fbpx

Παναγιώτης Γιαννάκης: Η προσωποποίηση του ελληνικού μπάσκετ!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει στον Άρη, ως προπονητής πια, 14 χρόνια μετά την τελευταία φορά που φόρεσε την φανέλα του ως παίχτης.

Μεγάλη είδηση; Σαφέστατα!

Μιλάμε άλλωστε για ένα άνθρωπο, ένα μπασκετμπολίστα που έκανε μαζί με τον Γκάλη τον Άρη τον μεγάλο Άρη που ξέρουμε σήμερα.

Γιατί ο “Θεός” έγινε η μεγάλη ομάδα που ξέρουμε σήμερα μόνο όταν ο “Δράκος” ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη.

Κατέκτησε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1985-1991) και άλλα 6 κύπελλα ο Γιαννάκης με την φανέλα του Άρη.

https://www.youtube.com/watch?v=ZoVLn0iqGi0

4 χρόνια πριν τον Γιαννάκη έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Γκάλης χωρίς όμως να κατακτήσει τίτλους (με εξαίρεση το πρωτάθλημα του 1983) μέχρι το 1984.

Μαζί με τον Γκάλη συνέθεσαν ένα δίδυμο που παρόμοιο του ίσως δεν ξαναδούμε όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Πέρα όμως από τους τίτλους και την αιώνια σύγκριση ποιος από τους 2 είναι καλύτερος (δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία στο τέλος της ημέρας) ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπορεί να λεχθεί πως είναι η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ προσωποποιημένη.

Ξεκινώντας από τον εκπληκτικό, τότε, Ιωνικό, μετά στον Άρη (τα είπαμε πιο πάνω), μετά στον Πανιώνιο ώριμος πλέον και ηγέτης για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό κατακτώντας την πρώτη Ευρωλίγκα ελληνικής ομάδας το 1996.

Παράλληλα, ήταν αρχηγός της εθνικής που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ το 1987 και προπονητής της “επίσημης αγαπημένης” όταν κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 2005 και την 2η θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Πέρα από αυτά όμως είναι η απόλυτη μπασκετόφατσα στον ελληνικό χώρο!

Ως παίχτης αλλά και ως προπονητής είναι εκείνος που θα παθιαστεί, θα διεκδικήσει την νίκη μέχρι τέλους, θα βάλει το δικό του “εγώ” κάτω από το “εμείς” με στόχο το καλό της ομάδας.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά, σκέφτεται, διαφημίζει, νοιάζεται το ελληνικό μπάσκετ (όποιος δει έστω και μια συνέντευξη του μπορεί να το καταλάβει) ενώ και η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων ήθελε να τον δει ξανά στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος.

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους, η επιστροφή του Γιαννάκη στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Άρη είναι πέρα για πέρα σημαντική!

Αν θα τα καταφέρει να ξανακάνει τον Άρη μεγάλο λίγη σημασία έχει, αρκεί που ο Γιαννάκης θα υπάρχει ξανά στο ελληνικό μπάσκετ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending