fbpx

5 αποδείξεις ότι ο Lukasz Sosin ήταν ένας από τους κορυφαίους ξένους που είδαμε!

Ανάμεσα στις καραβιές ξένων που πέρασαν από την Κύπρο, ειδικά τη δεκαετία του 2000, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε βάθος χρόνου. Ένας εξ αυτών είναι και ο Πολωνός επιθετικός Lukasz Sosin.

Έμεινε συνολικά 7 χρόνια στο νησί (2002-2009), 5 φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα και άλλα 2 αυτή της Ανόρθωσης και κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αναδείχτηκε εξάλλου 4 φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μας ( 2004, 2005, 2006, 2008) σημειώνοντας σχεδόν 130 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Όσοι είχαν την τύχη να τον δουν αγωνιζόμενο έχουν να λένε για ένα μεγάλο κανονιέρη που ήμασταν πραγματικά τυχεροί που τον είχαμε στα γήπεδα μας. Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε 5 βίντεο που βρήκαμε στο Youtube που απλά αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό.

Δες τα πιο κάτω:

1
Πραγματικός killer

Έχουν να πουν πως το σημαντικότερο προσόν ενός καλού επιθετικού είναι η ψυχραιμία μπροστά από το τέρμα και σε αυτή τη φάση ο 40χρονος, σήμερα, Πολωνός επιθετικός το αποδεικνύει. Αφού υποδέχεται μια μακρινή μπαλιά και κατεβάζει με το κεφάλι για τον συμπαίκτη του, παίρνει την μπαλιά και με “δολοφονικό” πλασέ νίκησε τον Μορφή!

2
Βαρετός αλλά και γρήγορος!

https://www.youtube.com/watch?v=VshMj9d90l0

Παρά το μπόι του, αφού βλέπει τον κόσμο από το 1.90μ. και ενώ σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε βαρετός ως επιθετικός, είχε εκπληκτικό ξεπέταγμα και διασκελισμό που του έδινε ταχύτητα εκεί που φαινόταν να μην την έχει.

Εξάλλου, όπως είπε και ο μεγάλος Johan Cruyff, η ταχύτητα στο ποδόσφαιρο είναι σχετική, δεν χρειάζεται να είσαι ταχύς, απλά να είσαι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη ώρα. Ο Lukasz Sosin, αυτό το τελευταίο, ήξερε να το κάνει πολύ καλά!

3
Ήταν και στυγνός επαγγελματίας!

Αγάπησε και αγαπήθηκε στον Απόλλωνα. Είναι γνωστό ότι δέθηκε με τον κόσμο των γαλάζιων που δεν πήρε και τόσο καλά τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση.

Όταν όμως βρέθηκε απέναντι στην παλιά του ομάδα, έκανε την δουλειά που ήξερε όσο λίγοι στην Κύπρο τότε: Σκόραρε πανηγυρίζοντας κιόλας το τέρμα του, έστω διακριτικά!

4
Ήξερε όμως και να δημιουργεί!

Πέρα από το να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ο μεγάλος Πολωνός επιθετικός ήξερε και πως να δημιουργεί χώρους αλλά και τέρματα για τους συμπαίκτες του.

Χαρακτηριστικό είναι το παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” το 2008 όταν η “Μεγάλη Κυρία” επικράτησε με 3-0.

Ο Sosin στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε ένα τέρμα με πανέμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ δημιούργησε και το πρώτο τέρμα των κυανόλευκων.

Με εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και σέντραρε στην μεγάλη περιοχή. Εκεί όπου μπερδεύτηκαν Laban, Νικοπολίδης και Τοροσίδης με τον τελευταίο να σημειώνει αυτογκόλ!

5
Επιθετικός γκάμας!

Εξαιρετικός με το κεφάλι, μπορούσε να σκοράρει και με τα 2 πόδια αν και το δεξί ήταν το καλό του, ενώ είχε απίστευτη ευστοχία και στις εκτελέσεις πέναλτι! Τι άλλο χρειάζεται ένας επιθετικός για να υπολογίζεται ανάμεσα στους πραγματικά καλούς;

O Lukasz Sosin, με άλλα λόγια, μπορούσε να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο, ενώ το κοντρόλ του σε συνδυασμό με τον σωματότυπο του έκαναν το μαρκάρισμα του εξαιρετική δύσκολη υπόθεση για κάθε αμυντικό!

Εσύ τι θυμάσαι περισσότερο από τον μεγάλο Πολωνό κανονιέρη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending