fbpx

Οι 5+1 πιο τεμπέληδες ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων!

Η λίστα που ακολουθεί είναι οτιδήποτε άλλο παρά συνηθισμένη! Εκεί που σε άλλες περιπτώσεις μιλάμε για κατορθώματα εντός γηπέδου εδώ μάλλον θα ασχοληθούμε με προσπάθεια εντός γηπέδου που δεν γίνεται! Εκεί που μιλάμε συνήθως για πάθος, ικανότητες και επιτυχία εδώ θα καταπιαστούμε με “θα“!

Αυτό γιατί όπως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παλεύουν, που ιδρώνουν, που αγωνίζονται για να πετύχουν εκείνοι και η ομάδα τους, υπάρχουν και εκείνοι που ενώ μπορεί να έχουν τις ικανότητες βαριούνται.

Τέτοιους μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε παρακάτω.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Nicklas Bendtner

Ο τεμπέλαρος “Λόρδος”. Ο ποδοσφαιριστής που απλά δεν τον απασχολεί τι κάνει ο ίδιος ή τι γίνεται γύρω του. Από λόγια βέβαια είναι πρώτος. Εκεί που κολλά όμως το σίδερο, μέσα στο γήπεδο η απόδοση του κάθε άλλο παρά επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η καριέρα του πήρε την κατιούσα και ενώ ξεκίνησε με μεγάλη προοπτική στην Arsenal, σήμερα στα 29 του αγωνίζεται στην Rosenborg και ενώ πέρασε ήδη από άλλες 5 ομάδες!

2
Emmanuel Adebayor

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής με απίστευτες δυνατότητες που όμως δεν μοιάζει διατεθειμένος να δουλέψει όσο πρέπει είναι και ο Τογκολέζος επιθετικός. Άρχισε να χτίζει το όνομα του στην Monaco, πήρε μεταγραφή για την Arsenal ενώ έφτασε μέχρι και την Real Madrid.

Το θέμα με τον τρελλό Adebayor είναι οτι ενώ έχει το γκολ, δεν έχει την διάθεση, ούτε και την απαιτούμενη προσπάθεια στο γήπεδο για να μπορεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους του ποδοσφαίρου.

Άσε που και η συμπεριφορά του τον έχει κάνει μισητό σε ολόκληρο το Λονδίνο!

3
Dimitar Berbatov

Σε ένα κόσμο που πλέον οι επιθετικοί πρέπει να τρέχουν, να μαρκάρουν και να συμπεριφέρονται σαν ένα κομμάτι του συνόλου, ο Βούλγαρος επιθετικός αποφάσισε να μείνει πιστός σε εκείνο που λέμε “παλιάς κοπής επιθετικός“. Τι σημαίνει αυτό; Πως η δουλειά του επιθετικού είναι απλά να σκοράρει τέρματα.

Η αλήθεια είναι πως ο 36χρονος σήμερα Berbatov είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς των τελευταίων χρόνων. Δεν θα είναι όμως ποτέ ανάμεσα στους πραγματικά μεγάλους λόγω αυτού που οι Άγγλοι λένε “work ethic”.

Βλέπεις δεν αγαπούσε και ιδιαίτερα την προπόνηση. Τι περιμένεις από ένα άνθρωπο που δήλωσε πως “Στη Βουλγαρία λέμε πως όταν έχεις ποιότητα δεν απαιτείται προσπάθεια“;

4
Andrei Arshavin 

Ούτε ο Ρώσος ήταν οπαδός της σκληρής προπόνησης. Όταν το 2009 έπαιρνε μεταγραφή στην Arsenal με τα πρώτα του παιχνίδια να είναι πραγματικά καλά, οι πλείστοι πίστεψαν πως οι “κανονιέρηδες” είχαν βρεί τον νέο τους ηγέτη.

Έλα όμως που δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση; Η πορεία του εξτρέμ ήταν πτωτική τόσο στους Λονδρέζους όσο και στην εθνική της χώρας του με αποτέλεσμα σήμερα να αγωνίζεται  στο Καζακστάν και την Kairat.

Σίγουρα δεν ήταν η πορεία που ανέμενε ο ποδοσφαιρικός κόσμος από ένα ποδοσφαιριστή που έβγαζε μάτια στο Euro του 2008!

5
Mario Balotelli

Ο πιο παλαβός ποδοσφαιρικός χαρακτήρας αν όχι όλων των εποχών σίγουρα των τελευταίων 15 χρόνων! Ο “Super Mario” διαθέτει ταλέντο στο ποδόσφαιρο εφάμιλλο με τους κορυφαίους σήμερα ποδοσφαιριστές. Το πρόβλημα είναι ότι το δείχνει όποτε θέλει, άσε που αυτό γίνεται σπάνια.

Βλέπεις προτιμά να αναλώνεται σε πάρτι όπου καίει το ίδιο του το σπίτι (όπως έκανε όταν ήταν στην Manchester City) ή σε επιδείξεις της παλαβομάρας του με όποιο τρόπο βάλει ο ανθρώπινος νους.

Είναι ίσως το κλασικότερο παράδειγμα ποδοσφαιριστή που αν αφοσιωνόταν στην δουλειά θα μπορούσε να ήταν ο πρώτος ανάμεσα στους πρώτους!

6
Mido

Θέλεις το ατίθασο ταμπεραμέντο του, θέλεις ότι ποτέ δεν είχε όρεξη για δουλειά αλλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που γέννησε η Αίγυπτος δεν έκανε ποτέ την καριέρα που όλοι ονειρεύονταν!

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις πως τέλειωσε την καριέρα του μόλις στα 30 του και ενώ περιπλανήθηκε σε συνολικά 11 ομάδες;

Άσε που ενώ θα μπορούσε να έχει την φήμη ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού σταρ, ο κόσμος τον ξέρει σαν ένα ποδοσφαιριστή που “θα γινόταν θρύλος αλλά δεν ήθελε”.

Το καλύτερο παράδειγμα για να αντιπαραβάλει κάποιος στην καριέρα του Mido είναι ο Zlatan Ibrahimovic, σήμερα 35 χρονών, που είναι όμως ανάμεσα στους θρύλους του αθλήματος, πέρασε από πολλές ομάδες και ενώ υπήρξε συμπαίκτης του Αιγύπτιου στον Ajax όταν και οι 2 ξεκινούσαν την καριέρα τους!

Ποιον θεωρείς εσύ ως τον πιο τεμπέλη ποδοσφαιριστή; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending