fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές με μεγάλη μόρφωση!

Ποια ήταν η ατάκα που ακούγαμε από τις μανάδες μας κάθε φορά όταν, σαν παιδιά και εμείς, παίζαμε ποδόσφαιρο; “Άφηστην μάππα, γιέ μου, τζιαι εν τζιαι να σου δώκει να φάεις! Κάτσε διάβασε!

Φαίνεται πως μερικοί όμως έκαναν πράξη και τα 2: ποδόσφαιρο και διάβασμα! Βλέπεις, υπάρχουν εκεί έξω πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν παραμέλησαν το κεφάλαιο μόρφωση καταφέρνοντας παράλληλα με το ποδόσφαιρο να καταφέρουν να έχουν και πτυχία πανεπιστημίων!

Εμείς μαζέψαμε 5+1 πολύ γνωστές περιπτώσεις τέτοιων ποδοσφαιριστών και σου τις παρουσιάζουμε!

Δες ποιες είναι αυτές παρακάτω:

 

1
Giorgio Chiellini

Αυτός ο αμυντικός βράχος, ένας από τους καλύτερους και πιο σκληροτράχηλους αμυντικούς των τελευταίων χρόνων είναι στην κυριολεξία παράδειγμα προς μίμηση!

Εκτός από εξαιρετικός αμυντικός αποδείχτηκε και ένα κοφτερό μυαλό αφού στα πρώτα χρόνια του στην Juventus σκεφτόταν σοβαρά να σπουδάσει και Ιατρική.

Στην πορεία όμως επέλεξε να σπουδάσει Οικονομικά ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το Masters του στο Business Administration με την πτυχιακή του μελέτη να παίρνει άριστα!

Το θέμα της ήταν “Το οικονομικό μοντέλο της Juventus σε διεθνές πλαίσιο“! Απλά απίστευτος!

2
Juan Mata

Ο Ισπανός μέσος της United είναι αυτό που λέμε πολυμαθής! Αγαπά να μαθαίνει γλώσσες, αφού στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία και την Chelsea δεν δυσκολεύτηκε να μάθει Αγγλικά.

Παράλληλα, όσο ήταν ακόμα στα τμήματα υποδομής της Real Madrid απέκτησε πτυχίο ενώ αργότερα παρακολούθησε εξ αποστάσεως μαθήματα Marketing και Sports Science.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Mata συνεργάστηκε με την ισπανική εφημερίδα El Pais σε διαγωνισμό μαθηματικών!

3
Romelu Lukaku

Γεννημένος στην Antwerp του Βελγίου από Κογκολέζους γονείς ο Lukaku είναι μια περίπτωση ξεχωριστή σε σχέση με τους υπόλοιπους της λίστας αυτής.

Είναι αυτό που λέμε πολύγλωσσος αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ μιλά 6 γλώσσες. Πέρα από μια διάλεκτο Κογκολέζικα σουαχίλι, ξέρει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά και Πορτογαλικά με τα τελευταία να τα έμαθε όταν ήταν στην Anderlecht για να βοηθήσει τους Βραζιλιάνους συμπαίκτες του να προσαρμοστούν στο Βέλγιο!

Αυτό και αν είναι δείγμα μόρφωσης!

4
Clarence Seedorf

Είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών! Λίγοι χαφ στον κόσμο ήταν τόσο ολοκληρωμένοι όσο ο τεράστιος Clarence Seedorf!

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά του προσόντα υπήρξε και προνοητικός φροντίζοντας να αποκτήσει Masters στον τομέα Business στο Πανεπιστήμιο Bocconi!

Αν νομίζετε πως ήταν εύκολο, το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο έχει την φήμη ως το καλύτερο στα οικονομικά στην Ιταλία αλλά και ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο! Δεν απέκτησε το παρατσούκλι “Καθηγητής” τυχαία!

5
Dennis Bergkamp

Ο Dennis Bergkamp ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης του ποδοσφαίρου! Η αύρα του, η οξυδέρκεια του αλλά και η ψηλή του τεχνική σε συνδυασμό με το χαμηλό του προφίλ τον κατέταξαν σαν ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όχι μόνο στην ιστορία της Arsenal αλλά και του αθλήματος γενικότερα!

Ο Ολλανδός όμως είναι και κάτοχος πτυχίου Medical Engineering, πτυχίο που απέκτησε όσο έπαιζε στους κανονιέρηδες! Ταυτόχρονα είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα μαθηματικά!

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν κάποτε ρωτήθηκε γιατί προτιμά να “κρεμάζει” τους τερματοφύλακες αντί απλά να πλασάρει σε μια γωνιά απάντησε πως όταν ένας τερματοφύλακας είναι έξω από την εστία του υπάρχει περισσότερος χώρος από πάνω του από ότι δεξιά ή αριστερά του! Δεν την λές και απάντηση ενός αμόρφωτου ανθρώπου έτσι;

6
Socrates

Κουβαλούσε έτσι κι αλλιώς ένα όνομα συνώνυμο της γνώσης ο μεγάλος Βραζιλιάνος σταρ της δεκαετίας του ’80!

Σε μια εποχή μάλιστα που, ειδικά στην Βραζιλία, οι ποδοσφαιριστές δεν ενδιαφέρονταν και τόσο για την μόρφωση τους, ο τεράστιος Socrates κατάφερε, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο να αποκτήσει πτυχίο Ιατρικής!

Μάλιστα, με το που τέλειωσε την καριέρα του εξάσκησε την σπουδή του ενώ επέδειξε και έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα οικονομικά της χώρας του! Πέθανε το 2011 σε ηλικία μόλις 57 χρονών!

Ποιο ποδοσφαιριστή ξεχωρίζεις από τους πιο πάνω;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending