fbpx

Ο Αντρέας Κυπριανού μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο!

Ο Αντρέας Κυπριανού επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στη Νέα Σαλαμίνα!

Πιο ώριμος, όπως δηλώνει ο ίδιος, αλλά και αποφασισμένος να καθιερωθεί είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία για ένα νέο ξεκίνημα στην ομάδα της καρδιάς του!

Συναντήσαμε τον Κύπριο σκόρερ που μας μίλησε για την καριέρα του και τα όνειρα του.

Δες όλα όσα μας είπε παρακάτω:

 

Αντρέα, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα από μικρός να πηγαίνω στην ομάδα του χωριού μου και να την βλέπω να παίζει.

Όταν μεγάλωσα ο πατέρας μου με πήγαινε γήπεδο στην Νέα Σαλαμίνα και από τότε έγινα οπαδός της Νέας Σαλαμίνας. Έτσι, αποφάσισα πως όταν μεγαλώσω θέλω να παίξω ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησα από την ομάδα του χωριού μου και έμεινα εκεί μέχρι τα 11 και ακολούθως πήγα στις ακαδημίες της Σαλαμίνας. Στη συνέχεια, πήγα στην Ανόρθωση για 6 μήνες και πήρα μεταγραφή για τον Ιωνικό.

Επόμενοι σταθμοί μου αποτέλεσαν η Ομόνοια Αραδίππου, ο Άρης, η Δερύνεια και το Παραλίμνι. Ακολούθως επέστρεψα στη Δερύνεια και τώρα στην Νέα Σαλαμίνα.

Έχω σημειώσει περισσότερα από 80 γκολ και έχω πανηγυρίσει 2 πρωταθλήματα στην Β’ κατηγορία. Επίσης, βοήθησα σημαντικά 4 ομάδες να ανέβουν στην Α’ κατηγορία και ανακηρύχθηκα 2 φορές ως πρώτος σκόρερ και 1 ως δεύτερος σκόρερ. Τέλος, 3 φορές ήμουν μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετώπισες και τι ήταν αυτό που σε ώθησε να τις ξεπεράσεις;

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν πάντοτε το μεταφορικό μέσο.

Αναγκαζόμουν πολλές φορές να πηγαίνω προπόνηση με auto-stop. Παιδικά λάθη του χαρακτήρα μου, τα οποία όμως στην συνέχεια με βοήθησαν, ίσως λίγο αργά, αλλά σημασία στη ζωή έχει να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας, να τα ξεπερνάμε και να μαθαίνουμε από αυτά.

Οι λάθος επιλογές που έκανα όταν ήμουν πιο νέος και σε συνδυασμό με τον τότε ιδιόρρυθμο, παιδικό χαρακτήρα μου με έβαλαν σε σκέψεις για το τι πηγαίνει λάθος.

Εκεί κατάλαβα ότι έκανα αρκετές λάθος επιλογές και αποφάσισα ότι πρέπει να αλλάξω, να ωριμάσω και να ακολουθώ τα πρέπει τα σωστά και όχι αυτά που πίστευα εγώ.

Επέστρεψες φέτος στη Νέα Σαλαμίνα. Ποιοι οι στόχοι σου για τη φετινή χρονιά;

Επιστρέφω στην ομάδα την οποία είχα μεγαλώσει, στην ομάδα η οποία είναι η ομάδα μου.

Πιο ώριμος απ’ ότι ήμουν παλιά και στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα μου, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το κύπελο.

Τι θα ήθελες να αλλάξει προς το καλύτερο στο πρωτάθλημά μας;

Η μείωση των ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών, η αναγκαστική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών που αποτέλεσμα αυτού θα ήταν μια καλύτερη εθνική ομάδα και φυσικά η κάθαρση του στοιχήματος!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;

Να κάνω πολλά παιδάκια, να παρακολουθήσω ζωντανά αγώνα του Ολυμπιακού Πειραιώς σε final four κι ένα αγώνα της Manchester United.

sigmalive.com
Ρωτώντας σε για το μεγαλύτερό σου όνειρο θα περιμέναμε να μας πεις πως θα ήθελες να φτάσεις όσο πιο ψηλά γίνεται στο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα την συμμετοχή σου σε μια μεγάλη ομάδα…

Ένα από τα λάθη μου είναι ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει όταν ήμουν μικρός πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Νέα Σαλαμίνα.

Μεγάλη ομάδα δεν σημαίνει μόνο τίτλοι αλλά η αγάπη που έχουν οι φίλαθλοι της γι’ αυτήν.

Μία συμβουλή, τέλος, προς τους νεαρούς αθλητές;

Να μην επαναπαύονται. Ποτέ να μην είναι ευχαριστημένοι. Πάντα να δουλεύουν, να είναι πάντα μπροστά σε όλες τις ασκήσεις και πάνω απ’ όλα να εμπιστεύονται τον εαυτό τους!

Ευχαριστούμε τον Αντρέα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending