fbpx

Πώς το χάντμπολ επηρέασε τη ζωή του Ευάγγελου Κώστα!

Γνωρίσαμε τον Ευάγγελο Κώστα στον πάγκο των ομάδων του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Όσοι τον ξέρουν έχουν να λένε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με συμπεριφορά πρότυπο τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

Η δική μας εντύπωση δεν διαφέρει πολύ. Μια αγκαλιά με τον αντίστοιχο προπονητή του Frederick University (Γιώργο Γεωργίου) μετά τον αγώνα που έκρινε τη 2η θέση που έπαιξαν και έχασαν, μας έδειξε τι σόι άνθρωπος είναι!

Ευάγγελε, με τι ασχολείσαι στη ζωή σου; 

Τελείωσα τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2010 στο Τμήμα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής Και Αθλητισμού με ειδικότητα Προπονητής Χειροσφαίρισης. Από τότε είμαι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στα κύρια καθήκοντα μου είναι η οργάνωση και η διοίκηση του Αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που περιλαμβάνει, εσωτερικά πρωταθλήματα, πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, διεθνή πανεπιστημιακά πρωταθλήματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, ψυχαγωγικό αθλητισμό, και αθλητικές εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Τα απογεύματα μου ασχολούμαι αποκλειστικά με την εκμάθηση χειροσφαίρισης σε ακαδημίες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Πώς και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το χάντμπολ;

Η Χειροσφαίριση είναι το άθλημα που επέλεξα να ασχοληθώ από μικρός. Η επιλογή έγινε όταν ήμουν στο δημοτικό σχολείο από προπονητές που ήρθαν για να μας γνωρίσουν το άθλημα. Από τότε δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το άθλημα και με τον αθλητισμό.

studentlife.com.cy
Ποια είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή που συγκράτησες μέχρι σήμερα;

Έχω μεγαλώσει μέσα στον αθλητισμό και έχω κερδίσει όσο έχω προσφέρει. Υπάρχουν πολλές στιγμές που μπορώ να θυμηθώ, όμως ξεχωρίζω δύο.

Η πρώτη ήταν όταν ασχολήθηκα με τον πρωταθλητισμό στην ομάδα Γ.Α.Σ. Κιλκίς στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και περάσαμε στην φάση των οκτώ του θεσμού Men’s Challenge Cup. Η δεύτερη στιγμή ήταν όταν χειροκροτούσαμε την ομάδα που μας κέρδισε!

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του χάντμπολ στην Κύπρο;

Για ένα ερασιτεχνικό άθλημα είναι δύσκολο να μιλήσουμε για υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν αθλητικά ταλέντα που μπορούν να αγωνιστούν όμως τα κίνητρα του αθλήματος δεν τους αφήνουν να συνεχίσουν.

Γίνονται κάποιες προσπάθειες από τα σωματεία όμως δεν έχουν διάρκεια. Εκτός από το ποδόσφαιρο τα υπόλοιπα αθλήματα είναι υποβαθμισμένα. Για να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο πρέπει να υπάρχουν δυνατές ομοσπονδίες. Δυστυχώς στο δικό μου άθλημα δεν υπάρχει αυτό.

Πιστεύεις πως υπάρχει αρκετή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης;

Δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Είναι και ένας από τους λόγους που το άθλημα είναι υποβαθμισμένο. Βέβαια για να υπάρξει κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να υπάρξει και το κατάλληλο ενδιαφέρον για το άθλημα.

Πού οφείλονται οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων της ομάδας και ποιοι είναι οι μεγάλοι σας στόχοι;

Οι επιτυχίες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου οφείλονται καθαρά στην διοίκηση. Υπάρχει πλάνο από επαγγελματίες ανθρώπους που τους ενδιαφέρει το άθλημα. Τους ενδιαφέρει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον πρώτα του αθλητή.

Η ομάδα αποτελείται από αθλητές που ήταν στις ακαδημίες της. Έχουν μεγαλώσει στο γήπεδο με αθλητική παιδεία, σέβονται το πανεπιστήμιο και τους σέβεται.

Κύριος στόχος της ομάδας είναι μέσω του αθλήματος να βγάζει σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία αλλά και οι αγωνιστικοί στόχοι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Τέλος μια συμβουλή για τους νέους αθλητές;

Οι πιο έντονες και ευχάριστες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων είναι συνδεδεμένες με τον αθλητισμό. Θυμάμαι την αγωνία μου να είμαι στην ώρα μου στην προπόνηση, να κερδίζουμε στους αγώνες, θυμάμαι το δέσιμο που είχα με τους συμπαίχτες μου στην χειροσφαίριση.

Μέσω του αθλητισμού διαμορφώνεις χαρακτήρες. Αντιμετωπίζεις καταστάσεις που θα χρησιμοποιήσεις στην ζωή σου. Εμένα αυτά μου τα πρόσφερε η χειροσφαίριση.

Ευχαριστούμε τον Ευάγγελο Κώστα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending