fbpx

5 καταστάσεις που θα καταλάβει μόνο όποιος αγχώνεται με το παραμικρό!

Φυσιολογικό είναι να αγχώνεσαι στις πιο μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της ζωής σου. Αφύσικο όμως είναι όταν το άγχος γίνεται μέρος της ρουτίνας σου.

Μόνο όσοι είναι αγχώδεις συνειδητοποιούν ότι μια μικρή πράξη ή ασήμαντη απόφαση μπορεί να γίνει η αφορμή να ξεκινήσουν να ιδρώνουν, να μην μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ ή ακόμα και να ξεφυσούν συνέχεια.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία κι έχεις κάνει το άγχος… φίλο σου, τότε σίγουρα έρχεσαι αντιμέτωπος με τα ποιο κάτω προβλήματα, που γίνονται μέρος της καθημερινότητας σου.

Πάμε να τα δούμε:

1
Νιώθεις συνέχεια εξαντλημένος

Δεν περνά λεπτό που το μυαλό σου να σταματήσει να σκέφτεται. Αποτέλεσμα: να σε αποδυναμώνει  ψυχικά, πνευματικά αλλά και σωματικά.

Το άγχος μας “τρώει” και έτσι φαινόμαστε γερασμένοι. Μάλλον πρέπει να σταματήσουμε να τα πέρνουμε όλα τοις μετρητοίς και να ζήσουμε την κάθε στιγμή, σαν να είναι η τελευταία χωρίς δεύτερες σκέψεις.

2
Σωματικά συμπτώματα

Ο πονοκέφαλος δεν σταματά ποτέ αφού οι σκέψεις δεν τελειώνουν. Το στομάχι γίνεται κόμπος και κρύος ιδρώτας στάζει συνεχώς από το μέτωπο.

Οι ζαλάδες είναι και αυτές μέρος της καθημερινότητας, σε σημείο που ξεκινά το τρέμουλο. Το δάγκωμα των νυχιών έχει γίνει πια συνήθεια…

Πολλές φορές νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά είναι στο χέρι μας αν σταματήσουμε απλά να αγχωνόμαστε.

3
Λιγότερος ύπνος

Όταν ξαπλώσεις ηρεμάς, λένε, τι γίνεται όμως με τις σκέψεις; Το σώμα ξεκουράζεται αλλά το μυαλό “τρέχει”. Οι σκέψεις δεν σταματούν, γι’ αυτό και πολλοί βλέπουν τον ύπνο ως εχθρό τους.

Σκέφτονται τι έκαναν ολόκληρη τη μέρα, αν πήραν σωστές αποφάσεις. Το χειρότερο είναι αν έχεις κάτι σημαντικό την επομένη μέρα και δεν περνά με τίποτα η ώρα το βράδυ.

Ο πόνος στο στομάχι γίνεται ανυπόφορος. Όλα όμως εξαρτώνται από την προδιάθεση σου!

4
Αγχώνεσαι να μην… αγχωθείς

Εσύ που αγχώνεσαι συχνά, ξέρεις και τα αποτελέσματα που φέρνει αυτό. Ίσως να μην πετυγχαίνεις αυτό που θέλεις με το να αγχώνεσαι, ή να χάνεις πολλές ευκαιρίες.

Πάντα λες “την επόμενη φορά δεν θα αγχωθώ για να έχω καλύτερα αποτελέσματα“. Αυτό είναι μύθος

Το άγχος σε κυριεύει πάντα μόνο και μόνο με την ιδέα. Σταμάτα το!

5
Αρνητικότητα για τα πάντα

Κάθεσαι συνεχώς μόνος σου και προβληματισμένος για τα πάντα. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς εύκολα κανέναν, γιατί φοβάσαι τα επακόλουθα.

Αγχώνεσαι για το μέλλον και τις αποφάσεις που πήρες. Οι θετικές σκέψεις δεν έχουν χώρο στο μυαλό του αγχωτικού ανθρώπου. Ακόμη και τα πιο απλά τα βλέπουν ως τεράστια απειλή.

Για όσους αγχώνονται λοιπόν υπάρχουν λύσεις. Απλά σιγά-σιγά όλα θα ολοκληρωθούν με τη σειρά τους, φτάνει να υπάρχει θέληση και προσπάθεια!

Εσύ με ποιες καταστάσεις ταυτίζεσαι; Ψήφισε πιο κάτω!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending