fbpx

5 μεγάλες μεταγραφές που παραλίγο να γίνουν!

Το μεταγραφικό σκηνικό φέτος το λες και περίεργο. Από τη μια υπάρχει η Real που ενώ μας συνήθισε σε μεγάλες μεταγραφές κάθε καλοκαίρι δεν έκανε το “μπαμ”.

Από την άλλη είναι και η Paris Saint Germain που ήδη έκανε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (222 εκατομμύρια για τον Neymar) ενώ γλυκοκοιτάζει και τον Alexis Sanchez της Arsenal.

Αυτές ήταν οι “τάσεις” στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Πάντως υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις που λίγο έλειψε να γίνουν μεταγραφές που ίσως να άλλαζαν την ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

5 τέτοιες μαζέψαμε και σου τις παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποιες είναι:

 

1
Zlatan Ibrahimovic στην Arsenal

Εξαιτίας αυτής της παραλίγο μεταγραφής υπάρχει η ατάκα “Ο Zlatan δεν περνά από δοκιμαστικά!“.

Πάμε πίσω στο 2001 όταν ο Σουηδός έκανε τα πρώτα του βήματα στη Malmo. Η Arsenal παρακολουθούσε τον νεαρό τότε Zlatan με τον Arsene Wenger να προσπαθεί να τον αποκτήσει. Η μοναδική προϋπόθεση ήταν να περάσει απο δοκιμαστικά.

Ο Ibra φυσικά δεν δέχτηκε και έτσι παρά το γεγονός πως φόρεσε την φανέλα των “κανονιέρηδων” δεν αγωνίστηκε ποτέ για τους Λονδρέζους!

2
Zinedine Zidane στην Blackburn

Το καλοκαίρι του 1995 βρήκε την Blackburn να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα και να ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή στο Champions League.

Ο προπονητής της, Kenny Dalglish, παρακολουθούσε τότε ένα νεαρό Γάλλο που αγωνιζόταν στην Bordeaux και που στην πορεία θα γινόταν το κορυφαίο δεκάρι του ποδοσφαίρου, Zinedine Zidane

Όταν όμως ο Σκωτσέζος έκανε την πρόταση – εισήγηση στον τότε πρόεδρο των Rovers, Jack Walker, αυτός φέρεται να είπε “Γιατί να αγοράσουμε τον Zidane όταν έχουμε τον Tim Sherwood;

Μαντέψτε την συνέχεια της ιστορίας!

3
Gareth Bale στην Manchester United

Το 2007 μόνο όσοι παρακολουθούσαν στενά το αγγλικό πρωτάθλημα και την Southampton ήξεραν τον Gareth Bale!

Ο Sir Alex Ferguson όμως έβλεπε στον νεαρό Ουαλό, τον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να χτιστεί η United του μέλλοντος. Έτσι, ήταν πρόθυμος να πληρώσει τα 10 εκατομμύρια που ζητούσαν οι “Saints” αλλά και να τον αφήσει ως δανεικό στο “St’ Mary’s” αρκεί να γινόταν η μεταγραφή.

Η μεταγραφή όμως σκάλωσε στα οικονομικά θέματα που αντιμετώπιζαν τότε οι “κόκκινοι διάβολοι” αλλά και την δυσπιστία της διοίκησης των “μπέμπηδων” για την αξία του Ουαλού. Ο Bale λίγες βδομάδες μετά κατέληξε στην Tottenham με την συνέχεια να είναι γνωστή!

4
Ronaldinho στην Manchester United

Το 2003 ο Ronaldinho ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στο παζάρι με την PSG να μην εναντιώνεται στην παραχώρηση του. Αυτό γιατί μέσα στο γήπεδο έκανε παπάδες αλλά ήταν επιρρεπής και στην νυχτερινή ζωή του Παρισιού.

Η United ήταν μια από τις ομάδες που παρακολουθούσαν την περίπτωση του με τον ίδιο να δηλώνει “Θα ήθελα να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Manchester United”. Λίγο πριν κλείσει όμως η μεταγραφή, ένα μέλος του συμβουλίου της Barcelona επικοινώνησε με τον Βραζιλιάνο πείθοντας τον τελικά να μετακομίσει στην Βαρκελώνη.

Η ιστορία των μπλαουγκράνα ήταν έτοιμη να αλλάξει!

5
David Beckham στην Barcelona

Το 2003, σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, η διοίκηση της Manchester United είχε συμφωνήσει να πουλήσει τον Άγγλο σταρ έναντι 25 εκατομμυρίων στην Barcelona.

Η μεταγραφή ήταν ουσιαστικά το μεταγραφικό μπαμ που ήθελε να κάνει ο τότε υποψήφιος πρόεδρος των μπλαουγκράνα, Joan Laporta, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ήθελε έτσι με αυτό τον τρόπο να φτιάξει το κλίμα υπέρ του.

Έλα όμως που ο Beckham όχι μόνο δεν είχε ιδέα για την μεταγραφή αλλά δήλωσε και απογοητευμένος που η διοίκηση των “μπέμπηδων” δέχτηκε την προσφορά. Έτσι, μπορεί τελικά ο Laporta να εξελέγη νέος πρόεδρος της Barcelona αλλά ο Beckham όχι μόνο δεν πήγε στους μπλαουγκράνα αλλά πήρε μεταγραφή για την Real Madrid!

Ποια μεταγραφή νομίζεις πως θα άλλαζε το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε σήμερα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending