fbpx

Τα 5 κύρια στάδια που περνούμε όποτε “προσπαθούμε” να κάνουμε δίαιτα!

Στην εποχή που ζούμε, με καταναλωτισμό και πρότυπα, περιτριγυριζόμαστε από τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει”. Ένα σηματνικό θέμα της εποχής είναι η εμφάνισή μας. Τα καλλίγραμμα μοντέλα, με κοιλιακούς και λεπτό σώμα, είναι παντού.

Έτσι καιρό περίπου, ξεκινάς -πλέον αργά- να βλέπεις τον εαυτό σου στο καθρέφτη και να λες “πώς έγινα έτσι ρεεε γ…..;”!

Δυστυχώς αρκετοί θέλουμε να μοιάσουμε σε ένα πρότυπο, άσχετα αν γνωρίζουμε ότι εκείνο που βλέπουμε στα Social Media ή στα Μ.Μ.ΜΕ είναι ψεύτικο πολλές φορές!

Πάμε να δουμε τα στάδια της δίαιτας που περνάς καθε φορά που προσπαθείς να φτάσεις τον στόχο σου!

1
Η μεγάλη απόφαση

Το πρώτο στάδιο όπως λένε και οι ψυχολόγοι είναι το στάδιο της άρνησης, όπου ο ασθενής δεν παραδέχεται το πρόβλημα του. Λες: “Εγώ έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω“!

Όμως, όταν έρχεται η στιγμή να φορέσεις το περσινό σορτσάκι και πλέον δεν σου κλείνει το φερμουάρ, τότε αυτή η σκέψη πεθαίνει με… αξιοπρέπεια μπροστά στα μάτια σου!

Και με αυτό τον σκληρό τρόπο, αναγνωρίζει το πρόβλημα το συγκεκριμένο άτομο.

2
Η πρώτη μέρα της δίαιτας

Φτάσαμε στην πρώτη μέρα δίαιτας, Το παίρνεις χαλαρά για να μην πάθεις… κατάθλιψη.

Ξεκινάς το ψάξιμο στο Internet. Προγράμματα διατροφής που έχουν βάση το γάλα, την πατάτα, τα μακαρόνια και ό,τι άλλο συμπεριλαμβάνετε στις αγαπημένες σου γεύσεις που δεν μπορείς να αποχωριστείς!

Κρατώντας πάντα στο ένα χέρι μια ριζογκοφρέτα ή μια μπάρα δημητριακών πάντα με “χαμηλά λιπαρά“!

Μετά από πολλές ώρες μάθησης και περισυλλογής για μια καλύτερη διατροφή, καταλήγεις σε ότι θεωρίσεις κατάλληλο! Π.χ. “Πώς να χάσεις 10 κιλά σε μια μέρα!

3
Εγκράτεια… Πόσο αντέχεις;

Ίσως το πιο δύσκολο στάδιο σε αυτή την περίπτωση. Στο στάδιο αυτό υπάρχουν παντού γύρο σου σκανδαλιές αλλά εσύ πρέπει να επιμείνεις και να φας το γιαουρτάκι σου.

Κάνεις ένα διάλειμμα με την παρέα για φαγητό και όλοι παραγγέλλουν όλα του Θεού τα καλά, αλλά εσύ ανοίγεις το τάπερ της ντροπής

4
“Φτάνει! Όχι άλλο”

Ενώ έχει περάσει καμιά εβδομάδα (ή μπορεί και δύο) αρχίζεις να βλέπεις τα αποτελέσματα! Λύτρωση! Tip: Μην ξεχνάς να ζυγίζεσαι κάθε τέλος της εβδομάδας για να χαίρεσαι τα αποτελέσματα!

Προσοχή: Μην πέσεις στην παγίδα να επιβραβεύσεις το εαυτό σου με γλυκά και σοκολάτες. Δώσε συγχαρητήρια με άλλο τρόπο, π.χ. φόρεσε το παντελόνι που δεν σου χωρούσε και πήγαινε μια βόλτα!

5
Νέος τρόπος ζωής – Τα κατάφερες!

Σε αυτό το στάδιο πλεόν έχεις φτάσεις στον στόχο σου! Έχεις αποκτήσει επιπλέον ένα υγιεινό τρόπο διατροφής που σε βοηθά να διατηρείσαι σε φόρμα.

Δεν λέω υπερβολές! Ναι, καμιά φορά θα παρασύρεσαι και θα απολαμβάνεις “αμαρτωλά γεύματα” αλλά θα μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου και να χαίρεσαι το σώμα σου!

Πέρασες κι εσύ κάποιο από τα πιο πάνω στάδια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending