fbpx

Δες τα 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις μετά από κάθε γεύμα σου!

Ας το παραδεχτούμε, για εμάς τους Κυπραίους το φαγητό είναι ζωή! Είναι το Α και το Ω. Ζούμε για να τρώμε και δεν τρώμε για να ζούμε.

Κι επειδή ως συνήθως μετά από κάθε γεύμα βιαζόμαστε, είτε επειδή θέλουμε να πάμε κανένα κανένα περίπατο κάτω, είτε επειδή έχουμε “δουλειές” να κάμουμε…

Εδώ είναι 5 πράγματα τα οποία πρέπει να αποφύγεις μετά από κάθε γεύμα σου:

1
Mην κοιμηθείς αμέσως

Ξέρω το… Πάει ένας ύπνος μετά το φαΐ! Αλλά είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις μετά το γεύμα σου. Έχει αποδεικτεί ότι εάν συνηθίζεις να κοιμάσαι μετά από το φαγητό, οι πιθανότητες να πάθεις εγκεφαλικό είναι περισσότερες. Και όμως…

Επιπλέον, ο ύπνος σου δεν θα είναι καθόλου ήσυχος και θα ξυπνήσεις στα μέσα της νύχτας νιώθοντας φουσκωμένος από το φαγητό. Γι’ αυτό φάε, δες τηλεόραση (π.χ. Survivor) τζιαι μετά πήενε ππέσε! 🙂

2
Μην φας φρούτα

Τα φρούτα, όπως ξέρεις, χωνεύονται με τη βοήθεια διαφορετικών ενζύμων. Έτσι, η ζάχαρη σε αυτά χρειάζεται περισσότερη ώρα να χωνευτεί από το στομάχι μας.

Αν φας τα φρούτα αμέσως μόλις φας το κύριο σου γεύμα, τότε το φρούτο θα παραμείνει στο στομάχι για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να έχεις δυσπεψία και καούρες!

3
Μην πιεις τσάι

Όταν θέλεις να χάσεις κανένα κιλό, εν σου λαλούν ούλλοι να πίνεις green tea; Ε μάθε ότι το πράσινο τσάι δεν είναι και ο καλύτερος σου φίλος αμέσως μόλις τελειώσεις το φαγητό.

Το τσάι θα παρεμβεί στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό σου. Όπως ξέρεις όταν χαμηλώσουν τα επίπεδα του σιδήρου, τότε νιώθουμε κουρασμένοι, αδύναμοι και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να γίνουμε αναιμικοί.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι η απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό μας χαμηλώνει μέχρι και 87% αν πιούμε τσάι αμέσως μετά από το φαγητό!

4
Μην κάνεις μπάνιο

Να εξηγούμαστε για να μεν παρεξηγούμαστε… Γενικά μπάνιο να κάμνεις! 🙂 Απλά, μετά το φαγητό σου περίμενε λίγο πριν να μπεις στην μπανιέρα, λόγω του ότι θα επιβραδύνει τη χώνεψη σου.

Γιατί; Επειδή το νερό που βάζεις πάνω σου αυξάνει τη ροή του αίματος σου στα χέρια, στα πόδια κτλ και ως εκ τούτου, μειώνει τη ροή στο στομάχι σου.

5
Μην καπνίσεις

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μην καπνίσεις μετά το φαγητό. Σχεδόν όλα τα συστήματα του σώματος μας δουλεύουν όποτε γίνεται η χώνεψη. Έτσι, όταν καπνίσεις το σώμα σου θα απορροφήσει τη διπλάσια ποσότητα νικοτίνης.

Έχει ειπωθεί ότι ένα τσιγάρο μετά το γεύμα ισούται με 10! Κόψε το, τον ευλοημένο! Αλλά αν δεν μπόρεις τουλάχιστον, μεν καπνίζει μετά το φαγητό. Άντεξε 1-2 ώρες.

Είναι απαραίτητο να προσέχεις τον εαυτό σου!

Όταν είσαι νέος και δεν έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας νομίζεις ότι όλα είναι εντάξει και δεν σου καίγεται καρφάκι για το τι θα έρθει μετά.

Με τα χρόνια, όμως, θα συνειδητοποιήσεις ότι θα έπρεπε να ήσουν πιο προσεκτικός εξ αρχής. Δεν χρειάζεται να είναι αργά. Ξεκίνα από σήμερα!

Φρόντιζε τον εαυτό σου… και θα μας θυμηθείς! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending