fbpx

Η “Άλλη κάμερα” της Lumiere ήταν ότι πιο διασκεδαστικό είδαμε ποτέ!

Πάντα θεωρούσα πως οι αντιδράσεις των προπονητών κατά τη διάρκεια των αγώνων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ειδικά στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο της Κύπρου, όπου την δεκαετία του ’90 και του 2000 υπήρχαν περισσότεροι Κύπριοι προπονητές άρα και άνθρωποι που λίγο-πολύ όλοι ξέραμε, να βλέπεις ποδοσφαιρανθρώπους να διαμαρτύρονται, να πανηγυρίζουν, να δίνουν οδηγίες με μανία στους ποδοσφαιριστές τους ήταν αναμφίβολα διασκεδαστικό.

Αυτή την δυνατότητα μας την πρόσφερε η εκπομπή “Άλλη κάμερα” της συνδρομητικής τηλεόρασης Lumiere TV (πιο γνωστής σαν LTV) παρουσιάζοντας μας τις αντιδράσεις των προπονητών σε μια εκπομπή που τόσο πολύ λείπει σήμερα.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο πάντως βρήκαμε 4 τέτοια βίντεο και δεν χάσαμε την ευκαιρία να σου τα παρουσιάσουμε. Θα δεις πρόσωπα και καταστάσεις που, αν και πέρασαν καμιά 20αρια περίπου χρόνια από τότε, δεν άλλαξαν παρά ελάχιστα!

Δες τα απολαυστικά βίντεο παρακάτω:

 

1
Λεμεσιανή απόλαυση!

https://www.youtube.com/watch?v=veR8vYYwOFU

Πάμε για αρχή στο ξεκίνημα του αιώνα, την περίοδο 2000-01 και το λεμεσιανό ντέρμπι ΑΕΛ – Απόλλων. Γεμάτες κερκίδες, πάθος για τη νίκη και φωνές για την διαιτησία μέσα από τις αντιδράσεις των προπονητών. Εντάξει, στην προκειμένη περίπτωση του Αντρέα Μιχαηλίδη (τότε στην ΑΕΛ) αφού ο Αντρέας Μουσκάλλης (τότε του Απόλλωνα) μάλλον παρακολουθεί πιο ήρεμος το παιχνίδι. Άλλη φάση τότε!

Δεν λείπουν βέβαια ούτε οι ωραίες παρουσίες από το βίντεο, όπως και ένα κοντινό πλάνο του Κώστα Μαλέκκου να δροσίζει την χαρακτηριστική του κοτσίδα!

2
Μαθήματα εκφραστικότητας!

https://www.youtube.com/watch?v=BOKsKoDVv5E

Πάμε μερικά χρόνια παρακάτω και την περίοδο 2002-03. Ο Απόλλωνας φιλοξενεί την Ανόρθωση στο Τσίρειο με τους 2 προπονητές, Αντρέα Μιχαηλίδη (Ανόρθωση) και Ντούσαν Μιτόσεβιτς (Απόλλωνας) να δίνουν ρέστα.

Ασταμάτητα δίνουν οδηγίες, παθιάζονται και απογοητεύονται την ώρα που ο φακός της συνδρομητικής τηλεόρασης μας δίνει την δυνατότητα να δούμε ένα ρεσιτάλ εκφραστικότητας (από τους 2 πάγκους γενικότερα) που τόσο λείπει σήμερα από την κυπριακή, αθλητική τηλεοόραση! Προσέξτε ιδιαίτερα τις αντιδράσεις του νυν προπονητή του Απόλλωνα, τότε τερματοφύλακα, Σωφρόνη Αυγουστή!

3
Αν η αγωνία είχε πρόσωπα!

https://www.youtube.com/watch?v=DqWufVd8U8E

Πάμε ξανά πίσω στην περίοδο 2000-01 και σε ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνας (αφού προφανώς ο φίλος στον οποίον ανήκουν τα βίντεο είναι Απολλωνίστας) στο νεόκτιστο, τότε, ΓΣΠ. Στο συγκεκριμένο βίντεο 2 είναι τα πράγματα που ξεχωρίζουν: Οι εκφράσεις και αντιδράσεις του κόσμου στην αρχή του βίντεο και οι πανηγυρισμοί των Απολλωνιστών στο τέλος. Διακρίνονται μορφές του κυπριακού ποδοσφαίρου όπως ο Τόζα Σάμπουριτς (στα θεωρεία) και οι Ντοπρασίνοβιτς και Σπόλιαριτς. Αν το ποδόσφαιρο μπορούσε να έχει πρόσωπα, αυτά που φαίνονται στο βίντεο θα το χαρακτήριζαν απόλυτα: αγωνία, άγχος, απόλυτη χαρά!

4
Πρωταγωνιστής η ομίχλη!

https://www.youtube.com/watch?v=t7hWRHevXJA

Ο κύριος Μουσκάλλης με κινήσεις καράτε, ο Κίκης Φιλίππου κατά πολύ νεότερος σε σχέση με σήμερα αλλά και το αθάνατο κυπριακό πνεύμα ξεχωρίζουν στο παραπάνω βίντεο. Βλέπετε, το Δασάκι σκεπάστηκε από ομίχλη στο παιχνίδι Εθνικός – Απόλλωνας με ένα παράγοντα των γαλάζιων να λέει στον κύριο Μουσκάλλη “Βάλε κουμπάρε αλλό 2 παίχτες μέσα να παίζουμε με 14. Πού να τους δει; Εν να τους μετρήσει;

Όπως και να το δεις δεν γίνεται να μην αγαπάς το κυπριακό ποδόσφαιρο όταν βλέπεις σκηνές σαν αυτές!

Εσύ ποια από αυτές τις σκηνές ξεχώρισες;

 

Δες επίσης: Τα ντέρμπι στην Κύπρο των ’90s ήταν αλλιώς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending