5 ποδοσφαιριστές που ίσως δεν ήξερες ότι έζησαν τον υποβιβασμό στην Β’ Κατηγορία!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
dailymail.co.uk

Πόσες φορές έτυχε να υποβιβαστεί μια ομάδα στην Β’ Κατηγορία και ενώ κάποιος ποδοσφαιριστής της να έχει λάμψει κατά την διάρκεια της σεζόν; Πάμπολλες!

Πάμπολλες είναι επίσης και οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ακόμα και μεγάλων ονομάτων, τουλάχιστον σήμερα, που έζησαν την εμπειρία του υποβιβασμού σε μια κατηγορία στην οποία δεν ανήκαν.

Παρακάτω μαζέψαμε 5 τέτοιους και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι:

1Zlatan Ibrahimovic

dailymail.co.uk

Πολύ πριν τον μάθει όλος ο πλανήτης, ο Σουηδός έζησε την εμπειρία της δεύτερης κατηγορίας της Σουηδίας αφού η πρώτη του ομάδα, Malmo, υποβιβάστηκε εκεί το 1999-2000.

Τότε ήταν που ο Arsene Wenger προσπάθησε να τον πείσει να υπογράψει στην Arsenal με τον Zlatan να λέει την γνωστή ατάκα “Ο Zlatan δεν περνά από δοκιμαστικά!

2Oliver Bierhoff

picenooggi.it

Μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους Γερμανούς σκόρερ όλων των εποχών έζησε όμως και αυτός την εμπειρία της Β’ Κατηγορίας.

Ήταν το 1991 και ενώ μόλις είχε μετακομίσει στην Ιταλία και την Ascoli οταν η “picchio” πήρε τον δρόμο για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

O Bierhoff έμεινε στην Ascoli μέχρι το 1995.

3Pablo Aimar

oddsdaily.com

Μπορεί ο ίδιος ο Messi να δήλωσε πως ο Aimar ήταν το είδωλο του με τον Αργεντινό χαφ όμως να έχει ζήσει τον υποβιβασμό στην Β’ Κατηγορία.

Ήταν την σεζόν 2007-08 όταν φορούσε την φανέλα της Real Zaragoza. Παρ’ όλα αυτά ο Aimar δεν έπαιξε ποτέ στην δεύτερη κατηγορία αφού πήρε μεταγραφή για την Benfica.

4Roberto Ayala

goal.com

Τον τεράστιο Αργεντινό αμυντικό τον μάθαμε οι περισσότεροι κατά την θητεία του στην Valencia.

Μερικά χρόνια πριν όμως, το 1998, έζησε την εμπειρία να βλέπει την ομάδα της οποίας την φανέλα φορούσε να πέφτει στην Β’ Κατηγορία.

Ήταν η Napoli την οποία ο Ayala άφησε το ίδιο καλοκαίρι για την Milan!

5Lukas Podolski

uefa.com

Η Κολωνία είναι η πρώτη ομάδα του Γερμανού, με πολωνικές ρίζες, επιθετικού. Εκεί έγινε και γνωστός και εκεί αγαπήθηκε όσο πολύ λίγοι.

Ήταν το 2004, και ενώ ο Poldi ήταν μόλις 19 χρονών και ένας από τους πιο υποσχόμενους επιθετικούς της Ευρώπης, όταν τα “πουλάρια” πήραν τον δρόμο για την Β΄Κατηγορία.

Ο Podolski ακολούθησε την ομάδα του (έφυγε το 2006 για την Bayern) παίρνοντας μορφή λαϊκού ήρωα!

Εσύ ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έζησαν την εμπειρία του υποβιβασμού;