fbpx

Ταξίδι στην Αγγλία; Δες τα must μέρη για να πας στο Nottingham!

Όπως σου είπα και στο προηγούμενο άρθρο, είχαμε βρεθεί στην Αγγλία πριν λίγες μέρες.

Έτσι, σου ετοίμασα διάφορα tips για τα μέρη που θα θες να επισκεφτείς και εσύ, σε περίπτωση που ταξιδέψεις εκεί! Να πας προετοιμασμένος βρε φίλε!

Δες πιο κάτω τι πρέπει να επισκεφτείς στο Nottingham:

 

1
Για να φτάσουμε εκεί χρησιμοποιήσαμε τρένο

Στο Nottingham υπάρχουν trams με τα οποία μπορείς να διακινείσαι. Εμείς πήραμε το ολοήμερο εισιτήριο.

Κόστιζε μόνο 4 λίρες και διακινούμασταν όλη τη μέρα σε όλη την πόλη, χωρίς επιπλέον χρέωση. Τέλειο!

2
Nottingham Council House

Η πρώτη στάση ήταν το Nottingham Council House που βρίσκεται στο Old Market Square. Υπάρχει μια πλατεία εκεί με ένα πανέμορφο συντριβάνι.

Γύρω-γύρω υπάρχουν μαγαζιά, εστιατόρια και cafes. Το Old Market Square είναι το κεντρικό σημείο του Nottingham και προσελκύει πολύ κόσμο.

Εκεί μπορείς να φωτογραφίσεις το Nottingham Council House και την πλατεία (βγάλε και τη selfie σου). Όταν τελειώεις μπορείς να πας για ψώνια και φαγητό!

3
Robbin Hood Castle

Ήξερες για τον Robbin Hood (Ρομπέν των Δασών ίσως); Είναι ένας φανταστικός ήρωας, ο οποίος έκλεβε λεφτά από τους πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς.

Έτσι, το Nottingham μπορεί να το ακούσεις να το αποκαλούν και ως “Robbin Hood Country“.

Η επόμενη στάση μας λοιπόν ήταν το κάστρο του Robbin Hood.  Πριν μπεις μέσα θα πρέπει πρώτα να δεις το άγαλμα του έξω από το κάστρο και να φωτογραφηθείς μαζί του.

Όταν μπεις μέσα, θα δεις ότι υπάρχουν όμορφοι κήποι και πολύ όμορφη βλάστηση, καθώς και souvenir shop γαι να πάρεις και τα ενθύμια σου.

Tip: Η είσοδος για το κάστρο δεν είναι δωρεάν.

4
Wollaton Hall

Επόμενη στάση το Wollaton Hall, όπου υπάρχει ένα μουσείο φυσικής ιστορίας.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μπούμε μέσα και να δούμε τα εκθέματα, γιατί το μουσείο ήταν κλειστό λόγω ανακαίνισης. Όμως ακούσαμε ότι είναι πολύ εντυπωσιακό.

Το μουσείο βρίσκεται μέσα σε στο Wollaton Park. Το παρκό καταπράσινο, με ελεύθερα ελάφια που μπορείς να περπατήσεις δίπλα τους όσο θέλεις!.

Bonus: Ήξερες ότι το 2011 στο Wollaton Hall γυρίστηκαν οι κύριες σκηνές της ταινίας “Batman: The dark knight rises”; Η αίθουσα είναι 5 μίλια μακριά του Gotham, Nottinghamshire – εξού και πήρε και το όνομα της το Gotham city.

Tip: Μην ενοχλήσεις τα ελάφια – θα σου επιτεθούν. Γενικά όμως είναι πολύ φιλικά.

Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν ένα ταξιδάκι στο Nottingham της Αγγλίας;


Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Nottingham Trent και για εξασφάλιση θέσης, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ευρώπη, Global Education Services στα: 22780250, 22785022 και 22772244.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending