fbpx

5 τροφές που βοηθούν τα μαλλιά σου να μακρύνουν!

Και ποια γυναίκα δε θέλει να έχει μακριά και υγιή μαλλιά; Και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού προσδίδουν θηλυκότητα και γοητεία σε κάθε γυναίκα!

Αν ανήκεις στις κοπέλες που προσπαθούν συνεχώς να μακρύνουν τα μαλλιά τους και δεν τα καταφέρνουν ή που τα έκοψαν και το ψιλό-μετάνιωσαν και τα θέλουν και πάλι μακριά, σου έχω τη λύση! Βρήκα ποιες 5 τροφές είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν για να έχεις μακριά μαλλιά μέχρι το καλοκαίρι!

Δες πιο κάτω:

1
Σολωμός

Ο σολωμός, μπορεί να δώσει θετικά ευεργετικά στοιχεία γενικότερα σε όλο το σώμα, αλλά περισσότερο στα μαλλιά σου. Και αυτό γιατί περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D, πρωτεΐνες και Ω-3 που βοηθούν και επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών σου και ταυτόχρονα διατηρούν το δέρμα της κεφαλής υγιές.

2
Καρύδια και Αμύγδαλα

Τα καρύδια και τα αμύγδαλα περιέχουν συστατικά που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα όπως η βιοτίνη, βιταμίνη E και τα Ω-3 λιπαρά. Με το να βάλεις στην καθημερινότητα σου τα καρύδια και τα αμύγδαλα, δε θα πετύχεις μόνο τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σου, αλλά θα τα κάνεις να δείχνουν πιο υγιή, δυνατά και ταυτόχρονα θα παρατηρήσεις πως οι τρίχες σου αρχίζουν να γίνονται πιο χοντρές.

3
Στρείδια

Τα στρείδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου. Για να καταλάβεις για πόση ποσότητα ψευδαργύρου μιλάμε, υπολόγισε πως ένα στρείδι αναλογεί στην ποσότητα ψευδαργύρου που χρειάζονται ημερησίως τα μαλλιά σου. Είμαι σίγουρη ότι θα φας περισσότερο από ένα στρείδι, άρα σκέφτου πόσο θα πολύ θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου! Πρόσθεσε στη διατροφή σου στρείδια, ή τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο και θα δεις πολύ γρήγορα τη διαφορά στο μκάρος των μαλλιών σου!

4
Αυγά

Τα αυγά και συγκεκριμένα ο κρόκος του αυγού, περιέχει βασικά και απαραίτητα στοιχεία για την ενδυνάμωση της τρίχας. Ταυτόχρονα περιορίζει την πτώση των μαλλιών σου αφού περιέχει βιοτίνη, Ω-3 και πρωτεΐνη. Εκτός, από την γρήγορη ανάπτυξη που μπορεί να σου προσφέρουν, τα αυγά συμβάλουν στην διαδικασία περιποίησης της τρίχας κάνοντας τα δυνατά, λαμπερά και υγιή.

5
Αβοκάντο

Η τοπική χρήση αβοκάντο στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρει το κολλαγόνο και την παραγωγή ελαστίνης κι έτσι θέτει σε κίνηση την ανάπτυξη μαλλιών πιο γρήγορα και ταυτόχρονα δίνει λάμψη.

Γι’ αυτό θα σου σύστηνα να ανακατέψεις το αβοκάντο με κρέμα γάλακτος (η οποία βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος) κάνε ένα μείγμα και εφαρμόσε το στην ρίζα, αφήσε το για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Εσύ ποια τροφή από τις παραπάνω
θα εντάξεις στη διατροφή σου;

 


Διάβασε επίσης: 4 προϊόντα που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending