fbpx

Τo σχέδιο των Σουηδών ενάντια στους απαιτητικούς γονείς στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα!

Είμαι προπονητής σε ακαδημίες τα τελευταία 2,5 χρόνια. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα, είδαν και αποείδαν τα μάτια μου.

Γονείς να βρίζουν, να τσακώνονται, να κτυπιούνται, να προκαλούν, να γιουχαΐζουν, να προσβάλλουν παιδια αντίπαλης ομάδας, της δικής τους ομάδας, ακόμα και το δικό τους παιδί.

Γιατί; Επειδή η ομάδα κάτω των 8 της γειτονιάς δεν νίκησε την αντίστοιχη της παρακάτω γειτονιάς.

Αυτά τα γεγονότα είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος για το αναπτυξιακό πρωτάθλημα και οι Σουηδοί, ως  πρωτοπόροι και ικανοί να πρωτοτυπούν και να γίνονται το καλό παράδειγμα, βρήκαν τρόπο να εξαλείψουν αυτά τα φαινόμενα!

Πάμε να δούμε τι σκέφτηκαν!

 

Πρωτοστάτες είναι λοιπόν οι 3 κορυφαίοι συλλόγοι της Στοκχολμης, Djurgarden IF, AIK και Hammarby.

Πλήρωσαν μια εταιρεία ερευνών και ανακάλυψαν ότι υπάρχουν ακόμη και παιδιά, νεαρά ταλέντα, που σκέφτονται να τα παρατήσουν λόγω της συμπεριφοράς των γονιών τους στα γήπεδα.

coaching-infantil.com

Μετά την διαπίστωση του όγκου του προβλήματος, οι 3 ομάδες κάθισαν σε ένα τραπέζι και έφτιαξαν ένα σύμφωνο, το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες προς τους γονείς χρησιμοποιώντας πολλές φορές μέσα την λέξη “αξίες”.

Το σύμφωνο θα υπογράφεται απο τους γονείς και σε αυτό θα υπάρχει και ο παρακάτω όρκος:

Εγώ, ως γονέας, θα κάνω ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω το παιδί μου, τα άλλα παιδιά, τον σύλλογο, τα επιτελεία, τους διαιτητές και τους γονείς, στην προπόνηση και στους αγώνες, μέσα από θετική ανάμειξη“.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 1600 γονείς και έχουν ενδιαφερθεί για υιοθέτηση του συμφώνου και άλλοι συλλόγοι της Σουηδικής Allsvenskan.

Ακόμη, είναι πολλοί γονείς που ζήτησαν ο όρκος να τυπωθεί σε φανελάκια για να τα φορούν στους αγώνες και για να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι γονείς.

balla.com.cy

Σε δηλώσεις του ο υπαρχηγός της AIK, Stefan Ishizaki είπε:

Στο αθλητικό περιβάλλον ενός παιδιού, η χαρά πάντα πρέπει να κατέχει τον πιο σημαντικό ρόλο, επειδή εάν υπάρχει, τότε μπορεί να συνοδεύει τα παιδιά για το υπόλοιπο της ζωής τους: στους αγώνες, στα τουρνουά ή στις προπονήσεις, όπου περνούν χρόνο με τους φίλους τους και κάνουν κάτι που αγαπούν” και συμπλήρωσε πως:

Το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Είναι χαρά, λύπη και όλα τα ενδιάμεσα συναισθήματα. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο πράγμα που υπάρχει και έτσι πρέπει να παραμείνει. Οπότε, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα βιώσουν αυτήν τη χαρά και όλα τα αισθήματα. Σημασία έχουν οι δικές τους αναμνήσεις και οι δικές τους εμπειρίες, όχι οι δικές μας

Αν μια πράξη αυτού του είδους και αυτού του μεγέθους υλοποιηθεί ποτέ στα κυπριακά γήπεδα, τότε θα μιλάμε για μια εξέλιξη 50 χρόνων μπροστά για την κυπριακή κοινωνία.

taxydromos.gr

Το γήπεδο και οι κερκίδες είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας αλλά και οι ακαδημίες και η διεξαγωγή αναπτυξιακών πρωταθλημάτων είναι διαμορφωτής των χαρακτήρων και της συμπεριφοράς των μικρών παιδιών. Παιδιών που θα αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες.

Ας παραδειγματιστούμε από τους Σουηδούς, ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending