fbpx

5 ντέρμπι αιωνίων στο μπάσκετ που κρίθηκαν το τελευταίο λεπτό!

Το μπάσκετ είναι ίσως το θεαματικότερο άθλημα που μπορεί κάποιος να δει. Ειδικά στην Ελλάδα, οι επιτυχίες της Εθνικής από την δεκαετία του ’80 αλλά και ο έντονος συναγωνισμός ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό (και τον Άρη παλαιότερα) έχουν κάνει την καλαθόσφαιρα το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα.

Ποιος δεν θέλει να δει, άλλωστε, ένα αγώνα να κρίνεται κυριολεκτικά στην τελευταία επίθεση; Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε πάμπολλες τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε παιχνίδια Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ή και το αντίθετο).

Εμείς μαζέψαμε 5 ντέρμπι αιωνίων που ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες ποια είναι παρακάτω: 

1
2006-07

Μισό λεπτό πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός Πειραιώς ήταν μπροστά στο σκορ με 4 πόντους διαφορά.

2 συνεχόμενα καλάθια (το ένα έμμεσο τρίποντο) όμως από τον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με μια εξαιρετική άμυνα του χάρισαν μια μεγάλη νίκη και ένα comeback που μνημονεύεται μέχρι σήμερα.

2
2008-09

Οι ερυθρόλευκοι προηγούνταν σε, σχεδόν, ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα με διαφορά όμως που επέτρεπε στους τριφυλλοφόρους να παραμένουν στο παιχνίδι μέχρι τέλους.

Με λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα να απομένουν, οι πράσινοι είχαν καταφέρει να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (75-75) όμως ένα alley hoop εφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 77-75.

Και αφού στην τελευταία επίθεση της ομάδας της Αθήνας δεν κατάφεραν να κάνουν σουτ, ο Ολυμπιακός πήρε μια δραματικότατη νίκη.

3
2013-14

15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με διαφορά ενός τριπόντου από τον Ολυμπιακό. Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο για τους Πειραιώτες που όμως μείωσαν στον πόντο.

Ο Lasme ευστόχησε σε μια βολή μετά από φάουλ που κέρδισε αφήνοντας την τελευταία επίθεση στους ερυθρόλευκους.

Η τελευταία επίθεση ήταν όμως άστοχη για τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει μια νίκη – γκραν γκινιόλ όπως εξελίχθηκε το ματς.

4
2015-16

Η περσινή σειρά των τελικών ανάμεσα στους 2 αιώνιους ήταν συγκλονιστική και το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το αποκορύφωμα!

Η υπεροχή και το προβάδισμα στο σκορ εναλλάσονταν ανάμεσα στις 2 ομάδες με το παιχνίδι να οδηγείται 2 φορές στην παράταση.

Και εκει που λίγο πριν το τέλος και της δεύτερη παράτασης ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα 2 πόντων, ο Σπανούλης με ένα τρίποντο κέρδισε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.

Ήταν η τρίτη του στη συγκεκριμένη  σειρά που σήμαινε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

5
2016-17

O τρίτος τελικός της φετινής σειράς το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα σε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό όμως να επανέρχεται.

Λίγο πριν το τέλος, το τριφύλλι είχε προβάδισμα μέχρι και 10 πόντων. Ένα σερί 13-4 όμως για τον “δαφνοστεφανωμένο έφηβο” έφερε το ματς στον πόντο με μισό λεπτό να απομένει για την λήξη.

Συνεχόμενες κακές επιλογές των πράσινων στην επίθεση αλλά και ευστοχία των Πειραιωτών στις βολές έδωσαν την νίκη στον Ολυμπιακό.

Ποιο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο μπάσκετ θυμάσαι περισσότερο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending