fbpx

10 φωτογραφίες που δείχνουν γιατί η Serie A την δεκαετία του ’90 ήταν η κορυφαία!

Στην συζήτηση για το ποιο είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια τις συζητήσεις μονοπωλούν κυρίως η ισπανική La Liga (λόγω Real Madrid και Barcelona κυρίως) και η αγγλική Premier League. Τα 2 συγκεριμένα πρωταθλήματα κυριαρχούν στο debate για το ποιο πρωτάθλημα αξίζει να παρακολουθάς.

Έλα όμως που την δεκαετία του ’90 αυτή η ερώτηση είχε μια μόνο απάντηση; Η μαγική Serie A της Ιταλίας ήταν το πρωτάθλημα που αν ήθελες να λέγεσαι ποδοσφαιρόφιλος έπρεπε να βλέπεις και παρακάτω βρίσκονται 10 φωτογραφίες – αποδείξεις.

Δες ποιες είναι (και απόλαυσε την ποδοσφαιρική μαγεία όσο και εμείς!):

 

1
Απίστευτοι Ολλανδοί, μαγική Milan!

Οι Rijkaard, van Basten και Gullit ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το ολλανδικό ποδόσφαιρο στο ξεκίνημα των 90s και οι πρωταγωνιστές μιας εκπληκτικής Milan που κατέκτησε 2 σερί Champions League!

2
Μονομαχίες ανάμεσα σε ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου!

Μάχες σαν κι αυτή της φωτογραφίας ανάμεσα σε Ronaldo και Maldini (και άλλους μεγάλους σταρ) ήταν συνηθισμένες κάθε Σαββατοκυρίακο στα γήπεδα της Ιταλίας!

3
Γιατί χωρούσαν σε μια ομάδα οι Del Piero και Zidane!

Σκέψου να υποστήριζες την Juventus και να απολάμβανες αυτούς τους 2 μαζί!

4
Οι παίχτες – τεχνίτες ήταν παντού!

Αν νομίζεις ότι οι μεγάλοι παίχτες ήταν μόνο σε Juventus, Inter, Milan ρίξε μια ματία στο ρόστερ της Fiorentina την συγκεκριμένη δεκαετία!

5
Ομάδες (και παίχτες) μοντέλα!

Η Fiorentina και η Parma ήταν ομάδες – έρωτας! Πραγματική απόλαυση να τις βλέπεις και αυτοί οι 2 είχαν σημαντικό μερίδιο ευθύνης!

6
Υπήρχε ο Roberto Baggio!

Ο “μικρός Βούδας”, ο “Θεος του ποδοσφαίρου”, ο καλύτερος fantascista που πάτησε στα γήπεδα της Ιταλίας και όχι μόνο! Τόσο απλά!

7
Επειδή και η άμυνα ήταν μορφή τέχνης!

Οι ιταλικές ομάδες των 90s δεν είχαν αστέρια μόνο από το κέντρο και μπροστά! Ίσα – ίσα που για να βάλεις γκολ σε ιταλική ομάδα την συγκεκριμένη εποχή έπρεπε να περάσεις από παίχτες σαν τον Paolo Montero! Και δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου, εύκολο!

8
Μάζευαν ευρωπαϊκούς τίτλους όσο ποτέ άλλοτε!

Από το 1988 μέχρι το 2000 οι Ιταλοί κατέκτησαν 4 Champions League και 8 κύπελλα UEFA με 5 διαφορετικές ομάδες!

9
Η Serie A των 90s είχε χώρο και για τον Gascoigne!

Όλη η τρέλα, όλο το ταλέντο που κουβαλούσε αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής φιλοξενήθηκαν στη χώρα των μακαρονιών και της πίτσας για 3 ολόκληρα χρόνια! Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό!

10
Οι Ιταλοί πάντα είχαν ιδιαίτερο στυλ!

Στο ιταλικό πρωτάθλημα την δεκαετία του ’90 μπορούσες να δεις και παίχτες σαν τον Fabrizio Ravanelli! Παιχταράδες δηλαδή με γκρίζο μαλλί που δεν προσπαθούσαν να το κρύψουν! Γιατί; Γιατί μπορούσαν, γιατί γούσταραν, γιατί το ταμπεραμέντο τους ήταν (και ακόμα είναι) μοναδικό!

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending