fbpx

3 βίντεο που δείχνουν το μεγαλείο του Claudio Taffarel!

Πολλοί τον θεωρούν ως τον καλύτερο τερματοφύλακα που γέννησε ποτέ η Βραζιλία. Για άλλους, ανήκει σίγουρα στην καλύτερη τριάδα πορτιέρε που είχε ποτέ η ποδοσφαιρομάνα χώρα του καφε.

Το δεδομένο στην περίπτωση του Claudio Taffarel είναι πως πρόκειται για ένα από τους ποδοσφαιρικούς ήρωες κάθε λάτρη της βραζιλιάνικης σχολής ποδοσφαίρου αλλά και μια φιγούρα, ποδοσφαιρικά ομιλούντες, που άφησε την δική της σφραγίδα στο ποδόσφαιρο της δεκαετίας του ‘ 90.

Το γιατί μπορείς να το δεις παρακάτω:

 

1
Ήρωας των πέναλτι

Το Μουντιάλ του 1998 είναι το πρώτο που θυμάται ξεκάθαρα κάθε νέος που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές των 90s. Και μπορεί την παράσταση να έκλεψε ο Ζιζού, μπορεί το τουρνουά να στιγματίστηκε από το πολύ καλό τουρνουά του Ronaldo και την περιπέτεια του πριν τον τελικό αλλά το καλύτερο ματς (για τον γράφων πάντα) του τουρνουά ήταν ο ένας ημιτελικός ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ολλανδία.

Με το παιχνίδι να λήγει 1-1 στην κανονική του διάρκεια και την παράταση, τα πάντα θα κρίνονταν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μίλησε ο 51χρονος, σήμερα, τερματοφύλακας της σελεσάο αποκρούωντας τα πέναλτι των Philip Cocu και Ronald de Boer. Αποκρούσεις που οδήγησαν τα καναρίνια στον μεγάλο τελικό!

2
Κατέκτησε ένα κύπελλο UEFA (σχεδόν) μόνος του!

Η Galatasaray είναι η μοναδική τουρκική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. Αυτό έγινε το 2000 όταν κατέκτησε το, τότε, κύπελλο UEFA απέναντι στην Arsenal στη διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση, βλέπεις, το παιχνίδι είχε λήξει 0-0. Γι’ αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αφού με αποκρούσεις σαν αυτή του βίντεο αναδείχθηκε “Man of the Match” ενώ και στη διαδικασία των πέναλτι (που έληξε 4-1) μόνο ο Parlour τον νίκησε!

3
Ούτε μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τον νικούσαν!

Από το Μουντιάλ του 1994, ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει στην ιστορία. Η πιο σημαντική του στιγμή ήταν, χωρίς καμιά αμφιβολια, το χαμένο πέναλτι του Roberto Baggio στον μεγάλο τελικό. Πέναλτι που ουσιαστικά στέρησε από την Ιταλία το τρόπαιο και στοιχειώνει μέχρι και σήμερα τον μεγάλο Ιταλό άσο.

Η πραγματικότητα είναι πως ο “μικρός Βούδας” ήταν το πρόσωπο του τουρνουά αφού πήρε την σκουάντρα ατζούρα από το χέρι και την οδήγησε στον τελικό. Εκεί όμως και αφού το παιχνίδι έληξε 0-0, στα πέναλτι μίλησε η επιβλητική παρουσία του Taffarel κάτω από τα δοκάρια! Μια φορά μάντεψε σωστά, απόκρουσε το πέναλτι του Massaro και αφού ευστόχησε ο Dunga όλη η πίεση ήταν στον Baggio. Η συνέχεια είναι γνωστή!

Είναι για εσένα ο Taffarel ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχε ποτέ η Βραζιλία; 

 

Δες επίσης: Ο Roberto Carlos και η σχέση του με το εξωτερικό φάλτσο! (video)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending