Δες γιατί να μη μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου με τις φίλες σου!

Make-up artist

Το να μοιράζεσαι τα πινέλα σου, αλλά και γενικά τα προϊόντα μακιγιάζ σου με τις φίλες σου είναι ό,τι πιο ανθυγιεινό μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου! Μπορεί να φαίνεται ότι είναι κάτι αθώο όταν το κάνεις, παρ’ όλα αυτά κρύβει περισσότερους κινδύνους από αυτούς που πιστεύεις.

Δες τι κινδύνους μπορεί να προκαλέσει η κοινή χρήση των καλλυντικών: 

1Πρόσωπο

Σχετική εικόνα

Το να μοιράζεσαι τα πινέλα προσώπου, όπως αυτό της πούδρας για παράδειγμα από το βαλιτσάκι της φίλης σου όταν ανανεώνεις το μακιγιάζ σου μπορεί να μεταδώσει βακτήρια τα οποία προκαλούν ακμή, ή ακόμη χειρότερα χειροτερεύουν την ακμή που έχεις ήδη. Επίσης, μια ανοικτή πληγή σε κάποιο σπυράκι μπορεί να μεταφέρει ιούς στο άλλο πρόσωπο το οποίο έχει και αυτό κάποια ανοικτή μολυσμένη πληγή.

2Μάτια

Αποτέλεσμα εικόνας για pinky eye

Και ποια κοπέλα δεν έχει δανειστεί την μάσκαρα από την φίλη της ή ακόμη και ένα πινέλο ματιών; Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους αφού τα μάτια σου μπορούν να κολλήσουν κάποια μόλυνση ή ακόμη χειρότερα να βγάλεις χαλάζιο.

3Χείλη

Αποτέλεσμα εικόνας για mild herpes lip

Τέλος, το κραγιόν όπως επίσης και το πινέλο για τα χείλη, μπορεί να μεταφέρει και αυτό με την σειρά του βακτήρια στα χείλη. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η μεταφορά του ιού του έρπη στα χείλη. Για το κραγιόν προσπάθησε με ένα χαρτομάντιλο να αφαιρέσεις το πάνω στρώμα του και να το ψεκάσεις με αλκοόλ πριν το χρησιμοποιήσει δεύτερος.

Ξανά σκέψου πριν δανείσεις τα καλλυντικά σου σε κάποια φίλη σου!

 


Διάβασε επίσης: Τα 3 καλύτερα πινέλα για την τέλεια εφαρμογή του foundation σου!