fbpx

Ο μαέστρος Zidane, η πετυχημένη τακτική της Real και η αποτυχία της Barca!

Η Real έχει πάρει τον αέρα της Barcelona τα τελευταία παιχνίδια και αν κρίνουμε από τα 2 του ισπανικού Super Cup τότε δύσκολα θα τον χάσει.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η “Βασίλισσα” του ισπανικού πρωταθλήματος έχει φτάσει εδώ που είναι σήμερα και ένας από αυτούς είναι ο Zinedine Zidane. Μετά από αρκετές βελτιώσεις στον τρόπο διοίκησης της Real Madrid και στον τρόπο αξιοποίησης των ακαδημιών της, ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου ήταν ότι ακριβώς έλειπε για να δέσει το γλυκό!

Η Real Madrid ακολούθησε το πλάνο της τότε Barcelona, η οποία έδινε παίχτες σε όλο τον κόσμο και κάποτε επέστρεφαν για να την δικαιώσουν. Αυτό τελείωσε ενώ φέτος είδαμε ένα αστέρι της (Neymar) να την εγκαταλείπει για τα λεφτά και άλλους μεταγραφικούς στόχους (Dembele, Coutinho κ.ά) να μην έρχονται και τόσο εύκολα.

Έτσι λοιπόν ο Zidane ήρθε σε μια εποχή που η Real ήταν έτοιμη να του εμπιστευθεί τα νέα υποσχόμενα ταλέντα και να δουλέψει μαζί τους. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Έχει καταφέρει να κτίσει μια ομάδα η οποία αγωνίστηκε με την Barcelona και την Manchester United έχοντας τον Cristiano Ronaldo στον πάγκο.

Ο ίδιος δεν βασίζει το παιχνίδι του στο αν ο Ronaldo θα κάνει όργια στο γήπεδο, όχι πως αυτό δεν είναι πιθανόν να γίνει. Ήταν με τον ίδιο τρόπο που ο Pep Guardiola έδινε έμφαση στους Xavi και Iniesta και άφηνε τον Messi να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Δεν αφήνει την άμυνα να κάνει λάθη με την ελπίδα ότι θα επιστρέψει ο Cristiano και θα καθαρίσει.

Έδωσε έμφαση σε Kroos, Modric, Asencio και Bale ενώ άφησε τον Ronaldo να γίνει ο killer που βλέπουμε ειδικά φέτος. Κάτι που είδαμε και στον τελικό του Champions League όταν όλη η ομάδα έπαιζε μπάλα ενώ ο Ronaldo είχε ακουμπήσει μόλις 2-3 φορές, και στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε έβαλε μπροστά την Real Madrid.

Zidane και Real Madrid έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση και αυτό οφείλεται στην αλλαγή νοοτροπίας από την ομάδα της Μαδρίτης αλλά και στην φιλοσοφία του Ζιζού. Του ανθρώπου που έζησε, αγαπήθηκε και δοξάστηκε σε ένα τέτοιο γήπεδο. Του ανθρώπου που ξέρει τι θέλει από το ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι να κρατήσει το 0 παθητικό. Γι’ αυτό ξεπέρασε Ancelotti, Mourinho και θα ξεπεράσει ακόμη πάρα πολλούς.

Από την άλλη, έχουμε και την αποτυχία της Barcelona. Το να χαθούν ένας, δύο, τρεις ή και περισσότεροι τίτλοι δεν είναι από μόνο του αποτυχία. Το να θέλεις όμως ποδοσφαιριστές για να συμπληρώσεις το ρόστερ σου στα μέσα του Αυγούστου και να μην έρχονται αυτό είναι αποτυχία. Το να παίρνεις ποδοσφαιριστές στα τυφλά χωρίς να έχουν πείρα αυτό είναι αποτυχία. Το να εμπιστεύεσαι την άμυνα σου και να δίνεις τη θέση του Puyol στον Umtiti αυτό είναι αποτυχία.

Δεν ξέρω πως θα διαμορφωθεί η χρονιά αφού η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ακόμη κλείσει αλλά αν ο Βαλδέρδε υπολογίζει να κινηθεί με τον σταυρό στο χέρι και τον Messi ως μπροστάρη σε όποια βλακεία κάνει η ομάδα, δεν θα εξελιχθεί όπως το περιμένει. Messi και Ronaldo είναι εξωπραγματικοί αλλά κανένας από τους δύο δεν θα ξελασπώνει μια ομάδα συνεχώς!

Εσύ τι πιστεύεις πως θα γίνει φέτος στον La Liga;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending