fbpx

Γιάννης Σκοπελίτης: Το “αντίο” σε ένα πραγματικό μαχητή!

Τα τελευταία χρόνια, με όλους τους ξένους που γέμισε το πρωτάθλημα μας, δεν ήταν ασυνήθιστο για ένα ποδοσφαιριστή να έρχεται στο νησί μας απλά για να πάρει μερικά λεφτά και να φύγει χωρίς να επιδιώκει να δεθεί με την ομάδα.

Μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όμως που τίμησαν και με το παραπάνω το ψωμί τους ήταν ο Γιάννης Σκοπελίτης!

 

Ένας πραγματικός μαχητής των γηπέδων, μια ασταμάτητη μηχανή στο κέντρο τίμησε τις φανέλες και των 3 ομάδων που αγωνίστηκε στην Κύπρο και αγαπήθηκε καθολικά.

Στα 39 του ήρθε η ώρα να φύγεια από την Κύπρο, αν και σίγουρα ο ίδιος θα νιώθει πως έχει αρκετά ακόμα να δώσει!

Η ιστορία του στο νησί μας, λίγο – πολύ, είναι γνωστή. Πρωτοήρθε το καλοκαίρι του 2007 για την Ανόρθωση. Έκατσε μόλις 3 μήνες αφού τον Γεννάρη του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω οικογενειακού προβλήματος. Ήταν γραφτό όμως η διαδρομή του να μην ήταν τόσο σύντομη.

Στα πλαίσια της φιέστας τίτλου της ομάδας της Αμμοχώστου τον Μάη της ίδιας χρονιάς ανακοινώνεται η επιστροφή του “Σκόπε” στους κυανόλευκους.

Είδηση, που σκόρπισε τότε, θαυμασμό στους φίλους της Κυρίας αφού ο Ελλαδίτης πρόλαβε να εντυπωσιάσει με την απόδοση του.

Στη βαρωσιώτικη ομάδα ο “Duracell” έμεινε μέχρι το 2011 όταν και έφυγε για την ΑΕΚ. Το 2012 επέστρεψε για μια τρίτη θητεία στην Ανόρθωση που διήρκεσε όμως μόλις ένα χρόνο.

Τότε ήταν που ξανάκανε το δρομολόγιο “Παπαδόπουλος” – ΓΣΖ. Έμεινε για 2 χρόνια στους Σκαλιώτες πριν φύγει το 2015 (και στα 37 του) για την Νέα Σαλαμίνα.

onlycy.com

Στους ερυθρόλευκους, ο δυναμικός χαφ, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ποδοσφαιρικά, αποδεικνύει πως μπορεί να βοηθήσει αφού είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Με όπλα το πάθος, το ασταμάτητο τρέξιμο και την προσωπικότητα του κέρδισε τους φιλάθλους της Σαλαμίνας όπως ακριβώς έκανε και με τους αντίστοιχους της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο παράσημο στην καριέρα του Γιάννη Σκοπελίτη. Κανένας δεν μπορεί να πει μια κακή κουβέντα για τον Ελλαδίτη.

Aντίθετα, μια βόλτα στην Λάρνακα και μια αναφορά στο όνομα του θα σε πείσει πως ο “Duracell” έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών στην πόλη του Ζήνωνα.

cityoflarnaka.com

Ένας αληθινός λάτρης του ποδοσφαίρου, ένας γνήσιος μαχητής μέσα στο γήπεδο, παραδέχθηκε και ο ίδιος πως μπορεί να υστερεί τεχνικά σε σχέση με άλλους συμπαίκτες του, φρόντιζε πάντα όμως να καλύπτει τις όποιες αδυναμίες στο παιχνίδι του βελτιώνοντας συνεχώς τα καλά του στοιχεία.

Χωρίς καμιά αμφιβολια, ο Γιάννης Σκοπελίτης ήταν ένα κόσμημα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, κόσμημα που χρειαζόμαστε…

Γιάννη, σε ευχαριστούμε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending