fbpx

Dirk Kuyt: Ένας πραγματικός σούπερ ήρωας της στρογγυλής θεάς!

Το 1998 έμπαινε σιγά σιγά στην ποδοσφαιρική μας ζωή σαν ποδοσφαιριστής της Ουτρέχτης, το 2002 πλέον τον γνωρίσαμε καλύτερα όταν φόρεσε την φανέλα της Feyenoord ενώ το 2006 όταν μετακόμισε στην Αγγλία και την Liverpool καταλάβαμε απόλυτα ποιος είναι ο Dirk Kuyt και τι μπορεί να κάνει!

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν ήταν ποτέ πρώτη φίρμα (με εξαίρεση το δεύτερο του πέρασμα από την Feyenoord), που προτιμούσε να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν κατέκτησε τα τρόπαια άλλων μεγάλων σταρ αλλά ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ήξερε πολύ καλά πώς να δίνει ότι είχε και δεν είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι, για κάθε ομάδα που έπαιζε.

Αυτός ο ποδοσφαιριστής λοιπόν, ανακοίνωσε χτες (17/5) ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση και αλήθεια δεν μπορούσε να διαλέξει καλύτερη χρονική στιγμή να το κάνει. Το Σαββατοκυρίακο που πέρασε σκόραρε χατ-τρικ εξασφαλίζοντας τον τίτλο για την Feyenoord, τον πρώτο μετά το 1999!

Φάνηκε από το ξεκίνημα της καριέρας του τι παίχτης θα ήταν. Αγαπήθηκε σχεδόν άμεσα στην Ουτρέχτη ενώ στο τελευταίο του παιχνίδι αντίπαλος ήταν η Feyenoord και ενώ ήταν γνωστή ήδη η μεταγραφή του στην ομάδα του Ρότερνταμ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από λίγους.

Ο 36χρονος όμως σήμερα Ολλανδός επιθετικός απάντησε στο γήπεδο. Η Ουτρέχτη νίκησε με 4-1, ο ίδιος σκόραρε ένα τέρμα και την στιγμή της αλλαγής του αποθεώθηκε από τους οπαδούς και των 2 ομάδων!

Στην “ομάδα του λαού” της Ολλανδίας έμεινε 3 χρόνια. Και τις 3 σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, το 2005 πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ενώ σε αυτό το διάστημα, από το 1999 ως το 2006 έχασε μόλις 5 παιχνίδια! Ήταν ένα σημάδι των υπερδυνάμεων του Ολλανδού!

dailymail.co.uk

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων με την Liverpool να είναι η ομάδα στην οποία τελικά καταλήγει έναντι ενός ποσού που λέγεται ότι έφτασε τα 10 εκατομμύρια (δεν έγινε ποτέ γνωστό το ακριβές ποσό).

Στο Merseyside ο Kuyt συνεχίζει από εκεί που έμεινε στην Ολλανδία. Με το πάθος, την τεχνική αλλά και το πείσμα του (έπαιξε ακόμα και τραυματίας σε κάποια παιχνίδια) καταφέρνει να μπει μια και καλά στις καρδιές των πάντα απαιτητικών Kopites.

Μεταξύ άλλων σκοράρει και καθοριστικά τέρματα συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ απέναντι στην Manchester United, ένα τέρμα στον τελικό του League Cup το 2012 απέναντι στην Cardiff (ο μοναδικός τίτλος που κατέκτησε με τους reds ο Ολλανδός) αλλά και απέναντι στην Chelsea για τα ημιτελικά του Champions League το 2008.

Το 2012 φέρνει και την μετακόμιση στην Τουρκία για λογαριασμό της Fenerbahce με το ποδοσφαιρικό κοινό να θεωρεί πως πλέον στα 32 του άρχισε ο επίλογος της καριέρας του.

Ο Kuyt ομως είχε αρκετά ακόμα να δώσει!

 

Κατακτά με τους Τούρκους το πρωτάθλημα το 2014 και το κύπελλο το 2013 και το 2015 με την λήξη του συμβολαίου του επιστρέφει στην Feyenoord όχι για τα τελευταία ένσημα μια γεμάτης καριέρας αλλά για να βοηθήσει πραγματικά!

Την περσινή σεζόν οι κόκκινοι του Roterdam κατακτούν το κύπελλο και το καλοκαίρι του 2016 ο επιθετικός δηλώνει πως στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πολλοί είναι αυτοί που γελούν, ακόμα περισσότεροι εκείνοι που αμφιβάλλουν.

Πώς μια ομάδα που πριν μερικά χρόνια αντιμετώπιζε του κόσμου τα προβλήματα (οικονομικά και αγωνιστικά) μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο;

dailymail.co.uk

Η απάντηση δόθηκε από τον Kuyt και τους συμπαίκτες του με την νίκη επί της Heracles το περασμένο Σάββατο. “Είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου” θα δηλώσει ο μεγάλος επιθετικός, “όλα τα όνειρα μου πλέον πραγματοποιήθηκαν!

Αυτός είναι ο Dirk Kuyt ένας ποδοσφαιριστής πραγματικός σούπερ ήρωας που αγαπήθηκε όποια φανέλα και αν φόρεσε, που δεν προκάλεσε ποτέ. Ένας ποδοσφαιριστής πάνω από όλα άνθρωπος (όποιος ρωτήσει τα παιδά στο Dirk Kuyt Foundation θα καταλάβει τι εννοούμε) που έζησε τα πάντα και έδωσε τα πάντα στο ποδόσφαιρο!

Ποια στιγμή ξεχώρισες στην καριέρα του μεγάλου Ολλανδού;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending