το κερί να κολλήσει καλύτερα πάνω στις τρίχες της επιδερμίδας σου, απορροφά την λιπαρότητα και την υγρασία του δέρματος και αποτρέπει να μην πάθεις κάψιμο και τράβηγμα.

3
Απόφυγε τα στενά ρούχα

Freepik.com

Αν αποφύγεις τα στενά ρούχα τουλάχιστον για ένα 24ωρο μετά την αποτρίχωση, να είσαι σίγουρη ότι θα διευκολύνεις την κατάσταση.

Όταν φοράς πιο loose ρούχα μετά την αποτρίχωση βοηθάς την περιοχή να ανασάνει και μειώνεις τον ιδρώτα ο οποίος είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν μικρόβια. Επίσης με τα στενά ρούχα προκαλείται μεγαλύτερος ερεθισμός. Τέλος, ελαχιστοποιείται η τριβή μεταξύ της επιδερμίδας και των ρούχων.

4
Άφησε το δέρμα σου να ηρεμήσει

Προσπάθησε να αφήσεις το δέρμα σου να ηρεμήσει, απόφυγε την συχνή επαφή με τα χέρια που έχουν πάνω μικρόβια και δώσε χρόνο στην επιδερμίδα σου να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

Για τις επόμενες 24 ώρες μετά την αποτρίχωση καλύτερα μη χρησιμοποιήσεις αποσμητικά, λιπαρές lotions, έλαια ή προϊόντα που περιέχουν άρωμα καθώς μπορούν να κάνουν το δέρμα σου ακόμη πιο ευαίσθητο και επιρρεπή στον ερεθισμό.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και πες αντίο μια για πάντα στα σπυράκια μετά την αποτρίχωση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending